Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Μάρθα Καραγιάννη: «Δεν μπορεί να έχουμε 50 χρόνια τους ίδιους πολιτικούς»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

Είναι από τους πρωταγωνιστές του λεγόμενου «παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου». Οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί η Μάρθα Καραγιάννη σημειώνουν ακόμα και σήμερα, πολλά χρόνια μετά την πρώτη προβολή τους, υψηλές τηλεθεάσεις και όσες φορές κι αν προβληθούν οι τηλεθεατές τις παρακολουθούν για να γελάσουν, να ευχαριστηθούν και να περάσουν καλά!

Η Μάρθα Καραγιάννη είναι καλεσμένη την Κυριακή στον «Κόσμο ανάποδα» και μιλά στη Σοφία Τσίπα για όλα και για όλους: για πολλά που έζησε στα πλατό, αλλά και στην προσωπική της ζωή, για τους φίλους της, τους συνεργάτες της, αλλά και για όσα αντιμετωπίζει σήμερα, στην «Ελλάδα του μνημονίου». Η δημοφιλής ηθοποιός μάλιστα λέει πως «Έζησα τη Χούντα. Έζησα βέβαια μετά το ‘48, ‘47 που ήμουν 7 χρονών και καταλάβαινα τη φτώχια. Την είδα μπροστά μου. Ζήσαμε ζόρικα, μιζέρικα, αλλά αυτό το πράγμα που είναι τώρα…! Τί να σου κάνει το ‘40 και το ‘74; Αυτό είναι “ποιος ζει και ποιός πεθαίνει”. Είναι χειρότερα τώρα. Το ‘74 δεν έχει καμία σχέση με τώρα», τονίζοντας όμως, πως «Φταίνε και οι πολίτες και οι πολιτικοί. Δεν μπορεί να έχουμε πολιτικούς 50 χρόνια τους ίδιους. Δεν επιτρέπεται! Εγώ έχω ψηφίσει όλα τα κόμματα. Είμαι αλαλουμιάρα. Γιατί δεν είμαι πίσω από κανένα άρμα».

Όταν η Σοφία Τσίπα ρωτά τη Μάρθα Καραγιάννη πώς τα βγάζει σήμερα πέρα η ηθοποιός λέει πως «Με τον κινηματογράφο καλά τα πήγα, αλλά δε μ’ αφήνουν να ζήσω. Έχω 2 γραφεία τα οποία είναι ξενοίκιαστα. Κοιτάω να τα πουλήσω, αλλά δεν τα παίρνει κανείς. Η ζωή μου πριν το 2009 ήταν μια χαρά, χαρούλα. Με τη συνταξάρα μου, με τα ενοίκια μου. Ήμουν μια χαρά. Τώρα έγιναν όλες οι καταστροφές».

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια θυμάται και τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο λέγοντας πώς την αντιμετώπιζαν τότε, αλλά και πώς κρίνει η ίδια, μετά από τόσα χρόνια τον εαυτό της! «Όταν βλέπω στην οθόνη το λαμπερό κορίτσι αισθάνομαι ωραία. Λέω “ωραία αυτή η μικρούλα, έχει ταλέντο”. Μετά λέω “μεγάλωσε, ωραία κοπέλα, ωραία ηθοποιός, μου αρέσει”. Δεν ήξερα πόσο όμορφη ήμουν. Δεν νομίζω ότι το καταλαβαίνει κανείς πόσο όμορφος είναι. Ποτέ δεν έμενα εκεί. Δηλαδή, αν ήξερα πόσο αρέσω, θα σκεφτόμουν διαφορετικά. Δεν το ήξερα. Πρόσφατα μου το είπαν», λέει, προσθέτοντας πως «Η ομορφιά είναι ένα εισιτήριο για να προχωρήσεις, αλλά είναι και γεμάτο αμφισβήτηση για το πόσο ικανή είσαι για τη δουλειά σου. Δεν γλιτώνεις με την ομορφιά, γιατί άμα είσαι αγγούρι, η ομορφιά χαλάει, ασχημίζει μέχρι που τελειώνει. Αυτή την αμφισβήτηση την εισπράττεις από τους δικούς μας. Έλεγαν “δεν μπορεί να είναι τόσο όμορφη και τόσο καλή. Αποκλείεται”. Εγώ πίστευα ότι είμαι 8 Παξινού μαζί. Μετά κατάλαβα ότι δεν είμαι. Καλό είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου».

Στο πλατό της εκπομπής του ΣΚΑΪ εισβάλλουν και δύο φίλοι της και επίσης πολύ αγαπημένοι ηθοποιοί, ο Κώστας Βουτσάς και ο Νίκος Γαλανός. Αναφερόμενη στη σχέση της με τον Κώστα Βουτσά, η Μάρθα Καραγιάννη λέει πως «150.000 κόσμος να μου πει ότι δεν μ’ αγαπάει δεν θα το πιστέψω», ενώ ο Βουτσάς τονίζει πως «Είμαστε κρέας με κόκαλο. Την πρώτη φορά που την είδα μ’ άρεσε, γιατί μ’ αρέσουν οι γυναίκες, αλλά ποτέ δεν κάναμε δεσμό και αυτό είναι το ευχάριστο στη ζωή μας. Την πρώτη φορά που γνωριστήκαμε, τσακωθήκαμε» και τότε η Μάρθα Καραγιάννη προσθέτει πως «Μου έκανε όλο παρατηρήσεις. “Αυτό δεν το κάνουν έτσι. Εκείνο δεν το παίζουν έτσι”.

Στο τέλος του είπα “Μάλιστα, κύριε Στανισλάφσκι” και μου απάντησε “Τι είπατε, κυρία Κουλάνοβα;” από μια χορεύτρια που την έλεγαν “Ουλάνοβα” και βγήκα έξω και έκλαιγα! Τον αγαπάω τον Κώστα, είναι δικός μου άνθρωπος. Πώς να με φλερτάρει; Είχε δουλειά. Είχε άλλες γυναίκες. Όταν ήμουν εγώ ελεύθερη ο Βουτσάς ήταν δεσμευμένος. Όταν ο Βουτσάς ήταν ελεύθερος, εγώ είχα δεσμό. Και καταρχήν δεν ήμασταν ποτέ ελεύθεροι. Τί να κάνει με εμένα ο Κωστάκης; Ήτανε πάντα ερωτευμένος με κάποια. Ήξερα το πάθος του για τις γυναίκες, αλλά για πολλές γυναίκες. Ήξερα ότι μπορούσε να ανατραπεί αυτό. Δεν του είχα εμπιστοσύνη. Τώρα είναι καλό παιδί».

Για την ηθοποιό μιλά και ο Νίκος Γαλανός που λέει πως «Είναι γοητευτική φύσει-θέση. Γεννήθηκε έτσι. Η Μαρθούλα, όπως την λέω εγώ, είναι σπαθί. Κόβει όπως ένα σπαθί. Αν πρέπει να σε αποκεφαλίσει θα χάσεις το κεφαλάκι σου», ενώ για το αν υπήρξε love story μεταξύ τους η Καραγιάννη λέει πως «Κάτι λίγα. Μια σπίθα υπήρχε μόνο»!

Η Μάρθα Καραγιάννη μιλά και για τη σχέση της με τον χρόνο λέγοντας πως «Δεν με φοβίζει ο χρόνος που περνά. Όλους μας φοβίζει ο θάνατος, αλλά στο θάνατο δεν θα είμαι εκεί. Τι με νοιάζει εμένα; Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε για να μην πεθάνουμε. Αφού δε θα ‘μαι εκεί, τι με νοιάζει εμένα;».
Ωστόσο, η δημοφιλής ηθοποιός υποστηρίζει πως «Βλέπω όνειρα. Έχω δει θανάτους. Έχω δει το θάνατο της Αλίκης, του πατέρα μου και του Χρόνη Εξαρχάκου, το θάνατο του Δαλιανίδη και έναν πολιτικό θάνατο και νόμιζα ότι ήταν ο Καραμανλής, αλλά ήταν τελικά ο Σαντάμ. Της Αλίκης τον είδα ένα χρόνο πριν, του Δαλιανίδη ένα μήνα και του πατέρα μου την ώρα που γινόταν».
Αυτή την Κυριακή 26  Ιανουαρίου, στις 16.00, η Μάρθα Καραγιάννη είναι καλεσμένη της Σοφίας Τσίπα, στην εκπομπή της «Ο κόσμος ανάποδα» στον ΣΚΑΪ και η δημοφιλής ηθοποιός μιλά για όλα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε