Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ΕΡΤ σε «γκρίζα ζώνη»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απίστευτα όσα συμβαίνουν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κι όσα… δεν θα συμβούν με αποτέλεσμα τα κρατικά κανάλια να μπαίνουν σε «γκρίζα ζώνη», ενώ μάλιστα οι πιο απαισιόδοξοι –ή μήπως είναι «γνώστες»;- να μιλούν ακόμα και για «μαύρο»!

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει πολλά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Πολλά από αυτά είναι… τραγελαφικά και θα μπορούσαν να είναι σενάριο κωμικής σειράς, αλλά οι καλά γνωρίζοντες θεωρούν ότι μάλλον πρόκειται για «θρίλερ» και μάλιστα για… γερά νεύρα. Έτσι για να πάρετε μία ιδέα θα αναφέρω ότι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής αρνήθηκε να δώσει τα κλειδιά του γραφείου στο νέο διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλου μέχρι να επισημοποιηθεί με ΦΕΚ η τοποθέτησή του, ενώ ο διευθύνοντας σύμβουλος έκανε τις πρώτες συναντήσεις με στενούς συνεργάτες του… εκτός ραδιομεγάρου, ώστε όσοι είχαν αντίρρηση με την τοποθέτησή του να πάρουν το μήνυμα για τις… συμμαχίες του και τα δεδομένα που θα ισχύσουν στην κρατική τηλεόραση.

Στο παρασκήνιο μάλιστα λέγεται ότι υπήρξε και… face control από τους «συμμάχους» του σε όσους ήθελαν να τον καλωσορίσουν, αλλά αυτό μάλλον είναι προϊόν… κακών γλωσσών! Αυτό όμως που δεν είναι «κακία» είναι ότι με τις «ευλογίες», ή αν θέλετε με τη στάση της κυβέρνησης η ΕΡΤ περνά εποχή «γκρίζας ζώνης» και πολλούς να υποστηρίζουν ότι θα έρθει το «μαύρο»! Τι ακριβώς συμβαίνει; Ότι αυτή την κρίσιμη για το τηλεοπτικό τοπίο περίοδο με όλα τα κανάλια να ετοιμάζουν το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν η ΕΡΤ δεν μπορεί χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο να πάρει κάποια σημαντική απόφαση για την επόμενη σεζόν. Τα πάντα έχουν «παγώσει» και θα… ξεπαγώσουν μετά τον Αύγουστο, αφού αποφασιστούν και διοριστούν νέα μέλη στο ΔΣ της κρατικής τηλεόρασης. Τότε θα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις… όχι μόνο για το πρόγραμμα, αλλά και σημαντικές άλλες αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της. Έως τότε μπορεί στο παρασκήνιο να συζητούνται και να γίνονται πολλά, αλλά απόφαση… καμία.

Επίσης μην ξεχνάμε την απόφαση της Digea να μην ανανεώσει τη σύμβαση με την ΕΡΤ αν δεν ανακοινώσει η ΕΡΤ πότε θα χρησιμοποιήσει τους δικούς της πολυπλέκτες για την εκπομπή σήματος. Μία απόφαση που απαιτείται να ληφθεί άμεσα καθώς η σύμβαση της ΕΡΤ με την πάροχο λήγει τον ερχόμενο Οκτώβριο, αλλά που δεν μπορεί να ληφθεί… χωρίς ΔΣ. Βέβαια… ελπίζουμε έως τότε, μέσα στον Σεπτέμβριο, να συσταθεί το νέο ΔΣ αλλά θα πρέπει οι αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα να είναι άμεσες… κάτι για το οποίο δεν φημίζεται η κρατική τηλεόραση. Δεν είναι λάθος λοιπόν που οι «απαισιόδοξοι» ή «γνώστες» θεωρούν ότι δεν αποκλείεται να πέσει μαύρο στην ΕΡΤ, σημειώνοντας με νόημα ότι «ίσως η κυβέρνηση να θέλει να πέσει μαύρο από τους… κακούς της Digea»!

Έτσι λοιπόν ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με την ΕΡΤ τους επόμενους μήνες που θα συνεχίσει να εκπέμπει… με ό,τι πρόγραμμα έχει και χωρίς να μπορεί να σταθεί ικανά απέναντι στον ανταγωνισμό, αλλά και να αποδείξει ότι το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες δεν είναι απλά… χαράτσι…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε