Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Φέρτε πίσω τα κλεμμένα… στην ΕΡΤ!

Συνεχίζεται η κόντρα της ΕΡΤ με τους ιδιωτικούς σταθμούς ενώ με ανακοίνωσή της η κρατική τηλεόραση επισημαίνει –και… προειδοποιεί!- ότι θα κινηθεί νομικά.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αποφασίστηκε να προσφύγουν
 
«στα αρμόδια δικαστήρια και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για την παράνομη αναμετάδοση από ιδιωτικούς σταθμούς εκτεταμένων εικόνων και στιγμιοτύπων από πρόσφατα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, των οποίων τα αποκλειστικά δικαιώματα   έχει η ΕΡΤ, χωρίς προηγουμένως να έχει ζητηθεί η άδειά της. Εξουσιοδοτήθηκε η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ να προχωρήσει σε αποτίμηση της αξίας των συγκεκριμένων θεμάτων.»
 
Η αρχή έγινε από το… δανεισμό των πλάνων του πρόσφατου Final Four στη Βαρκελώνη ενώ το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η αναμετάδοση στιγμιότυπων από τον τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision που αναμεταδόθηκαν από ιδιωτικούς σταθμούς χωρίς να τα ζητήσουν και χωρίς, βεβαίως, βεβαίως, να τα πληρώσουν.
 
Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο που λειτουργεί ο «κλέψας του κλέψαντος» και τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια προβάλλουν ολόκληρα αποσπάσματα από εκπομπές άλλων καναλιών, έρχεται η ΕΡΤ να βάλει τα πράγματα και τα δικά της πλάνα σε νοικοκυριό. Είναι σίγουρο πως η καινούργια αυτή τακτική που εφαρμόζει η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης είτε θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στο τηλεοπτικό τοπίο, είτε… δεν θα γίνει πάλι τίποτα και απλώς θα υπάρχει πόλεμος ανακοινώσεων.
 
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού παλαιότερα, και συγκεκριμένα ο ΑΝΤ1, είχε απαγορεύσει την αναπαραγωγή πλάνων του Fame Story από άλλα τηλεοπτικά κανάλια. Αλλά, όπως είπαμε, τα τελευταία χρόνια, κυρίως από τους ιδιωτικούς σταθμούς αναπαράγονται ολόκληρα αποσπάσματα εκπομπών και σειρών άλλων σταθμών που αν επικρατήσει το… νοικοκύρεμα ευρύτερα στο τηλεοπτικό τοπίο, τότε θα μείνουν τεράστιες τρύπες σε πολλές εκπομπές που λειτουργούν με… αναμεταδώσεις άλλων.
 
Αξιοσημείωτο επίσης, στα πεπραγμένα της ΕΡΤ είναι ότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο διευθύνων σύμβουλός της Λάμπης Ταγματάρχης ανακοινώθηκε ότι τη θέση του Συνηγόρου του Τηλεθεατή της ΕΡΤ αναλαμβάνει ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης. Ο Συνήγορος θα εγκατασταθεί στην κρατική τηλεόραση και θα υπάρχει γραμμή καταγγελιών ώστε να καταγράφει όσα ενοχλούν τους τηλεθεατές. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε πως μειώθηκε το συσσωρευμένο χρέος στην ΕΡΤ κατά 30 εκατομμύρια ευρώ και ότι από τα 118 εκατομμύρια έπεσε στα 88.
 
Στο πλαίσιο της… άτυπης ενημέρωσης, επιβεβαιώθηκε ότι πριν από λίγες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης κατήγγειλε στις αρμόδιες Αρχές κάποια blogs που δημοσιεύουν εναντίον του ανυπόστατες και προσβλητικές για την προσωπικότητά του, όπως ισχυρίζεται, ειδήσεις.  
 
 
Γρηγόρης Μελάς

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε