Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Η απαγόρευση της Eurovision στο STAR

Η απαγόρευση της Eurovision στο STAR

Τι σκοπεύει να κάνει το κανάλι της Κηφισιάς…

Πριν από λίγες μέρες, σας ενημερώσαμε πρώτοι για το επεισόδιο που συνέβη στο Όσλο με την πρόβα του Γιώργου Αλκαίου για τον τελικό της Eurovision. Όλα ξεκίνησαν όταν το STAR μετέδωσε live την πρόβα μέσω monitor κάτι που απαγορεύεται ρητά σύμφωνα με τους κανόνες της EBU. Έτσι, η «ποινή» ήταν να… ξηλωθεί από τους υπεύθυνους της EBU το link του STAR. Μόνο που τα αυστηρά μέτρα δεν σταμάτησαν στο Όσλο. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η EBU απέστειλε επιστολή (κάποιοι το ονομάζουν «εξώδικο») και με την οποία απαγορεύεται στο STAR να προβάλουν πλάνα από το φετινό τελικό, τους δύο ημιτελικούς αλλά ακόμα και από τις πρόβες. 

Οπότε μην σας κάνει εντύπωση που σε κάθε ρεπορτάζ για τη φετινή Eurovision το κανάλι της Κηφισιάς αναγκάζεται να προβάλει μόνο πλάνα από τα video clip των τραγουδιών αφού με την «επιστολή» απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο πλάνο από το φετινό διαγωνισμό. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, το STAR δεν σκοπεύει να αφήσει αναπάντητη την «επιστολή» της EBU. Τις επόμενες ημέρες το κανάλι της Κηφισιάς θα στείλει επίσημη απάντηση και στην οποία θα αναφέρονται γιατί πρόβαλλαν όσα πρόβαλλαν και είχαν σαν αποτέλεσμα την «απαγόρευση».
 
Βλέπετε, είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο το STAR στηρίζει πολύ το πρόγραμμά του στο φεστιβάλ της Eurovision και –για να είμαστε και δίκαιοι- ευθύνεται κατά πολύ για το ενδιαφέρον του κόσμου για το ευρωπαϊκό φεστιβάλ τραγουδιού. Δεν είναι καθόλου υπερβολή αν πούμε ότι πρώτο το κανάλι της Κηφισιάς ξεκίνησε να ασχολείται τόσο πολύ με τη Eurovision, σε σημείο μάλιστα αρχικά να ασχολείται περισσότερο κι από την ΕΡΤ! Οπότε, δικαίως ανησυχούν στο STAR μήπως από ένα… λάθος βρεθούν έξω από το χορό της Eurovision.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε