Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η τηλεόραση πηγαίνει ολοταχώς…προς τα πίσω

Η τηλεόραση πηγαίνει ολοταχώς…προς τα πίσω

O Γρηγόρης Μελάς σχολιάζει την αρχή της τηλεοπτικής χρονιάς

Η σκέψη ότι η «αρχή είναι το ήμισυ του παντός…» με έκανε να προβληματιστώ για την έλευση της καινούργιας τηλεοπτικής χρονιάς που αντικειμενικά, ξεκίνησε πολύ φτωχά.  Επαναλήψεις και… κόντρα επαναλήψεις απέδειξαν ότι φέτος οι τηλεθεατές δεν θα φάνε «φιλέτο» αλλά ξαναζεσταμένο φαγητό. Και, ελλείψει, άλλου τηλε-μενού, φάγαμε ό,τι μας σερβίρισαν.

 

Η τηλεόραση πηγαίνει ολοταχώς… προς τα πίσω. Αν υποψιαστώ ότι εν μέσω Ιανουαρίου θα… απολαύσουμε ξανά το «Ρετιρέ» θα κάνω απεργία… τηλεθέασης.

Θα κάτσω μπροστά στην κλειστή τηλεόραση, αρνούμενος να «φάω». Είναι αλήθεια πως αυτή η απεργία είναι πολύ δύσκολη γιατί έχουμε μάθει να «τρώμε» καθημερινά, αρκετές τηλεοπτικές ώρες. Είναι όμως, να απορείς με την κράση του τηλεθεατή. Έχει αποδειχτεί πως είναι γερή και αντέχει πάρα πολλά!

 

Απορία, 1η

Γιατί έπρεπε να δω την Άννα Βίσση να τραγουδάει play back στο X factor; Όλοι περίμεναν ότι η «απόλυτη ελληνίδα σταρ» θα τραγουδούσε –τουλάχιστον- ένα ντουέτο με τον «απόλυτο έλληνα παρουσιαστή». Αλλά οι… απόλυτοι δεν συναντήθηκαν ποτέ! Με αποτέλεσμα… το απόλυτο μηδέν!

Ούτε μία κόντρα, έναν καβγά, μία ατάκα… κακοσύνης δεν αντάλλαξαν οι Θεοφάνους –Μουρατίδης. Πώς μπορεί λοιπόν να ξεκινήσει καλά το 2010 όταν οι δύο «απόλυτοι κριτές» κρατάνε τέτοια… χλιαρή στάση; Κρίμα γιατί έχει αποδειχτεί ότι ΚΑΙ το X factor θέλει το μαλλιοτράβηγμά του! Αλλιώς το κέντρο βάρους θα πέσει στους διαγωνιζόμενους και θα έχουμε… talent show! Φευ…!

Το πραγματικό ταλέντο είναι στην κριτική επιτροπή. Δεν είναι τυχαίο που στο απέναντι κανάλι, στον Alpha, αρκετούς μήνες πριν από το ξεκίνημα του Greek Idol πλασάρουν τον κριτή Νίκο Καρβέλα.

 

Απορία 2η

Πόσα πήρε –ή… τι πήρε- ο Καρβέλας για να… τους κάτσει στην κριτική επιτροπή; Είναι αλήθεια –και το γνωρίζω πολύ καλά- πως στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές φορές κρούσεις στο συνθέτη να γίνει μέλος σε κριτική επιτροπή talent show. Ο οποίος όμως, αρνιόταν πεισματικά να το κάνει. Δεν έλεγε «όχι, δεν το κάνω» αλλά ζητούσε απαγορευτικά ποσά. Φαίνεται πως ήρθε ο καιρός να ρίξει πολύ νερό στο κρασί του αφού άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο Καρβέλας δεν πίνει! Αν εξαιρέσουμε λοιπόν την έντονη φημολογία πως ο Καρβέλας ήταν ο ένας εκ των τριών «κουκουλοφόρων» κριτών σε εκπομπή της συντρόφου του, Αννίτας Πάνια, το ότι θα βρεθεί… φάτσα-πλάνο στην κριτική επιτροπή του talent show, αποτελεί είδηση και αποδεικνύει πόσο πολύ σημαντικό είναι το project για το κανάλι της Κάντζας.

 

Απορία 3η

Πώς μπορεί να είναι «μαγικό» το 2010 όταν οι πεθερές αποδείχτηκαν θανάσιμες για τους mentalist του Γιούρι Γκέλερ;

Τελικά ο κόσμος δεν θέλει μαγεία. Θέλει απλώς να βολευτεί. Είμαστε Ελληνάρες και το χαιρόμαστε. Πιάσε μία νύφη… και γρήγορα! Ή «πιάσε ένα πρόγραμμα φτηνό και φέρε το…»!

 

Συμπέρασμα

Καλή μας χώνεψη, λοιπόν…! Μόνο που κάποια προγράμματα δεν… κατεβαίνουν καθόλου εύκολα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε