Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ημέρες παθών για τους εργαζομένους του MEGA

Ημέρες παθών για τους εργαζομένους του MEGA

«Βουβή» ή «κουφή» ονομάζεται σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία η βδομάδα που διανύουμε, αλλά το δράμα που εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, το MEGA, μόνο «βουβό» δεν είναι, αν και κάποιοι… κωφεύουν για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων του.

Σίγουρα όμως οι εξελίξεις της επόμενης βδομάδας, της Μεγάλης Βδομάδας, της Εβδομάδας των Παθών, θα δικαιώσει την ονομασία της με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο όσα θα συμβούν στο κανάλι της Μεσογείων…!

Σήμερα λοιπόν φαίνεται να εκπνέει το τελεσίγραφο των πιστωτριών τραπεζών για να εκδηλώσουν επίσημα οι νέοι επενδυτές αν θα συμμετέχουν στην εταιρεία γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει οι μέτοχοι να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν μόνοι τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την οποία όμως, οι δύο πλευρές, Μπόμπολα και Ψυχάρη, αδυνατούν να καλύψουν. Σ

ύμφωνα με τραπεζικές πηγές έχουν γίνει συναντήσεις με τους νέους επενδυτές και φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος καθώς σε αυτή τη «σκακιέρα» υπάρχουν πολλοί «παίκτες». Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη «μάχη» την παρακολουθούν με αγωνία οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που γνωρίζουν ότι ακόμα και με τις αισιόδοξες εξελίξεις -της εισόδου νέων επενδυτών- θα πάρει χρόνο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ακόμα περισσότερος για να εισπράξουν τους μισθούς τους.

Η απόφαση των πιστωτριών τραπεζών να δεσμεύσει τους λογαριασμούς μετά την αδυναμία των μετόχων να προχωρήσουν στη συμφωνημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει οδηγήσει σε ομηρία τους εργαζομένους που έχουν εισπράξει έναντι των μισθών τους και κανείς δεν μπορεί να τους πει πότε και αν θα γίνει η εξόφληση. Ακόμα και για το δώρο Πάσχα ακούγεται ότι δεν θα καταβληθεί -όπως επιβάλλεται- έως τη Μεγάλη Τετάρτη με αποτέλεσμα τις νομικές συνέπειες που προβλέπει ο νόμος!

Το ποσό αυτό μάλιστα λέγεται ότι είναι κοντά στις 400 χιλιάδες ευρώ, όταν στο λογαριασμό -την ημέρα της δέσμευσής του- υπήρχαν περισσότερο από πεντέμισι εκατομμύρια και καθημερινά αυξάνονται από τα έσοδα που φέρνουν οι διαφημίσεις. Κανείς όμως από τους «παίκτες» δεν δίνει σαφή απάντηση και έτσι κανείς δεν γνωρίζει αν την Εβδομάδα των Παθών θα υπάρξει τελικά Ανάσταση ή το δράμα θα ολοκληρωθεί με τη σταύρωση του τηλεοπτικού σταθμού και κυρίως των εργαζομένων του…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε