Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η ΕΡΤ θα… δανείσει το φεστιβάλ της EUROVISION;

EUROKINISSI
EUROKINISSI
Στις αρχές του έτους ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος είχε χαρακτηρίσει τη Eurovision «φιέστα» λέγοντας ότι «είναι κακό να ταυτίζεται με αυτήν η ΕΡΤ» ενώ μάλιστα είχε τονίσει ότι σκοπός του υπουργείου είναι να μην συνεχιστεί η προβολή της.
Προβολή που σύμφωνα με την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ όμως, απέφερε κέρδη στο ταμείο της κρατικής τηλεόρασης. Αλλά αυτό, το αν έφερε ή όχι, είναι ένα ακόμα αδιευκρίνιστο σημείο αφού άλλα λένε οι μεν και άλλα οι δε…! Συνηθισμένη ιστορία και τακτική μεταξύ πρώην και νυν διοικούντων σε κρατικά πόστα…
 
Πάμε να δούμε όμως, τι γίνεται τώρα με τη Eurovision
 
Τον τελευταίο καιρό, όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν το επόμενο φεστιβάλ της Eurovision να μην μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα λέγονται και ακούγονται, η ΕΡΤ σκέφτεται να «δανείσει» τη μετάδοση της Eurovision. Με το αζημίωτο, βεβαίως βεβαίως…!
 
Κατ’ αρχάς να διευκρινίσουμε πως η ΕΡΤ μπορεί να το κάνει, να δανείσει δηλαδή τη μετάδοση σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι αφού κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται από τους κανονισμούς της EBU.
 
Λόγω λοιπόν και των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, λέγεται πως η ΕΡΤ σκέφτεται να «παραχωρήσει τα δικαιώματα προβολής σε άλλο ιδιωτικό κανάλι και να… μοιραστούν τα διαφημιστικά έσοδα.
 
Το ερώτημα είναι αν θα δεχτεί κάποιο από τα ιδιωτικά κανάλια να αναλάβει τη μετάδοση. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι δεν κοστίζει η μετάδοση του φεστιβάλ αφού η παροχή της εικόνας είναι μέσα στο «πακέτο» συμφωνίας που έχει η EBU με τα εθνικά κανάλια των χωρών. Αυτό που κοστίζει είναι… όλα τα άλλα: από τη διοργάνωση για την επιλογή του τραγουδιού μέχρι τα έξοδα αποστολής, διαμονής και διατροφής όλης της ομάδας (καλλιτέχνης και υπόλοιποι συντελεστές). Κι όλο αυτό το «πακέτο» δεν είναι διόλου μικρό…!
 
Σύμφωνα λοιπόν με όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ σκέφτονται να «δανείσουν» τη διοργάνωση (δηλαδή τα προαναφερόμενα έξοδα) και όποιο κανάλι την αναλάβει να μοιραστεί τα έσοδα με την κρατική τηλεόραση.
 
Αν θέλετε την εκτίμησή μας, μάλλον… δύσκολο το θεωρούμε αλλά και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις.
 
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι ορκωτοί λογιστές που βρίσκονται στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αυτόν τον καιρό … ξεσκονίζουν τη διοργάνωση της Eurovision του 2006, όταν δηλαδή το φεστιβάλ τραγουδιού είχε πραγματοποιηθεί στη χώρα μας. Κι ακούγεται ότι έχουν βρεθεί πολλά… παρατράγουδα. Περιμένουμε να δούμε…
 
 
Γρηγόρης Μελάς
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε