Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η ΕΡΤ μετακομίζει… στις Βρυξέλες!

Την προηγούμενη βδομάδα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ πως υπερωρίες και αργίες… κομμένες και ότι για κάθε πρόσθετη ώρα εργασίας θα πρέπει να έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενός τους ο οποίος στη συνέχεια θα κληθεί να πει αν ήταν ή όχι αναγκαία.

Αρχικά χαιρετήσαμε την κατάσταση του συμμαζέματος που φαίνεται να γίνεται στην κρατική τηλεόραση. Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε όμως, πως πολλές από τις εργασίες που έχουν ανατεθεί σε αρκετούς εργαζόμενους δεν καλύπτονται μέσα στο ωράριό τους και αναγκάζονται να τις καλύψουν εκτός, κάνοντας… κρυφές και απλήρωτες εννοείται, υπερωρίες. Και μόλις την Κυριακή το βράδυ, πληροφορηθήκαμε το… παράλογο, το οποίο μας πήρε κάποιες ώρες αλλά το επιβεβαιώσαμε και σας το μεταφέρουμε.

Το οικονομικό συμμάζεμα που υποστηρίζει ότι κάνει η καινούργια διοίκηση της ΕΡΤ φαίνεται πως είναι κυρίως στους μισθούς των εργαζομένων αλλά όχι σε κάποια άλλα έξοδα. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Μαρτίου το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα μεταδοθεί απευθείας… από τις Βρυξέλες όπου θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής. Για το λόγο αυτό θα ταξιδέψουν έως εκεί αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων η παρουσιάστρια Έλλη Στάη, ο αρχισυντάκτης, ο παραγωγός και καμιά δεκαριά ακόμα εργαζόμενοι. Να σημειωθεί ότι η ημερήσια αμοιβή είναι περίπου 70 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο συν τα έξοδα διαμονής.

Το εύλογο ερώτημα δεν είναι γιατί η ΕΡΤ θα καλύψει τη σύνοδο κορυφής αλλά γιατί να μεταδοθεί ζωντανά από τις Βρυξέλες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κοστίζοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ σε μία εποχή που προσπαθούν στην κρατική τηλεόραση για την εξυγίανσή της. Μόνο το κύκλωμα που θα χρειαστεί να ανοίξει τουλάχιστον από τις 8 το βράδυ ώστε να γίνει το απαραίτητο τεστ ελέγχου για το συγχρονισμό στον ήχο και στην εικόνα και θα κλείσει μετά τις 10 το βράδυ κοστίζει χιλιάδες ευρώ.

Να σημειώσουμε πως επιβάλλεται η δημοσιογραφική κάλυψη της Συνόδου Κορυφής καθώς τα θέματα που θα συζητηθούν μας αφορούν άμεσα. Αν όμως, οι υπόλοιποι ηγέτες των χωρών μάθουν το πώς πετάμε έτσι τα ευρωπουλάκια για να βγάλουμε δελτίο ειδήσεων από εκεί και όχι καλύπτοντας τη Σύνοδο όπως θα κάνουν στις υπόλοιπες τηλεοράσεις, μάλλον θα έχουν έναν λόγο για να μας χαρακτηρίσουν κακοδιαχειριστές του δημοσίου χρήματος.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε