Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Η μεγάλη παραδοχή του Κώστα Ευριπιώτη

Ο ηθοποιός αποκαλύπτει τα δύο μεγάλα πάθη του.

Ο ηθοποιός εξηγεί στη Ρενέ Σαραντινού, στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ, πότε και γιατί έβαλε όρια στη ζωή του, τι συνέβη μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε, σε τι υπήρξε επιρρεπής και γιατί αποφάσισε να ζει με μέτρο.

«Σπάνια μου τυχαίνουν νούμερα που να βγάζουν γέλιο μόνο από το κείμενο. Τα “παρεξηγημένα” ελαφρά κείμενα της επιθεώρησης αντιμετωπίζονται βέβαια ως σημαντικά κείμενα. Δεν ψάχνω για λεκτική αξία, όσο για στοιχεία μίμησης και αναπαραστάσεις της ζωής και όλων αυτών που εισπράττω μέσα από την κοινωνία, της οποίας είμαι κι εγώ κομμάτι. Η αλήθεια φαίνεται στις λαϊκές αγορές, στις πλατείες, στη συναναστροφή με τους απλούς ανθρώπους», λέει ο ηθοποιός και εξηγεί γιατί η επιθεώρηση είναι παρεξηγημένη: «Δεν ανεβαίνουν πολλές επιθεωρήσεις. Πολλοί ηθοποιοί αρνούνται να παίξουν, γιατί, όπως λένε, θέλουν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι. Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούν να παίξουν όλοι αυτό το δύσκολο είδος. Στην επιθεώρηση ο ηθοποιός είναι πραγματικά απροστάτευτος, γιατί είναι υποχρεωμένος, με αφορμή το κείμενο, να “γεννήσει” αυτός το χαρακτήρα και να δικαιώσει όχι μόνο το συγγραφέα, αλλά και τον εαυτό του».
 
Για τη σχέση του με τη δημοσιότητα ο Κώστας Ευριπιώτης λέει: «Αν έχω να πω κάτι με αφορμή τη δουλειά μου, θα το κάνω. Δεν νομίζω, όμως, ότι είναι αυτή η δουλειά του ηθοποιού, να βγαίνει και να μιλάει συνέχεια για τα πάντα. Ο ηθοποιός πρέπει να κρίνεται μέσα από αυτό που κάνει και όχι μέσα από αυτά που λέει. Την εποχή που έκανα σίριαλ ήμουν πιο εκτεθειμένος στα φώτα και ασχολούνταν περισσότερο μαζί μου. Δεν απασχόλησα, όμως, ποτέ τον Τύπο με τους έρωτές μου. Και όταν ερωτεύτηκα, το έκανα με την ψυχή μου και όχι ψεύτικα και φτιαχτά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που κάθε πρωί που ξυπνάνε αγχώνονται για το τι θα δηλώσουν».

Ο ηθοποιός αποκαλύπτει σε τι υπήρξε επιρρεπής στο παρελθόν. Τα δύο του μεγάλα πάθη ήταν…

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε