Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η έναρξη της δίκης των πρωταιτίων του πραξικοπήματος

Η έναρξη της δίκης των πρωταιτίων του πραξικοπήματος

Στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, διεξήχθη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών η δίκη των πρωταιτίων του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Σαν σήμερα, στις 28 Ιουλίου 1975, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 20 από τους 24 κατηγορούμενους για αδικήματα εσχάτης προδοσίας.

Μέσα από το αρχείο της η ΕΡΤ «θυμάται» την έναρξη της δίκης δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν. Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου

“28 Ιουλίου 1975: αρχίζει η δίκη των πρωταιτίων της χούντας από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, η οποία θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ert.gr στη διεύθυνση http://bit.ly/2awxuEV το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ σχετικά με την πρώτη ημέρα της δίκης, όπως καλύφθηκε και αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΕΙΡΤ.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος περιγράφει το γεγονός της έναρξης της δίκης των πρωταιτίων του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, που διεξάγεται στις φυλακές του Κορυδαλλού, σε ειδικό χώρο όπου έχει στηθεί το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Το χαρακτηρίζει «Ελληνική Δίκη της Νυρεμβέργης». Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται πλάνα από τη δίκη”.
 

 
Όσοι λοιπόν επιθυμούν μπορούν είτε να θυμηθούν, είτε να μάθουν όσα έγιναν τότε, την 28η Ιουλίου του 1975, μέσα από την αξιοποίηση του σημαντικού αρχείου της ΕΡΤ.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε