Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η «κάλπη» της τηλεθέασης: ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν με τις εκλογές του 2012

Η «κάλπη» της τηλεθέασης: ποιοι κέρδισαν, ποιοι έχασαν με τις εκλογές του 2012

Από χθες, με το που άνοιξαν οι κάλπες για την ευρωβουλή, αναλύονται τα αποτελέσματα και συγκρίνονται με αυτά των εθνικών εκλογών τον Ιούνιο του 2012, με τα πολιτικά κόμματα να αναλύουν κατά το δοκούν το «μήνυμα» των ψηφοφόρων.

Τι γίνεται όμως, με την «κάλπη» της τηλεθέασης και ποιο είναι το «μήνυμα» των τηλεθεατών, συγκρίνοντας το πώς «ψήφισαν» χθες σε σχέση με το πώς είχαν «ψηφίσει» στις εθνικές εκλογές;

Όπως ανάφερα λοιπόν και σε προηγούμενο κείμενο του Newsit, νικητής χθες, στη μάχη της τηλεθέασης αναδείχτηκε το STAR που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους των τηλεθεατών στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το MEGA, ακολούθησε ο ALPHA, με τον ΑΝΤ1 να περνά στην τέταρτη θέση και στην πέμπτη τον ΣΚΑΪ, ενώ η ΝΕΡΙΤ βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης αφού απέσπασε τις λιγότερες «ψήφους» των τηλεθεατών.

Οι «κάλπες» της τηλεθέασης όμως, τον Ιούνιο του 2012 είχαν βγάλει διαφορετικά αποτελέσματα, αφού τότε πρώτη στην κατάταξη είχε βρεθεί η ΝΕΤ που με την Έλλη Στάη στην παρουσίαση είχε σημειώσει 18,2% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και την Όλγα Τρέμη στο MEGA να σημειώνει 17% μέσο όρο. Επίσης, μετά την καταμέτρηση στις «κάλπες» της τηλεθέασης για τις εθνικές εκλογές του 2012 στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο ΑΝΤ1 με 15,4% μέσο όρο, ενώ ακολουθούσε ο ALPHA με 13,6%, ο ΣΚΑΪ με 9,2% και στην τελευταία θέση τότε είχε βρεθεί το STAR με 3,6 μέσο όρο στο γενικό σύνολο.

Βλέπουμε λοιπόν τώρα την ανατροπή που υπήρξε στην «κάλπη» της τηλεθέασης, αφού το STAR με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συντονισμό και με καλεσμένους ακόμα και τηλεθεατές στο πλατό κέρδισε τις περισσότερες ψήφους με αποτέλεσμα το κανάλι της Κηφισιάς από την τελευταία θέση να ανέβει στην κορυφή της κατάταξης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι η ΝΕΡΙΤ ακολούθησε την… αντίστροφη πορεία και έτσι τώρα βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης, αποδεικνύοντας ότι οι τηλεθεατές μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κρατική τηλεόραση. Το MEGA με τον… συμπαγή τρόπο μετάδοσης αποτελεσμάτων και σχολιασμό παρέμεινε στη δεύτερη θέση, ενώ ο ALPHA κατάφερε να ανέβει μία θέση, ξεπερνώντας τον ΑΝΤ1 που προσπάθησε να κάνει τη διαφορά με την τρισδιάστατη απεικόνιση των exit polls. Στην προτελευταία θέση της κατάταξης βρέθηκε ο ΣΚΑΪ που στις χθεσινές εκλογές έχασε το 1/3 των τηλεθεατών του από τις εκλογές του 2012.

Μπορεί το μήνυμα της κάλπης να αναλύεται μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, αλλά το «μήνυμα» της τηλεοπτικής κάλπης, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nieslen, θα αναλυθεί στις συσκέψεις των επικεφαλής των τηλεοπτικών σταθμών. Και δεν αποκλείεται και εκεί, στο πλαίσιο της ανασύνταξης δυνάμεων να υπάρξει… ανασχηματισμός και ανα-προγραμματισμός!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε