Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Η ΕΡΤ έδωσε 672.641 ευρώ αλλά…!

Η ΕΡΤ έδωσε 672.641 ευρώ αλλά…!

Αρκετά καθυστερημένα, οφείλουμε να επισημάνουμε, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΡΤ στην πααραγωγή έξη κινηματογραφικών ταινιών.

Στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε να δοθούν 672.641 ευρώ σε έξη ταινίες, τα οποία αναλυτικά θα μοιραστούν ως εξής:

-150.000 ευρώ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΤΟ ΤΑΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ», σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη.

-32.641 ευρώ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ» σε σκηνοθεσία Ελίνας Ψύκου.

-50.000 ευρώ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΑΜΝΗΣΤΙΑ», σε σκηνοθεσία Μπ. Αλιμάνη.

-150.000 ευρώ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

-200.000 ευρώ στη διεθνή συμπαραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή.

-90.000 ευρώ στην παραγωγή της κινηματογραφικής ταινίας «ΑΛΠΕΙΣ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου.

Κατ’ αρχάς, να επισημάνουμε ότι πολύ καλά έκανε η διοίκηση της ΕΡΤ κι αποφάσισε να δοθούν τα χρήματα αυτά για την παραγωγή των ταινιών. Σαφέστατα κι ένας από τους ρόλους της κρατικής τηλεόρασης είναι να βοηθά, με όποιο τρόπο μπορεί, την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών κι ευρύτερα να συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα. Και, αν μη τι άλλο, οι περισσότερες από τις εγκεκριμένες ταινίες αξίζουν τα χρήματα που θα λάβουν. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε το γιατί τα χρήματα δόθηκαν τόσο καθυστερημένα και ποιο θα είναι το όφελος της ΕΡΤ και κατ’ επέκταση των τηλεθεατών –που πληρώνουν την κρατική τηλεόραση μέσω ΔΕΗ- από τη συμμετοχή της ΕΡΤ; Υπάρχει κάποια συμφωνία με τις εταιρείες παραγωγής ώστε κάποιο από τα κανάλια της ΕΡΤ να προβάλλει πρώτο τις συγκεκριμένες ταινίες ή συνεισφέρει στην παραγωγή με αντάλλαγμα να μπει στους τίτλους τέλους της κάθε ταινίας; Στο σημείο δε αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία «Το ταγκό των Χριστουγέννων» έχει βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε ό,τι ήταν να μπει στους τίτλους, μπήκε. Σαφέστατα και μπορεί να γίνει αλλαγή και να μπει τώρα αλλά για ακόμα μία φορά, η ΕΡΤ αποδεικνύεται… αργή!

Ωστόσο, να υπενθυμίσουμε για ακόμα μία φορά ότι πολύ καλά κάνει η ΕΡΤ και βοηθά στην παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση συνεισφέρει στην παραγωγή των έξη ταινιών. Αλλά για ακόμα μία φορά, συμπεραίνουμε ότι η διοίκηση δίνει χρήματα χωρίς να προσπαθεί να κερδίσουν κάτι οι τηλεθεατές της.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε