Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η «μεγάλη ιέρεια» συμπράττει ξανά με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ

Η «μεγάλη ιέρεια» συμπράττει ξανά με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία από τις κορυφαίες ελληνίδες ερμηνεύτριες! Η Χάρις Αλεξίου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας και όπου έχει βρεθεί στο εξωτερικό έχει αποσπάσει και εκεί διθυραμβικές κριτικές.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι ο τίτλος σε κριτική για τις συναυλίες της με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Yedioth Aharonoth» ήταν «Η μεγάλη ιέρεια – Η συναυλία της Χάρις Αλεξίου ήταν σχολή μουσικής μιας και μόνο γυναίκας»

Η εν λόγω κριτική αναφερόταν στις δύο συναυλίες που έδωσε τον Ιούνιο η καλλιτέχνις με τη Φιλαρμονική του Ισραήλ στο Τελ Αβίβ. Λόγω όμως, της καλλιτεχνικής επιτυχίας και της μεγάλης προσέλευσης του κοινού, η Χάρις Αλεξίου αποδέχθηκε το κάλεσμα της Φιλαρμονικής κι έτσι, στις 26 Νοεμβρίου θα συμπράξει μαζί της για μία ακόμα συναυλία στο «Mann Auditorium» του Τελ Αβίβ.

Εχουν περάσει 22 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Χάρις Αλεξίου στο Ισραήλ και αυτή, στις 26 Νοεμβρίου, θα είναι η έβδομη συναυλία της εκεί

«Το κοινό του Ισραήλ έχει μια μακρά και διαρκή σχέση με την ελληνική μουσική και η Φιλαρμονική μας είναι ενθουσιασμένη που θα φιλοξενήσει μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Ο συνδυασμός του ελληνικού ταμπεραμέντου και της άψογης μουσικής εκτέλεσης από την πλευρά της ορχήστρας μας εγγυάται μια μαγική βραδιά», λέει ο Avi Shoshani, γενικός διευθυντής της Φιλαρμονικής του Ισραήλ.

Αξίζει να αναφέρω ότι έχουν περάσει 22 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της Χάρις Αλεξίου στο Ισραήλ και αυτή, στις 26 Νοεμβρίου, θα είναι η έβδομη συναυλία της εκεί. Η ελληνίδα ερμηνεύτρια έχει «χτίσει» μια γερή σχέση αγάπης, εκτίμησης και εμπιστοσύνης με το κοινό της χώρας, ενώ μάλιστα πολλά τραγούδια της έχουν διασκευαστεί στα εβραϊκά και έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες.

Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν, η «μεγάλη ιέρεια» θα βρεθεί ξανά στη σκηνή του ανακαινισμένου «Mann Auditorium» το οποίο έχει φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και διάσημους μαέστρους. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν 80 μουσικοί, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών -που έγιναν ειδικά για τη συγκεκριμένη ορχήστρα- είναι του Κώστα Παπαδούκα, ενώ από την Ελλάδα θα την συνοδεύσουν ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρες) και ο Νίκος Κατσίκης (μπουζούκι, μαντολίνο). Κι είναι σίγουρο ότι για ακόμα μία φορά η Χάρις Αλεξίου θα κερδίσει όλους όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε