Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Γιώργος Παπαδάκης και Μαρία Χούκλη μιλούν για τις πρεμιέρες τους

Τι αλλαγές θα γίνουν στο «Καλημέρα Ελλάδα» και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ πραγματοποίησε το μεσημέρι το ενημερωτικό τμήμα του ΑΝΤ1, ενόψει της πρεμιέρας τη Δευτέρα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τη Μαρία Χούκλη.

Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης είπε πως «το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 θα τα έχει όλα. Το μόνο που δεν θα έχει είναι ό,τι προσβάλλει την αισθητική μας, τις αρχές μας και τις αντιλήψεις μας. Όλα τα άλλα θα τα ‘χει. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε αυτό το δελτίο συναντήθηκαν οι δρόμοι μας με τη Μαρία Χούκλη. Δίνουμε έμφαση σε αυτό που λέμε δημοσιογραφική ιεράρχηση και αισθητική προσέγγιση που δεν αφορά μόνο το lay out αλλά και το περιεχόμενο. Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια γιατί δεν έχουμε πετραχήλια και γιατί είναι δύσκολο να πιάσεις το λαγό.

Αυτό που θέλουμε είναι να αισθανόμαστε καλά φεύγοντας από τη δουλειά μας. Να είμαστε καλά όταν τελειώνει το «Καλημέρα Ελλάδα» και το δελτίο ειδήσεων. Αν αισθανόμαστε καλά, πιστεύουμε ότι θα ‘ρθουν όλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αισθανόμαστε καλά ή άσχημα την επόμενη μέρα το πρωί που θα έρθουν τα νούμερα τηλεθέασης. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι τη μέρα που θα κάνουμε τη δουλειά μας να αισθανόμαστε καλά.».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γιώργος Παπαδάκης που… παραπονέθηκε πως φέτος δεν θα μπορεί να γκρινιάζει και να βρίζει αφού όπως είπε
«μου έλυσαν τα τεχνικά προβλήματα και δεν θα μπορώ να βρίζω, δεν θα μπορώ να γκρινιάζω. Είμαι ένας άνθρωπος αξιολύπητος. Είχα συνηθίσει να μην ακούω τις τηλεφωνικές συνδέσεις. Τώρα μου λύνουν τα προβλήματα αυτά;».

Τι σκοπεύει όμως να κάνει ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή του, «Καλημέρα Ελλάδα» που ξεκινά για 20η χρονιά στον ΑΝΤ1;
«Επειδή καθυστέρησα να ξεκινήσω γιατί θέλαμε να κάνουμε πρεμιέρα μαζί με τη Μαρία Χούκλη, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πολύ τηλεόραση. Και κατάλαβα το εξής: ότι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς θα πρέπει να αφήνουμε ανάσα στον κόσμο. Θα πρέπει να αφήνουμε ανάσα στον κόσμο και να μην τον πνίγουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνω infotainment. Ενημερωτική θα είναι η εκπομπή. Αλλά θα την κάνουμε με καλύτερη διάθεση. Με πολύ καλύτερη διάθεση. Δίνοντας και ψήγματα αισιοδοξίας σε αυτόν τον κόσμο που πρωί πρωί χωρίς να είναι υποχρεωμένος ανοίγει το σπίτι του και σε βάζει μέσα.».

Στηρίζοντας μάλιστα τη Μαρία Χούκλη, ο Γιώργος Παπαδάκης είπε ότι
«πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο ΑΝΤ1 σε μία προσπάθεια για να επιστρέψουμε στην είδηση κι όχι στις ειδήσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άλλοι συνάδερφοί μας σε άλλα κανάλια έχουν ξεχάσει την είδηση».

Στη συνέχεια η Μαρία Χούκλη αναφέρθηκε στην επιλογή της να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, λέγοντας πως:
«Πιστεύω ότι είναι ωραίο να ξαναρχίζεις. Μάλιστα νιώθω πολύ καλά και ασφαλής γιατί συναντήθηκα με πολύ καλούς επαγγελματίες. Ένα πολύ θερμό κλίμα, με ανθρώπους που γνώριζα κι ανθρώπους που έμαθα, πολύ καλούς δημοσιογράφους μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Με τις υποσχέσεις δεν τα πάω καλά. Θεωρώ κι ανόητο να υπόσχεσαι ότι θα κάνεις καλά τη δουλειά σου ή θα κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή δελτίο ειδήσεων. Θα είναι δελτίο ειδήσεων. Τελεία. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα αυτονόητα. Πάντα το έλεγα και θα το πω και τώρα. Δεν κατεβάζουμε τον πήχη αλλά πολλές φορές οι αριθμοί δεν είναι εκείνοι που πιστοποιούν αν κάτι είναι καλό ή σωστό. Αλλά άξονάς μας είναι η επικαιρότητα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να δείχνουμε τη δυναμική της ζωής. Κι η αληθινή ζωή δεν είναι όλα μαύρα. Έχει χυμούς, έχει χαρές, έχει τους αληθινούς ανθρώπους που χαίρονται και λυπούνται και αγωνιούν κι ελπίζουν. Επομένως ένα δελτίο ειδήσεων δεν μπορεί να τα παραγνωρίζει αυτά, θα τα δείχνει. Θα δουλεύω μ’ ένα μούσι κι ένα μουστάκι: τον Λιαρέλλη και τον Παπαδάκη. Νιώθω λίγο αμήχανα και περίεργα αλλά νομίζω ότι με το που θα μπω στο στούντιο από τη Δευτέρα όλα αυτά θα φύγουν και θα κάνω αυτό που ξέρω. Και σας βεβαιώ ότι θα το κάνω με πίστη, με αφοσίωση, με πολλά και σκληρή δουλειά, με αγάπη σε αυτό που κάνω.

Πρεμιέρα λοιπόν τη Δευτέρα για το Γιώργο Παπαδάκη που στις 7 το πρωί θα πει «Καλημέρα Ελλάδα» αλλά και τη Μαρία Χούκλη που στις 8 το βράδυ θα παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Οπότε δεν έχουμε παρά να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε ότι τα όσα είπαν θα γίνουν και πράξεις στον αέρα!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε