Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η συμφωνία ΑΝΤ1 και MEGA για να μην χάσουν… τον αγώνα!

Η συμφωνία ΑΝΤ1 και MEGA για να μην χάσουν… τον αγώνα!

Οι δυσκολίες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο είναι γνωστές. Τα έσοδα από τις διαφημίσεις σημειώνουν πτωτική πορεία και στα κανάλια χρησιμοποιούν όλα τους τα όπλα, προκειμένου να κερδίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μερίδιο της διαφημιστικής πίττας.

Θα θυμάστε άλλωστε, ότι όταν πριν από δύο βδομάδες έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το «Αμάρτημα της μητρός μου», στο MEGA δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια και πρόβαλλαν επεισόδιο των «Βασιλιάδων» τους για να χτυπήσουν τους αντιπάλους τους. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και κανένας δεν προτίθεται να χάσει τον αγώνα.

Ωστόσο, παρά την κόντρα τους, τα δύο κανάλια, πριν από λίγο καιρό κατέληξαν σε συμφωνία για το prime time προκειμένου να μην φάνε γκολ… από την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, στις 8 Ιουνίου η κρατική τηλεόραση ξεκινά να μεταδίδει τους αγώνες για το Euro 2012 κι είναι σίγουρο ότι οι αγώνες θα κερδίσουν μεγάλο μέρος της τηλεθέασης.

Έτσι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, ANT1 και MEGA συμφώνησαν μέχρι τότε να ρίξουν αυλαία οι σειρές τους στο prime time. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σειρές και εκπομπές όπως οι «Βασιλιάδες», «Πίσω στο σπίτι», «Με λένε Βαγγέλη» και «Κλινική περίπτωση» του MEGA αλλά και «Black out», «Με το δεξί», «Το αμάρτημα της μητρός μου», «Ελεύθερος κι ωραίος» του ΑΝΤ1 θα σταματήσουν εκείνη τη βδομάδα να προβάλλουν καινούργια επεισόδια και όσες από αυτές πάρουν το πράσινο φως για την επόμενη θα επιστρέψουν ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο τον ερχόμενο Οκτώβριο. Έτσι, με αυτή τη συμφωνία τα δύο μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια θα κάνουν και οικονομία αλλά θα γλιτώσουν και την ήττα, αφού θεωρείτο σίγουρο ότι αν κατέβαιναν στον αγώνα της τηλεθέασης ενάντια στο EURO θα έτρωγαν πολλά… γκολ από την ΕΡΤ.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε