Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Φώτης Σπύρου: «Δεν θα πάει κανείς στην Εκκλησία με νυφικό»

Φώτης Σπύρου: «Δεν θα πάει κανείς στην Εκκλησία με νυφικό»

Δεκάδες ζευγάρια ανδρών και γυναικών σπεύδουν στα συμβολαιογραφεία για την υπογραφή του Συμφώνου Συμβίωσης μετά την ψήφιση του νόμου και παρά τις αντεγκλήσεις, τις κατάρες και τους αφορισμούς! Ζευγάρια που αποφάσισαν να υπογράψουν το σύμφωνο, ζευγάρια που προγραμματίζουν το δικό τους «γάμο», αλλά και ακτιβιστές που φιλήθηκαν στα θεωρεία της βουλής και έξω από τη Μητρόπολη μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ που κάνει «Αυτοψία» στα όσα έφερε το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Ανάμεσά τους και ο ηθοποιός Φώτης Σπύρου που λέει στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA ότι «είναι το αυτονόητο και να συμφωνήσουμε ότι έχουμε δικαιώματα και ότι πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα σαν άνθρωποι. Δεν θα πάει κανείς στην Εκκλησία με νυφικό. Είναι ένα χαρτί μεταξύ δύο ανθρώπων», ενώ αναφερόμενος στις εκδηλώσεις έξω από την Μητρόπολη εκφράζει την αντίθεση του λέγοντας «θεωρώ όλα αυτά αδερφίστικα. Δηλαδή πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με εμένα. Όσοι προκαλούν έχουν περισσότερα ψυχολογικά από τους straight».   

Με την ψήφιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης αρκετοί πιστεύουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση ή υιοθέτηση παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια, ενώ οι γνώμες ακόμη και στην ομοφυλοφιλική κοινότητα διχάζονται. Η Ευαγγελία Βλάμη, ακτιβίστρια και μέλος των λεσβιών για την ισότητα, απαντώντας στις απόψεις ότι ένα παιδί που θα υιοθετηθεί ή θα αποκτηθεί  από ομόφυλα ζευγάρια θα γίνει ομοφυλόφιλο υποστηρίζει ότι «αυτό που μου λες είναι ότι ένα παιδί από ζευγάρι λεσβιών και γκέι δεν βλέπει  τηλεόραση, δεν διαβάζει περιοδικά. Όπου και εάν γυρίσεις δεν βλέπεις λεσβίες να φιλιούνται, αλλά βλέπεις έναν άντρα και μια γυναίκα να φιλιούνται. Υπάρχουν πάρα πολλές εικόνες και ούτε και εμείς ζούμε σε ένα κενό. Η αδερφή μου είναι ετερόφυλη, γιατί το παιδί μου δεν μπορεί να βλέπει την αδερφή μου να φιλιέται με τον άντρα της;».

Απόψε, στις 23:30, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» με την κάμερα της εκπομπής του στον ALPHA σε όσα γίνονται μετά την ψήφιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης, καταγράφοντας απόψεις, θετικές και αρνητικές…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε