Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η συναυλία για το «Voice»… και τα προβλήματα!

Η συναυλία για το «Voice»… και τα προβλήματα!

Ήταν όλοι τους εκεί θέλοντας να επικοινωνήσουν την προσπάθεια που κάνουν για να βοηθήσουν με τα δικά τους «όπλα», τις φωνές τους, όσο περισσότερους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη σίτιση, αλλά και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οι Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Μιχάλης Κουινέλης και Μελίνα Ασλανίδου μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΑΝΤ1 για τη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Οι τέσσερις τραγουδιστές και coaches στο «Voice» θα συναντηθούν στη σκηνή, όπως είχαν κάνει και στο τηλεοπτικό πλατό του talent show. Μόνο που αυτή τη φορά έχουν σκοπό όχι να συγκεντρωθούν τηλεθεατές, αλλά θεατές που δίνοντας 7 ευρώ θα παρακολουθήσουν τη συναυλία, αλλά παράλληλα και το έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Μια χώρα, μια φωνή» λοιπόν είναι το σύνθημα της συναυλίας και στη συνέντευξη τύπου εκτός από τους 4 τραγουδιστές, μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής των Τηλεοπτικών Σταθμών του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ελλάδα Στρατής Λιαρέλλης και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κώστας Δήμτσας.

Ο Στρατής Λιαρέλλης αναφέρθηκε στους καλλιτέχνες, αλλά και σε όλους τους εργαζομένους στον ΑΝΤ1 που «αγκάλιασαν» αυτή την προσπάθεια δουλεύοντας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας για το καλύτερο αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων είπε ότι «Η συγκεκριμένη συναυλία αποτελεί πρωτοβουλία του Αντιπρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ κ. Θοδωρή Κυριακού, την οποία αγκάλιασαν αμέσως οι τέσσερις καλλιτέχνες. Το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή μέσω της Αποστολής είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτο και αξιοθαύμαστο. Μέσα από τη συγκεκριμένη συναυλία, πρωταρχικός μας στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο γιατί δεν είμαστε έξω από την κοινωνία.

Είμαστε υπερήφανοι σαν τηλεοπτική επιχείρηση, αλλά και οι συντελεστές του Voice για αυτό που παρουσίασαν. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους αφανείς ήρωες που εργάζονται ήδη μήνες τώρα για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας και βέβαια όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που έχουν σταθεί αρωγοί στην προσπάθεια μας. Υπάρχουν δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία που αν τους δοθεί ο καταλύτης μπορούν να απελευθερωθούν και να συνδράμουν με αυτά που δεν έχουν και όχι μόνο με αυτά που έχουν και αυτό είναι κάτι ελπιδοφόρο».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Δήμτσας αναφέροντας τρία περιστατικά από τα εκατοντάδες που έχει ζήσει λόγω της θέσης του για ανθρώπους που έχουν ζητήσει την αρωγή της «Αποστολή», ενώ τόνισε πως «Τα 7 Ευρώ που είναι το αντίτιμο του εισιτηρίου σημαίνουν 7 μερίδες φαγητού ή μισό κιβώτιο από αυτό που θα παίρνει κάθε οικογένεια κάθε μήνα».

Ωστόσο, αν και γνωρίζοντας το έργο και την προσπάθεια που γίνεται από πολλούς για τη βοήθεια στους συμπολίτες μας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης βγήκαν στην επιφάνεια διάφορα «προβλήματα» που όπως φαίνεται όμως, κάνουν κάποια… φάλτσα στην όλη προσπάθεια.

Ένα από τα προβλήματα λοιπόν που αναφέρθηκαν και με τα οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι διοργανωτές φαίνεται πως έχει να κάνει με την ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) κι η οποία όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολή» αρνήθηκε να παραχωρήσει τα δικαιώματα που θα εισπράξει από τους δημιουργούς. Ενώ λοιπόν εύκολα μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την ΑΕΠΙ για μη προσφορά, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως κανείς οργανισμός που εισπράττει χρήματα για άλλους, δεν μπορεί να τα διαθέσει χωρίς την έγκρισή τους.

Κανονικά λοιπόν, είτε θα έπρεπε να υπάρχει λίστα με τα τραγούδια που θα πουν στη συναυλία και να ζητηθεί από κάθε δημιουργό η παραχώρηση του χρηματικού ποσού που είναι να εισπράξει, είτε αυτό να γίνει στη συνέχεια, μετά τη συναυλία. Αλλά είναι σίγουρο πως η ΑΕΠΙ και κάθε οργανισμός διαχείρισης δεν μπορεί να δώσει χρήματα που πρέπει να αποδώσει στα μέλη της, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ένα ακόμα πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι η αποχή από τη συναυλία των διαγωνιζομένων στο «The Voice», επειδή δεν συμφώνησε η δισκογραφική εταιρεία MINOS-EMI με την οποία έχουν κάνει όλοι συμβόλαιο να συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Επειδή πραγματικά αυτό το… πρόβλημα με ενόχλησε, επικοινώνησα με τη δισκογραφική εταιρεία και μιλώντας με ανώτατο στέλεχος μου εξήγησε πως όλοι οι διαγωνιζόμενοι έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία παραγωγής που έχει παγκοσμίως τα δικαιώματα του talent show, την TALPA και πως ό,τι κάνουν αποφασίζεται από εκεί.

Η εταιρεία παραγωγής λοιπόν ζήτησε όντως να πληρωθούν οι καλλιτέχνες, αφού μιλάμε για μία εταιρεία που διαχειρίζεται παγκοσμίως τα δικαιώματα του talent show, αλλά και όλων όσοι συμμετέχουν σε αυτό, σε όποιο μέρος του κόσμου προβάλλεται. Και όπως φαίνεται η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, αλλά και το έργο της «Αποστολή», καθώς και ο σκοπός της συναυλίας είναι κάτι που δεν «αγγίζει» συναισθηματικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό και ίσως να έχετε παρατηρήσει πως από όλες τις αφίσες και την επικοινωνία της συναυλίας απουσιάζει το σήμα του «Voice», αφού δεν πρέπει να φαίνεται πουθενά το talent show, γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρωθεί η εταιρεία παραγωγής.

Πέρα όμως, από αυτά τα προβλήματα, ή «φάλτσα» όπως θα λέγαμε μιας και το θέμα είναι γύρω από τη μουσική, η ουσία είναι ότι την επόμενη βδομάδα ο ΑΝΤ1 πραγματοποιεί συναυλία με σκοπό να βοηθήσει το έργο της «Αποστολή».

Οι 4 καλλιτέχνες λοιπόν θα προσφέρουν ένα μουσικό πρόγραμμα σε όλους όσοι αποφασίσουν να βρεθούν στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας μάλιστα ότι με το εισιτήριο των 7 ευρώ θα βοηθήσουν την επόμενη μέρα να έχουν φαγητό, φάρμακα και ιατρική περίθαλψη συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, καθώς τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στο πρόγραμμα σίτισης απόρων και αστέγων Αθηνών της «Αποστολή».

Το πρόγραμμα της ΜΚΟ καλύπτει 10.000 μερίδες φαγητού την ημέρα ολόκληρο το χρόνο σε άπορους, άστεγους, μετανάστες, 8.500 δέματα τροφίμων ανά μήνα σε σχολεία, ενορίες και πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και τη λειτουργία Κοινωνικών Παντοπωλείων σε 5 περιοχές της Αθήνας.

Τέλος αξίζει να σημειώσω και τη βοήθεια που παρέχεται από τον ΟΑΣΑ ώστε το βράδυ της συναυλίας να υπάρξει συγκοινωνία (λεωφορεία και τρένα) και μετά το πέρας της συναυλίας, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι θελήσουν να την παρακολουθήσουν απολαμβάνοντας τους καλλιτέχνες επί σκηνής, αλλά γνωρίζοντας πως παράλληλα βοηθούν αρκετούς από τους συμπολίτες μας.

Άλλωστε με τον τίτλο ή μη του «Voice» είναι αξιοσημείωτο που οι 4 καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους και μας καλούν να γίνουμε όλοι μια φωνή ενάντια στην πείνα και τις δυσκολίες συμπολιτών μας. Γιατί αυτή η χώρα, οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι στα δύσκολα είμαστε «μια φωνή»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου για τη συναυλία “Μία χώρα, μια φωνή”!

Οι κριτές του Voice εθελοντές στην “Αποστολή”! (ΦΩΤΟ)

Η Μελίνα Ασλανίδου μαγείρεψε για την «Αποστολή»

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε