Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ελένη Μενεγάκη… δεν παραδίδει το στέμμα της βασιλείας!

Η Ελένη Μενεγάκη… δεν παραδίδει το στέμμα της βασιλείας!

Ποιοι αποχωρούν από τον «Καφέ με την Ελένη»

Είναι γνωστό ότι η σεζόν που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη για την Ελένη Μενεγάκη. Και αναφερόμαστε μόνο στα επαγγελματικά της προβλήματα καθότι η προσωπική της ζωή δεν μας αφορά όταν αυτή δεν συνοδεύεται με «δελτία Τύπου από τα Μελίσσια». 

Ένα ακόμα δελτίο Τύπου όμως, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με τις επαγγελματικές επιδόσεις της, δημιουργεί πολλές απορίες και σχόλια, αφού αναφέρει ότι: 

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement, για το διάστημα Οκτώβριος 2009 – Ιούνιος 2010, η εκπομπή «Καφές με την Ελένη» κατέκτησε την πρώτη θέση, στα κοινά 15-44, με ποσοστό τηλεθέασης 24,1% έναντι 17,8% της εκπομπής «10 με 1 μαζί» και 15,3% της εκπομπής «Όμορφος κόσμος το πρωί». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή «Καφές με την Ελένη» κατέγραψε ποσοστό τηλεθέασης 31,1% στις γυναίκες 15-24 και 26,8% στις γυναίκες 25-44». 

Πώς, μετά από τέτοια «πανηγυρικού» στιλ ανακοίνωση να μην αναρωτηθείς ποια είναι τα ποσοστά τηλεθέασης και στους… αριστερόχειρες και στις τηλεθεάτριες που κάνουν περμανάντ αλλά και τι τηλεθεάσεις έκανε η εκπομπή στα παιδιά που ξέρουν να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες; 

Τελικά ή κάποιοι έχουν χάσει το μέτρο ή κάποιοι βρίσκουν τρόπους –και τα λεγόμενα «ειδικά κοινά»- προκειμένου να είναι πρώτοι, αρνούμενοι να παραδώσουν το… στέμμα της βασιλείας! Ομολογουμένως είναι δύσκολοι καιροί… ακόμα και για βασίλισσες!

Και μιας και λέμε συνεργάτες αξίζει να αναφέρουμε τις πρώτες αποχωρήσεις από τον «Καφέ με την Ελένη». Η μία αφορά ένα πρόσωπο που έχουμε αναφερθεί ξανά στο Newsit: τη Χρύσλα Γεωργακοπούλου. Ως γνωστό, η δημοσιογράφος εκτός από την εκπομπή «Καφές με την Ελένη» είναι και αρχισυντάκτρια στο περιοδικό «ΟΚ», στο οποίο δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της Μενεγάκη με τις οποίες η Ελένη είχε ενοχληθεί. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον… αποκλεισμό για μία μέρα της Χρύσλας από την εκπομπή. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit η Μενεγάκη τελικά ζήτησε από τη Γεωργακοπούλου να ξεχάσουν όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους και να συνεχίσει στην εκπομπή. Μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα οι δυο τους είχαν κλειστεί στο καμαρίνι της Ελένης και κουβέντιαζαν για περισσότερο από μία ώρα. Ωστόσο, την Παρασκευή που τέλειωσε η εκπομπή, όλοι στο στούντιο άκουσαν τη Χρύσλα να αποχαιρετά το Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά «καλό καλοκαίρι και καλό χειμώνα». Και μάλλον αυτές οι ευχές… λένε πολλά για τις προθέσεις της αφού όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να αποχωρήσει από τον «Καφέ» της Ελένης. Εκτός κι αν τελικά μείνει λόγω… δεσμεύσεων με το κανάλι της Κάντζας. 

Αβέβαιο επίσης είναι το μέλλον στην εκπομπή της μαγείρισσας Μαίρης Σκλάβου, ενώ θεωρείται σίγουρη η αποχώρηση του δημοσιογράφου Γιάννη Χατζηγεωργίου που έφτιαχνε βίντεο με πραγματικά πολύ καλά αφιερώματα. Επίσης, ένα ακόμα τουλάχιστον πρόσωπο που είναι μαζί με την Ελένη πολλά χρόνια βρίσκεται ένα βήμα… πριν την έξοδο, έντονα δυσαρεστημένο από τη συνεργασία. 

Ωστόσο, η Μενεγάκη αλλά και ο ALPHA θέλουν στον «Καφέ με την Ελένη» να ενταχθεί ο Νίκος Σαμοΐλης ώστε εκτός από την εκπομπή «Για λογαριασμό σας» που παρουσιάζει στο κανάλι της Κάντζας να αναλάβει και εβδομαδιαία στήλη στην εκπομπή της Μενεγάκη σχετικά με τα καθημερινά οικονομικά προβλήματα των τηλεθεατών. Βέβαια, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σαμοΐλης πήγαινε ήδη στον «Καφέ» αλλά την επόμενη χρονιά σκοπεύουν η παρουσία του να είναι πιο σταθερή. 

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, οι τελικές συζητήσεις θα γίνουν την Τετάρτη αλλά μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξουν και πολλά πράγματα στην εκπομπή. Κι είναι να αναρωτιέσαι ποιες τελικά θα είναι οι αλλαγές που η ίδια η Μενεγάκη δεσμεύτηκε να κάνει την επόμενη σεζόν στον «Καφέ» της προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης.

Γιατί αν η εκπομπή συνεχίσει να είναι η ίδια, τότε του χρόνου τέτοιες μέρες με καινούργια… πανηγυρική ανακοίνωση θα μάθουμε ότι η Ελένη βγήκε πρώτη στο «ειδικό κοινό» των… γαλανομάτηδων!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε