Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η διάσημη σεξολόγος Δρ. Ρουθ καλεσμένη της sex editor Ειρήνης Χειρδάρη

Η διάσημη σεξολόγος Δρ. Ρουθ καλεσμένη της sex editor Ειρήνης Χειρδάρη

Το όνομά της έχει ταυτιστεί παγκοσμίως με θέματα που αφορούν το σεξ, ενώ η στήλη της δημοσιεύονταν σε 100 εφημερίδες απ’ όλο τον κόσμο.

Για την προσφορά της στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα έχει πάρει πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις από αμερικανικά κολέγια, ενώ η πόλη της Νέας Υόρκης την έχει τιμήσει με το Μετάλλιο της Ελευθερίας.

Ο λόγος για τη Δρ. Ρουθ που δίνει συμβουλές για το σεξ και τις σχέσεις περισσότερο από 30 χρόνια, έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία και το «Σεξ για πρωτάρηδες» έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες. Υπήρξε από τις πρωτοπόρους που εισήγαγαν την ψυχολογία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και με το μοναδικό της στυλ κατάφερε να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με σχεδόν κάθε διαθέσιμο τρόπο: ραδιοφωνικές εκπομπές, προγράμματα στην τηλεόραση, άρθρα σε εφημερίδες, βιβλία, παιχνίδια για υπολογιστές, εκπαιδευτικές ταινίες και έγινε ευρέως γνωστή σε ηλικία 52 ετών, αλλά το όνομά της είναι ένα πολύ δυνατό brand σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική παιδεία.

Η Karola Ruth Siegel, όπως είναι το ονοματεπώνυμό της Δρ. Ρουθ, γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη, αλλά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της σε ηλικία 10 ετών, όταν οι γονείς της αποφάσισαν να την στείλουν στην Ελβετία μαζί με άλλους Εβραίους πρόσφυγες για να γλιτώσει από το Ολοκαύτωμα. Από τότε δεν τους ξαναείδε. Μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στον τομέα της ψυχολογίας, μετανάστευσε στις Η.Π.Α, όπου πήρε μάστερ στην Κοινωνιολογία, διδακτορικό στην Παιδαγωγική στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια και αργότερα εκπαιδεύτηκε στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Τον Σεπτέμβριο του 1980, ως Δρ. Ρουθ πλέον, απόκτησε εκπομπή στο ραδιόφωνο με θέματα που αφορούν το σεξ. Η φήμη της εξαπλώθηκε όχι μόνο σε όλη την Αμερική, αλλά και σε πολλές ακόμα χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά όπως η ίδια έχει πει ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι μια μέρα θα έκανε τόσο ευρεία χρήση των μίντια για να βοηθήσει να εξαπλωθεί αυτό που η ίδια έχει ονομάσει «σεξουαλική παιδεία».

Η διάσημη λοιπόν Δρ. Ρουθ θα βρεθεί στη χώρα μας καλεσμένη της sex editor Ειρήνης Χειρδάρη για να ανοίξει τιμητικά το πρώτο TED-SEX που θα γίνει στην χώρα μας. Το πρόγραμμα σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης στις ερωτικές σχέσεις με θέμα «Τι είναι το σεξ για την ανθρωπότητα και την εξέλιξη» θα διεξαχθεί στo πλαίσιο του Erotic Art Festival 2014. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, μέσα στον χώρο του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως και τις 22 Δεκεμβρίου στον «Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου -ΤΑΕ ΚWONDO», καταξιωμένοι σεξολόγοι, σεξοθεραπευτές, relation ship coaches, σύμβουλοι σχέσεων, dating coaches, επί 4 μέρες θα δίνουν διαλέξεις και θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό πάνω στα θέματα που αναλύουν. Η είσοδος στο TED-SEΧ δεν χρεώνεται και μπορεί να το παρακολουθήσει όποιος θέλει με το απλό εισιτήριο το Erotic Art Festival. Η Δρ. Ρουθ λοιπόν ως καλεσμένη της Ειρήνης Χειρδάρη θα ανοίξει τιμητικά το TED-SEX και στη συνέχεια θα μιλήσει για τις ανθρώπινες σχέσεις, απαντώντας και στα ερωτήματα που θα της τεθούν. Η ελληνίδα sex editor κάλεσε τη Δρ. Ρουθ που δέχτηκε με χαρά να παρευρεθεί και έτσι στις 19 Δεκεμβρίου θα είναι αυτή που θα εγκαινιάσει τον κύκλο των σεμιναρίων.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε