Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κόντρες ηθοποιών λόγω ΣΔΟΕ

Κόντρες ηθοποιών λόγω ΣΔΟΕ

«Ηθοποιός σημαίνει φως και για αυτό θέλουμε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση», ανέφερε η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει να κάνει οικονομικό έλεγχο στο ΣΕΗ για την περίοδο 2003-2007, αλλά δεν είχαν παραδώσει τα απαιτούμενα στοιχεία. Η διοίκηση λοιπόν αποφάσισε να δοθούν τα στοιχεία, αλλά φαίνεται ότι κάποιοι αντιδρούν, αφού δημιουργήθηκαν έντονα επεισόδια κατά την τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Σε αυτήν αποφασίστηκε ότι οι εκλογές τους θα διεξαχθούν στις 5 Μαΐου, ενώ σε ανακοίνωσή τους τονίζεται ότι «η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ έληξε σε ένα κλίμα πρωτοφανούς βιαιότητας και χυδαίων προπηλακισμών. Με αφορμή τη συζήτηση για την εισαγγελική παραγγελία να σταλούν για έλεγχο στο ΣΔΟΕ οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2003-2006 (παραγγελία που εκκρεμούσε από το 2008 αλλά μόλις τώρα κοινοποιήθηκε στο ΣΕΗ), η παράταξη ΔΕΗ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, προσπάθησε με κάθε τρόπο να δυναμιτίσει τη διαδικασία ώστε να μη ληφθεί απόφαση. Η μέθοδος αυτή είναι προσφιλής στη ΔΕΗ τα δύο τελευταία χρόνια που δεν έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ. Αλλά χθες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο: επιστράτευσε μεγάλο αριθμό από θερμόαιμα “μέλη” της, που έχοντας έρθει δήθεν για να “παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση” επιτέθηκαν με ύβρεις και τραμπουκισμούς στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, σε σημείο να απειλείται έως και η σωματική ακεραιότητα κάποιων από τους τελευταίους. Η δε πρώην πρόεδρος του ΔΣ κ. Καφαντάρη δεν δίστασε κάποια στιγμή να κλείσει και το μαγνητόφωνο που κατέγραφε τα πρακτικά.

Πάντως, παρ’ όλες τις λυσσαλέες προσπάθειες της ΔΕΗ να υπονομεύσει τις κανονικές διαδικασίες, τη Δευτέρα θα κατατεθούν στο ΣΔΟΕ τα έγγραφα που έχουν ζητηθεί, ώστε να μην υπάρχει καμία υπόνοια συγκάλυψης πιθανής οικονομικής κακοδιαχείρισης του ΣΕΗ».

Την ανακοίνωση υπογράφουν η Πρόεδρος Υρώ Μανέ, ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παλαιοχωρίτης και τα μέλη του ΔΣ από τις παρατάξεις «Ενωμένοι Ηθοποιοί», «Κίνηση Ηθοποιών» και «Ελεύθερη Έκφραση».

Τη Δευτέρα 5 Μαΐου λοιπόν θα γίνουν οι εκλογές, αλλά θα έχει ενδιαφέρον όχι για το τι θα βγάλουν οι… κάλπες, αλλά ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι αντιδρούν σε αυτόν!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε