Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η… επίθεση της ΕΡΤ στα δελτία ειδήσεων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διχασμένοι στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για το αν θα ακολουθήσουν «επιθετική πολιτική» εναντίον των δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ή θα αφήσουν τα πράγματα ως έχει…!

Εδώ και αρκετό καιρό στελέχη της ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους που μεταδίδεται καθημερινά στις 9 το βράδυ από την ΕΡΤ1 πρέπει να αλλάξει ώρα και να μεταφερθεί μία ώρα νωρίτερα, στις 8.

Τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν ότι μετά τη «μετακόμιση» του ΑΝΤ1 στις 7, υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για την «επίθεση» και ότι με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσουν τους τηλεθεατές που δεν δείχνουν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν το δελτίο τους όταν έχουν ενημερωθεί από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές που έχουν «χτιστεί» στα ιδιωτικά κανάλια, από τις 7 έως τις 9. Ένα επιπλέον επιχείρημα που χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την ανάγκη της «μετακόμισης» είναι και ότι στις 9, στα ιδιωτικά κανάλια –πλην του ΣΚΑΪ- ξεκινά η ψυχαγωγία και αυτοί βγαίνουν καθυστερημένα με αυτά που έχουν προηγηθεί στους απέναντι.

Πρόθεσή τους λοιπόν είναι να ακολουθήσουν την «επίθεση» μεταδίδοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους στις 8 το βράδυ και μετά, την ώρα της ψυχαγωγίας των απέναντι, να «χτίσουν» ενημερωτικές ζώνες, με δίωρες εκπομπές. Το σχέδιό τους αυτό μάλιστα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αρχικός στόχος τους ήταν η «μετακόμιση» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων από τις 9 στις 8 να γίνει τη Δευτέρα 11 Απριλίου.

Ωστόσο αυτό είναι δύσκολο να γίνει καθώς ακόμα δεν έχουν ετοιμαστεί οι εκπομπές της μετέπειτα ενημερωτικής ζώνης, που είναι αναγκαίο να υπάρξουν στον αέρα για να τεθεί το σχέδιο σε εφαρμογή. Έτσι ο ενημερωτικός τομέας της ΕΡΤ έχει αναλάβει να προετοιμάσει τις εν λόγω εκπομπές ώστε να μπορέσει να γίνει και η «μετακόμιση».

Βέβαια ορισμένοι από την κρατική τηλεόραση εκφράζουν αντιρρήσεις και φόβους για τα αποτελέσματα από τη «μάχη» της τηλεθέασης με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων σε MEGA και STAR που μεταδίδονται εκείνη την ώρα, αλλά υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ εμφανίζονται αποφασισμένα να πραγματοποιήσουν την «επίθεση», θεωρώντας ότι η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανταγωνιστική και όχι απλά… στον αέρα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε