Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Η πρωτοβουλία του MEGA για τους τηλεθεατές του «Νησιού»

Υποτιτλισμός για τα άτομα με προβλήματα ακοής

Μόνο θετικά έχουμε να πούμε σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του MEGA να προσφέρει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, να παρακολουθήσουν υποτιτλισμένη τη σειρά «Το Νησί».

Όπως είναι γνωστό η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και απ’ όσα έχουμε δει και πληροφορηθεί πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα κοσμήσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Το κανάλι της Μεσογείων λοιπόν αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακοής να μπορέσουν να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν «Το Νησί».

Έτσι, μέσω της υπηρεσίας Teletext, όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα εμφάνισης υποτίτλων.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να πατήσουν το πλήκτρο Teletext του τηλεχειριστηρίου και στη συνέχεια να πληκτρολογήσουν τον αριθμό της σελίδας 888. Πατώντας το κόκκινο πλήκτρο FastText, ενώ βρίσκεται στη σελίδα 100 του Teletext, οδηγείται αυτόματα στη σελίδα των υπότιτλων. Πριν τη μετάδοση του επεισοδίου και κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων, η σελίδα θα παραμένει διάφανη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι «Το Νησί» θα αποτελέσει την πρώτη ελληνική σειρά του Mega, που θα προσφέρει την δυνατότητα υποτιτλισμού, ενώ το κανάλι της Μεσογείων θέτει ως στόχο τον υποτιτλισμό όλων των παραγωγών του σε βάθος χρόνου.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε