Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Καινούργια… υπόσχεση από τη ΝΕΤ αλλά και πετυχημένα στελέχη στον “πάγο”

Καινούργια… υπόσχεση από τη ΝΕΤ αλλά και πετυχημένα στελέχη στον “πάγο”

Με την τάξη να αποκαθίσταται (?!?) σιγά σιγά στην ΕΡΤ, τα στελέχη της προχωρούν στην πραγματοποίηση του προγράμματος των καναλιών της κρατικής τηλεόρασης.

Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα, στόχος τους είναι να υπάρχει live πρόγραμμα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, επτά ημέρες τη βδομάδα. Έτσι λοιπόν, από αυτό το Σάββατο, ξεκινά η εκπομπή «ΝΕΤ παντού» με παρουσιαστές την Εμμανουέλλα Αργείτη και τον Κώστα Τσουρό. Στο νέο αυτό ενημερωτικό μαγκαζίνο της ΝΕΤ, που θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου «έρχονται σε πρώτο πλάνο η κοινωνία, η οικονομία και η επιστήμη. Ξεχωριστή θέση θα έχει ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία. Με ρεπορτάζ και αφιερώματα η εκπομπή προβάλλει την Ελλάδα, που κινητοποιείται, δημιουργεί και προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Με ζωντανές συνδέσεις σε κάθε γωνιά της χώρας και με πρόσωπα – πρωταγωνιστές στο στούντιο – ο Κώστας Τσουρός και η Εμμανουέλλα Αργείτη «φωτίζουν» τη θετική πλευρά της ζωής με χαμόγελο και αισιοδοξία.»
Η καινούργια αυτή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ που υπόσχεται «χαμόγελο και αισιοδοξία» θα έρχεται σε κόντρα με την εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού στον ALPHA. Το μόνο που απομένει να δούμε, είναι αν πραγματικά θα καταφέρει να δώσει χαρά στα στελέχη της ΕΡΤ ή δεν θα κάνει τίποτα αξιοσημείωτο ούτε σε τηλεθέαση, ούτε ως εκπομπή και απλώς θα είναι… γέμισμα στην τρύπα του προγράμματος στο κρατικό κανάλι. Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ διαθέτει τον κατάλληλο ανθρώπινο αλλά και τεχνικό εξοπλισμό για να δημιουργεί ποιοτικές, αλλά και ανταγωνιστικές εκπομπές. Τις περισσότερες όμως, φορές τα… παχυλά λόγια περί «άλλων ματιών» μένουν μόνο στα δελτία Τύπου και έτσι οι τηλεθεατές που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, μπαίνουν, βλέπουν και… φεύγουν στρέφοντας τη ματιά τους στα άλλα κανάλια, απογοητευμένοι από το τηλεοπτικό προϊόν της κρατικής τηλεόρασης. Για να δούμε λοιπόν, αν αυτή τη φορά, η υπόσχεση της ΕΡΤ πραγματοποιηθεί ή θα μείνει κι αυτή μόνο… σε ένα δελτίο Τύπου, μαζί με πολλές ακόμα ανεκπλήρωτες!

Γιατί μπαίνουν στην άκρη οι πετυχημένοι;

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση στις επιλογές των στελεχών της ΕΡΤ, είναι ότι αν και προσπαθούν, όπως λένε, να στηρίξουν τις εκπομπές με πρόσωπα μέσα από το δυναμικό τους και να αποφύγουν τις προσλήψεις, κρατούν στο… ψυγείο, δημοσιογράφους που έχουν μάλιστα αποδείξει ότι είναι μάχιμοι και ικανοί. Ως παράδειγμα, θα αναφέρουμε τον Τάκη Σαράντη και το Δημήτρη Σκάλκο, που παρουσίαζαν την προηγούμενη σεζόν το «Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ», σημειώνοντας και υψηλές για την ΕΡΤ τηλεθεάσεις, αλλά σημειώνοντας και δημοσιογραφικές επιτυχίες με αποκλειστικές συνεντεύξεις που συζητήθηκαν, όπως του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημήτριου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και πολλών ακόμα.
Πώς λοιπόν, να μην απορεί ο τηλεθεατής-φορολογούμενος, όταν βλέπει ότι αντί να αξιοποιηθούν οι αμειβόμενοι και αποδεδειγμένα ικανοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, η διοίκηση προσλαμβάνει άλλους για να αναλάβουν εκπομπές; Περιμένουμε λοιπόν να δούμε, τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα και αν ικανοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να παραμένουν στο «ψυγείο» ενώ θα προσλαμβάνονται κάποιοι άλλοι…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε