Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιατί ο Πάνος Σόμπολος βάζει υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Γιατί ο Πάνος Σόμπολος βάζει υποψηφιότητα για το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Ο πατριάρχης του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνος Σόμπολος μετά την πετυχημένη θητεία του στην ΕΣΗΕΑ βάζει πλώρη για πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ. Τι λέει ο έμπειρος δημοσιογράφος στο Νewsit για την υποψηφιότητά του.

Μετράει εκατομμύρια ώρες στο μάχιμο αστυνομικό ρεπορτάζ, έχει λιώσει εκατοντάδες σόλες παπουτσιών και έχει καλύψει αμέτρητα θέματα που έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο τα τελευταία 40 χρόνια.

Πρόκειται αναμισβήτητα για έναν ακούραστο εργάτη της δημοσιογραφίας με πολλές και σημαντικές διακρίσεις στη ζηλευτή καριέρα του.

Το δημοσιογραφικό συνάφι τον ξέρει καλά, αλλά και εκείνος ξέρει να μάχεται για τα δικαιώματα των ελλήνων δημοσιογράφων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι βρέθηκε στη θέση του πρέδρου της Ενωσης Συντακτών Αθηνών για 3 θητείες.

Αυτη τη φορά ο Πάνος Σόμπολος βάζει υποψηφιότητα για το Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ στις εκλογές που θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου. Ο ίδιος αν και απεχθάνεται την προσωπική προβολή υπέκυψε στις πιέσεις του Newsit και μίλησε για την υποψηφιότητά του.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Νewsit  “οι συνάδελφοι ξέρουν οτι ήμουν για 3 θητείες στην ΕΣΗΕΑ, για 7 χρόνια δηλαδή πρόεδρος των δημοσιογράφων. Ενώ σκεφτόμουν πως αρκετά ασχολήθηκα με τα συνδικαλιστικά, (αν πρόσφερα λίγα ή πολλά θα το κρίνουν βεβαίως οι συνάδελφοι) και πως αν έβαζα ξανά υποψηφιότητα θα γινόμουν ένας επαγγελματίας συνδικαλιστής, πολλοί συνάδελφοι από όλους τους χώρους, και δεξιοί και αριστεροί και κεντρώοι πέσαν πάνω μου και μου είπαν πως πρέπει να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ, πρέπει να σώσουμε το ταμείο μας γιατί οδηγείται στην κατάρρευση.

Και ενώ αρχικά είχα πολλούς ενδοιασμούς, τις πρώτες μέρες δε σας κρύβω οτι δε το συζητούσα καν,  τελικά πείστηκα την τελευταία στιγμή. Όχι οτι εγώ είμαι ο Θεός, ο σωτήρας που θα σώσω τον ΕΔΟΕΑΠ από την κατάρρευση. Ομως οι συνάδελφοι έκριναν ότι πρέπει να μπει ένα άτομο στο οποίο έχουν εμπιστοσύνη οτι θα το παλέψει εμπάσει περιπτώσει.

Αυτό που εγώ θα προσπαθήσω να κάνω είναι να σταματήσω την κατρακύλα και να μπει μια τάξη σε αυτόν τον Οργανισμό, θα προσπαθήσω να μη μας πάνε στον ΕΟΠΥΥ και να μας εντάξουν στο ΙΚΑ. Το ταμείο μας μπορεί να σωθει μια πολιτική νοικοκυρέματος. Θα εξηγήσω και στον Υπουργό και στον Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση πως έχει η κατάσταση.

Δε θα κάτσω με τα χερια σταυρωμένα, από την άλλη όμως δε θα κάνω αμέσως και απεργία, που είναι το ιερό δικαίωμα του εργαζόμενου στην προάσπιση των συμφερόντων του. Αυτά τα πράγματα δε λύνονται μόνο με απεργία, αλλά με διάλογο. Θα καταλάβει ο πρωθυπουργός οτι το ταμείο μας δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ.

Δεν υποστηρίζω οτι είμαι ο καλύτερος. Όλοι οι συνυποψήφιοι συνάδελφοι είναι καλοί και έχουμε όλοι ένα κοινο στόχο, να σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι συνάδελφοι θα κρινουν ποιον θα ψηφίσουν καθώς κάθε ένας από εμάς, κουβαλάει την ιστορία του. Αν κρίνουν από την πορεία μου στη δημοσιογραφία, στην κοινωνία και στα συνδικαλιστικά οτι τα πήγα καλά γιατί να μην τα καταφέρω και στον ΕΔΟΕΑΠ. Το ταμείο μας πρέπει να σώσουμε και δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές στρατηγικές” είπε τέλος ο πατριάρχης του αστυνομικού ρεπορτάζ. Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάνος Σόμπολος: “Μια ζωή ρεπορτάζ”

Ο ΕΔΟΕΑΠ πρέπει να σωθεί! Μπορεί όμως; Με ποιούς; Ποιά πολιτική;

ΕΔΟΕΑΠ: Κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας της Ελλάδας

Επιστολή οργής της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ

Η ανακοίνωση του ΕΔΟΕΑΠ και η δήλωση της Προέδρου του ΔΣ για το «κούρσεμα» στο ταμείο




 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε