Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις… για τα δελτία ειδήσεων!

Ευχάριστες και δυσάρεστες ειδήσεις… για τα δελτία ειδήσεων!

Περάστε από το ταμείο την πρώτη του μηνός, για να δείτε… τι εισπράξατε!

Αυτό ισχύει με το κλείσιμο κάθε μήνα για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα των τηλεοπτικών σταθμών, όπου κρίνονται εκ του αποτελέσματος και συγκεκριμένα επί των τηλεθεάσεων.

Από τη σύγκριση αυτή δεν γλιτώνουν ούτε τα δελτία ειδήσεων, που ιδιαίτερα με την έντονη πολιτική και κοινωνική ειδησεογραφία, τα αποτελέσματα τηλεθέασης της Nielsen, έχουν ιδιαίτερη σημασία και από αυτά, κρίνονται πολλά.
Τι έγινε λοιπόν το Σεπτέμβριο; Ποιοι έγιναν χαρούμενοι και ποιοι δυσαρεστήθηκαν από τα αποτελέσματα; Ποιοι δηλαδή ήταν αυτοί που σημείωσαν άνοδο και ποιοι είδαν τους τηλεθεατές να λιγοστεύουν;

Σύμφωνα λοιπόν με τους μέσους όρους τηλεθέασης για το μήνα Σεπτέμβριο των καθημερινών (από Δευτέρα έως Παρασκευή) βραδινών κεντρικών δελτίων ειδήσεων, στην κορυφή της κατάταξης βρέθηκε για ακόμα μία φορά το MEGA με παρουσιάστρια την Όλγα Τρέμη. Ωστόσο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Αύγουστο, το δελτίο του σταθμού της Μεσογείων σημείωσε πτώση κατά 2 μονάδες. Αντίθετα, το δελτίο του ΑΝΤ1 με τη Μαρία Χούκλη που βρέθηκε ξανά στη δεύτερη θέση, ανέβασε το μέσο όρο του κατά 3,6 μονάδες. Άνοδο κατά 2,6 μονάδες, σημείωσε και το δελτίο του ALPHA με τον Αντώνη Σρόιτερ, αλλά και του ΣΚΑΪ που παρουσιάζει η Σία Κοσιώνη, κατά 1,2 μονάδες. Πτωτική πορεία, εκτός από του MEGA, σημείωσαν τα δελτία ειδήσεων του STAR με το Θοδωρή Δρακάκη και τον Παναγιώτη Στάθη και της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη.

Αναλυτικά λοιπόν, οι μέσοι όροι τηλεθέασης των κεντρικών δελτίων ειδήσεων για το μήνα Σεπτέμβριο και οι διαφορές τους με τον προηγούμενο μήνα, είναι οι εξής:

Κεντρικά δελτία ειδήσεων Μέσοι όροι Σεπτεμβρίου Μέσοι όροι Αυγούστου Διαφορά
MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ 31,4 33,4 -2
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ-1 22,7 19,1 +3,6
ALPHA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15,7 13,1 +2,6
STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ 11,4 12,7 -1,3
ΣΚΑΙ 7,6 6,4 +1,2
ΝΕΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 7,1 7,8 -0,7

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε