Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η απόφαση του ΕΣΡ για το «Survivor»

Η απόφαση του ΕΣΡ για το «Survivor»

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες με το ριάλιτι του ΣΚΑΪ και το οποίο σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται να έχει μπει στο «μικροσκόπιο» του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί, το ΕΣΡ αποφάσισε τη «μετακόμιση» του «Survivor» και κρίνοντας ότι το ριάλιτι δεν πρέπει να παρακολουθείται από παιδιά θα προβάλλεται πλέον μετά τις 11 το βράδυ.

Σύμφωνα μάλιστα με τα ίδια σενάρια το ΕΣΡ αποφάσισε πως δεν μπορεί πριν από τις 11 το βράδυ να προβάλλεται καμία εκπομπή σχετικά με το ριάλιτι, όπερ σημαίνει ότι στο κανάλι του Φαλήρου θα αναγκαστούν να «παγώσουν» την καινούργια εκπομπή, την «#Survivor», με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη που σχεδιάζουν, όπως πρώτα είχα αναφέρει μέσα από το Newsit, να την έβγαζαν στον αέρα από τις 24 Απριλίου. Τι γίνεται λοιπόν; Ισχύουν όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται; Πράγματι το ΕΣΡ αποφάσισε να «μετακομίσει» το ριάλιτι δίνοντας εντολή στον ΣΚΑΪ;

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου όλα αυτά τα σενάρια είναι… επιστημονικής φαντασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι αλήθεια πως πράγματι το ΕΣΡ σε συνεδρίασή του ασχολήθηκε με το ριάλιτι, εξετάζοντας το πρόγραμμα, ως οφείλει να κάνει, με κάθε τηλεοπτική εκπομπή. Μιλώντας μάλιστα με μέλη του ΕΣΡ μου επιβεβαίωσαν ότι έχουν συζητήσει για το «Survivor», αλλά όπως έχουν συζητήσει και για άλλα τηλεοπτικά προγράμματα, ενώ μου τόνισαν ότι λόγω της ιδιαίτερης θεματολογίας του ως ριάλιτι τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής και ότι θα εξετάσουν μεν τη σήμανσή του αλλά δεν έχει έως τώρα διαπιστωθεί καμία παράβαση.

«Βεβαίως πρέπει να έχουμε το νου μας, ριάλιτι είναι», μου είπε χαρακτηριστικά μέλος του ΕΣΡ, τονίζοντάς μου ότι ναι μεν ασχολήθηκαν σε συνεδρίαση με το «Survivor», καθώς πρέπει να συζητούν όλα τα προγράμματα και πρέπει να υπάρχει σύνθεση απόψεων, ώστε να ενημερώνονται οι νομικοί για την τηλεοπτική λειτουργία και οι της τηλεοπτικής λειτουργίας να ενημερώνονται για το νομικό καθεστώς. Αυτή είναι μία συνήθης και συνεχής διαδικασία για το ΕΣΡ που έχει φόρτο εργασίας καθώς προσπαθούν να βάλουν σε τάξη το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για το «Survivor», ούτε και για «μετακόμισή» του, αλλά ούτε και υπάρχει «απαγορευτικό» για την καινούργια εκπομπή με την Ελεονώρα Μελέτη.

Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι μιλώντας με μέλη του ΕΣΡ, μου τονίστηκε ότι «το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη Αρχή , δεν πιέζεται, δεν εκβιάζεται, δεν δέχεται παρεμβάσεις από μέλη του Κοινοβουλίου και πρέπει να το σέβονται αυτό».

Έτσι λοιπόν, παρά τα όσα λέγονται, ακούγονται και γράφονται δεν υπάρχει καμία απόφαση για το ριάλιτι του ΣΚΑΪ, ενώ μάλιστα δεν αποκλείεται λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει πάρει τις τελευταίες ημέρες το θέμα με το «Survivor» να υπάρξει και ανακοίνωση του ΕΣΡ προς αποκατάσταση της αλήθειας…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε