Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάκης Λαζόπουλος: “Διαλύουν τη χώρα. Δεν θα μείνει τίποτα…”!

Λάκης Λαζόπουλος: “Διαλύουν τη χώρα. Δεν θα μείνει τίποτα…”!

Τον έχουμε συνηθίσει να μιλά με σκληρή γλώσσα, μέσα από τη σάτιρά του, για τα κακώς κείμενα. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, ο Λάκης Λαζόπουλος ετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη ξανά το “Αλ τσαντίρι νιουζ” του και να πει όσα έχει μαζεμένα!

Πριν από αυτό όμως, απόψε το βράδυ, ο Λάκης κάνει “Αυτοψία” με τον Αντώνη Σρόιτερ και μέσα από την εκπομπή του ALPHA μιλά για ένα θέμα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας: την ανεργία.

Ο λόγος του Λάκη Λαζόπουλου καταιγιστικός όπως πάντα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως “δε νομίζω ότι υπάρχει ένα σπίτι στην Ελλάδα, εκτός από 10 ίσως,15, 20, 25, το οποίο να είναι σχετικά χαρούμενο. Δηλαδή, με έναν τρόπο είναι σαν να έχουν βγει κάποιοι και κυνηγάνε όλοι την Ελλάδα”, τονίζοντας μάλιστα πως “καταρχήν, Δημοκρατία με 30% ανεργία δεν μπορεί να υπάρξει. Το πολίτευμα δεν λειτουργεί. Όπως ένας οργανισμός αν το 30% του σώματός του δεν κινείται, δεν κινείται ολόκληρος, η κοινωνία αυτή δεν υπάρχει, η Δημοκρατία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει μόνο εκφοβισμός, μόνο αυταρχισμός, μόνο πίεση…”!

Από τη σκληρή του γλώσσα βεβαίως, δεν γλιτώνουν οι κυβερνώντες και πολιτικοί, για τους οποίους λέει πως “αυτή τη στιγμή διαλύουνε τη χώρα. Δεν ξέρω αν αυτοί έχουν την εντύπωση ότι φτιάχνουν τη χώρα, εγώ είμαι σίγουρος ότι τη διαλύουνε. Τη διαλύουνε, τη διαλύουνε, τη διαλύουνε. Δε θα μείνει τίποτα από τη χώρα αυτή. Δεν μπορεί να συγκροτηθεί ένα σώμα μιας κοινωνίας, μιας χώρας, εάν φύγει το υλικό της, αν φύγουν οι νέοι άνθρωποι”!

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, εκφράζει μάλιστα την ανησυχία του τονίζοντας πως “θα έρθει η ώρα που η ελληνοκρατία θα συγκριθεί με την τουρκοκρατία στο μέλλον. Θα ’ρθει η ώρα αυτή που η ιστορία την ελληνοκρατία αυτή, που κρατούν χειροπόδαρα τη χώρα σ’ αυτόν τον οικονομικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Γερμανία στην Ευρώπη και ιδιαιτέρως στην Ελλάδα, θα έρθει η ώρα που θα μετρηθούν και τα θύματα αυτού του πολέμου…”!

Στην αποψινή “Αυτοψία” του ALPHA, ο Αντώνης Σρόιτερ συναντά και το Χάρη Ρώμα, που μπορεί κι αυτός να μας έχει προσφέρει μέσα από τις δουλειές του πολύ γέλιο, αλλά αυτή τη φορά  δεν μπορεί, αφού μέσα από το λόγο του αποτυπώνει τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στη χώρα μας!

“Πλέον όποιος εργάζεται είναι ευτυχισμένος. Ακόμη και αν παίρνει πολύ λίγα λεφτά, είναι τόσο πολύ μεγάλο το φάσμα της ανεργίας που οι εργαζόμενοι αισθάνονται πλέον προνομιούχοι. Ποιος το περίμενε ότι θα φτάναμε εκεί”, λέει ο Χάρης Ρώμας, σημειώνοντας, ότι “…πολλοί αγωνίστηκαν για να έχουν μια αξιοπρέπεια στα γεράματά τους και τώρα δεν μπορούν να την έχουν και αυτό το πράγμα είναι μη αναστρέψιμο. Ούτως ώστε οι νέοι έχουν ένα αβαντάζ, το χρόνο, το χρόνο μπροστά τους. Και είναι και στο χέρι τους να παλέψουν για να αλλάξουν τα πράγματα.. Καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ σκληρό να ξεκινάς χωρίς προοπτικές αλλά είναι σκληρότερο να τελειώνεις χωρίς προοπτικές”.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος τόσων επιτυχιών όμως, μέσα από τη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ “γράφει” το μήνυμα στους νέους, τονίζοντας πως “βολεψάκηδες υπήρξαμε και δε θέλω να χαϊδέψω κανέναν, κανέναν. Υπάρχουν βεβαίως νέοι οι οποίοι πραγματικά έχουν φόντα, προσόντα και αγωνίζονται και βλέπουν μπροστά τους ένα τοίχος. Έχουν όμως το αβαντάζ της νιότης και μπορούν να παλέψουν, να βρουν το άνοιγμα σε αυτόν τον τοίχο, το ρήγμα, να το σκάψουν, να το κάνουν πόρτα και να περάσουν αυτοί και άλλοι από πίσω τους”!

Περισσότερα όμως, απόψε στις 11 το βράδυ, μέσα από την εκπομπή του ALPHA, που επικεντρώνεται στην ανεργία, που σήμερα οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι στην Ελλάδα είναι 1.345.715, ενώ χιλιάδες ακόμη δεν έχουν καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια και το 26,8% του ενεργού ελληνικού πληθυσμού ζει από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λάκης Λαζόπουλος… επιστρατεύει κυβέρνηση και αντιπολίτευση!

Με καλεσμένο-βόμβα επιστρέφει ο Λάκης Λαζόπουλος!

Απόψε στην ΑΥΤΟΨΙΑ: Τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα – Θα χαλαρώσουν τα σκληρά μέτρα;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ποιες βουλευτίνες κάνουν… αυτοψία στους οίκους ανοχής;

 
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε