Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

«Μάλιστα κύριε πρωθυπουργέ» για την επίλυση του χρέους

«Μάλιστα κύριε πρωθυπουργέ» για την επίλυση του χρέους

Πρόκειται για έναν «πρωθυπουργό» που κερδίζει την αγάπη των τηλεθεατών από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του πριν από αρκετά χρόνια αφού σατιρίζει το πολιτικό σύστημα και βεβαίως τον εαυτό του.

Μην σας κάνει καμία εντύπωση γιατί πρόκειται για τον πρωθυπουργό της πιο γνωστής τηλεοπτικής σατιρικής σειράς με τίτλο «Μάλιστα Κύριε Πρωθυπουργέ» που ξεκίνησε να προβάλλεται στη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κερδίζοντας τους τηλεθεατές με τη σάτιρα που έκανε για τους κυβερνώντες και όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή αλλά και στο παρασκήνιό της. Φανατική τηλεθεάτριά της μάλιστα ήταν κι η Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ λέγεται ότι κάθε φορά που η «σιδηρά κυρία» έχανε επεισόδιό της, ζητούσε από τους υπεύθυνους του BBC να της το δώσουν σε κασέτα για να το δει.

Δεν είναι τυχαίο που η σειρά αγαπήθηκε και εκτός βρετανικών συνόρων, αφού ο «πρωθυπουργός» πουλήθηκε σε δεκάδες χώρες, ενώ το 1982 τη σειρά πρόβαλλε και η ΕΡΤ. Η επιτυχημένη πολιτική σάτιρα λοιπόν επέστρεψε στο τηλεοπτικό τοπίο το 2013 και την ερχόμενη Κυριακή 28 Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στη ΝΕΡΙΤ που θα προβάλλει τα έξι καινούργια ημίωρα επεισόδιά της. Το σενάριο της σειράς υπογράφουν και πάλι ο σερ Άντονι Τζέι και ο Τζόναθαν Λιν, ο οποίος έκανε και τη σκηνοθεσία με τον Γκάρεθ Γκουένλαν. 

Όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου της σειράς «η επιτυχημένη πολιτική σάτιρα επανέρχεται. Μια νέα παραγωγή χωρίς όμως να χάσει τίποτα από το αιχμηρό χιούμορ και το πνεύμα της αρχικής σειράς που είχε λάβει εγκωμιαστικές κριτικές,  με ένα νέο καστ που σατιρίζει τις εσωτερικές λειτουργίες της βρετανικής κυβέρνησης. Προσανατολισμένο γύρω από έναν φανταστικό βρετανό πρωθυπουργό, τον Τζιμ Χάκερ, τον πανούργο σύμβουλό του σερ Χάμφρεϊ ΄Απλεμπι και τον ιδιαίτερο γραμματέα του Μπέρναρντ Γούλεϊ  το σύγχρονο σενάριο είναι γραμμένο από την ομάδα της αρχικής σειράς, τους Τζόναθαν Λιν και Άντονι Τζέϊ.

Η σειρά αρχίζει με την πρωθυπουργία του Τζιμ Χάκερ να κινδυνεύει με κατάρρευση. Επικεφαλής ενός εύθραυστου κυβερνητικού συνασπισμού, ο Τζιμ Χάκερ είναι αυτός που αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μιας γενιάς, μια δελεαστική αλλά ασυνήθιστη ενεργειακή συμφωνία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, μια κρίση ηγεσίας με τους εταίρους του συνασπισμού του, ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας και το μεγαλύτερο ίσως ηθικό δίλημμα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποτέ κανείς. Είναι τυχερός που έχει δίπλα του τον σερ Χάμφρεϊ για να τον συμβουλεύσει;».
 

Στον καινούργιο κύκλο της η σειρά ξεκινά με τη διάσκεψη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία βρίσκεται σε τέλμα και ο πρωθυπουργός Χάκερ έχει μπει στον πειρασμό να συνάψει ένα δάνειο τρισεκατομμυρίων λιρών με μια πλούσια πετρελαιοπαραγωγό χώρα για την επίλυση της κρίσης χρέους. Όμως, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα που οι στενοί του συνεργάτες Χάμφρεϊ και Μπέρναρντ προσπαθούν να του το αποκρύψουν…! Η συνέχεια στην  πρεμιέρα της σειράς «Μάλιστα Κύριε Πρωθυπουργέ» στη ΝΕΡΙΤ, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στις 20:20 και είναι σίγουρο ότι η σατιρική σειρά θα σας… θυμίσει πολλά!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε