Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μάθετε τα πάντα για αυτούς που θα… κατεβάσουν σήμερα τα παντελόνια τους!

Μάθετε τα πάντα για αυτούς που θα… κατεβάσουν σήμερα τα παντελόνια τους!

Ναι, ναι, ναι…! Είναι γεγονός: οι ελληνικές σειρές επιστρέφουν στο MEGA. Το κανάλι της Μεσογείων, λίγο πριν το τέλος της φετινής σεζόν, βγάζει στον αέρα δύο παραγωγές μυθοπλασίας: το δεύτερο κύκλο της σειράς «Πίσω στο σπίτι» και τη σειρά «Με τα παντελόνια κάτω», που κάνει πρεμιέρα σήμερα Καθαρά Δευτέρα, στις 10 και μισή το βράδυ.

Σήμερα, λοιπόν, οι… παντελονάτοι, πιάνουν δουλειά. Σας έχω γράψει πολλές φορές για τη συγκεκριμένη σειρά, αλλά σήμερα, μπορείτε να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες για τους ήρωες που θα μας κρατήσουν συντροφιά τους επόμενους μήνες, καθώς έχουν γυριστεί ήδη 13 επεισόδια, ενώ αυτή την περίοδο, οι Βασίλης Σπηλιώπουλος και Άγγελος Χασάπογλου, γράφουν τα σενάρια για το δεύτερο κύκλο που θα γυριστεί μετά το καλοκαίρι με σκοπό να προβληθεί την επόμενη σεζόν.

Τι θα δούμε στη σειρά «Με τα παντελόνια κάτω»;

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου «πρόκειται για μία ιδιότυπη συγκατοίκηση, τρελαμένων από την κρίση ανθρώπων, σε ένα κάμπινγκ. Άνθρωποι σαν κι εμάς, έχασαν τη δουλειά τους, άλλοι έχασαν την οικογένειά τους, σε άλλους κόψανε τη σύνταξη και έτσι όλοι αυτοί αναγκάστηκαν να βρεθούν μόνιμοι κάτοικοι σε ένα κάμπινγκ, που η ζωή είναι πιο οικονομική.

Μέσα σ’ αυτό το καινούργιο περιβάλλον οι ένοικοι κουβαλάνε ο καθένας την προσωπική του ιστορία και το παρελθόν του. Όμοιοι και διαφορετικοί παράλληλα, πρέπει να επιβιώσουν στο καινούργιο περιβάλλον. Έτσι δημιουργούνται νέες σχέσεις, νέες συγκρούσεις. Η κωμωδία συνυπάρχει με το δράμα και το αίσθημα, όπως και στην πραγματική ζωή.

Τα γεγονότα της ζωής ή απλώς τα μικρά γεγονότα που συμβαίνουν μέσα στο κάμπινγκ, αναστατώνουν τη ζωή των ηρώων και τους φέρνουν συχνά σε σύγκρουση μεταξύ τους. Όμως, όσο κι αν τσακώνονται, όσο κι αν κάποιοι είναι δύστροποι, ψεύτες ή και κακοί, στο τέλος βρίσκουν τον τρόπο να συμβιώσουν, να συνυπάρξουν, να βάλουν πλάτη στα δύσκολα και να τελειώσουν την ημέρα με ένα γλέντι, όπως στο τελευταίο εναπομείναν Γαλατικό χωριό. Η σειρά θέλει να υπενθυμίσει ότι στους δύσκολους καιρούς η αλληλεγγύη και το χιούμορ, είναι το τελευταίο μας καταφύγιο».

Οι ένοικοι του κάμπινγκ είναι:

Ο Κώστας (Κώστας Βουτσάς) είναι ένας συνταξιούχος που αναγκάστηκε να ζήσει με τη γυναίκα του, Βάσω, στο κάμπινγκ όταν τους πέταξαν έξω από το παλιό σπίτι που νοίκιαζαν. Είναι φλύαρος, του αρέσει να κουτσομπολεύει και να σχολιάζει, αλλά ξέρει να κρατά τα προσχήματα. Έχει μία ιδιαίτερη τεχνική να αποσπά πληροφορίες. Πρόκειται για μια «μέθοδο» που τελειοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως οδηγός ταξί. Συμμετέχει στη ζωή του κάμπινγκ, κάνοντας ακόμη δρομολόγια, φυσικά με το αζημίωτο.

Ο Αντώνης (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) είναι ο αρχηγός του κάμπινγκ. Είναι ο παλαιότερος κάτοικος του κάμπινγκ και όλοι τον σέβονται. Είναι εκείνος που μεσολαβεί πάντα για να λύσουν όλοι τις διαφορές τους με το δύστροπο αφεντικό του κάμπινγκ, τον Σεραφείμ. Ως βέρος Σαλονικιός είναι ανοιχτόκαρδος και αισιόδοξος. Ο Αντώνης κερδίζει τα προς το ζην με μία καντίνα που στήνει σε πλατείες και πανηγύρια. Χωρίς άδεια, χωρίς πινακίδες, χωρίς πιστοποιητικά, όλα απολύτως παράνομα. Ζει με την Αλίκη, την οποία λατρεύει και όλα θα ήταν τέλεια, αν η κόρη του αλλά και η κόρη της Αλίκης δέχονταν αυτή τη σχέση. Ο μόνιμος βραχνάς του Αντώνη είναι η κόρη της Αλίκης που του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Για να γίνουν οικογένεια αυτοί οι τέσσερις άνθρωποι, θα πρέπει να το παλέψουν πολύ.

Η Λίλα (Αριέττα Μουτούση) μεγαλώνει μόνη τα δυο της παιδιά από τότε που την εγκατέλειψε ο σύζυγός της, ο μεγάλος νεανικός της έρωτας. Αυτό δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει ποτέ. Έπεσε σε κατάθλιψη, άρχισε να πίνει και χωρίς να το καταλάβει απομακρύνθηκε από τα παιδιά της, ιδιαίτερα από τον μικρό γιο της, Τάκη. Η κόρη της, Ειρήνη, καταλαβαίνει ότι η μητέρα της είναι ένα δυστυχισμένο πλάσμα που λατρεύει τα παιδιά της αλλά μισεί τον ίδιο της τον εαυτό. Η Λίλα βρίσκει καταφύγιο στον κυνισμό και την ειρωνεία. Στο κάμπινγκ λειτουργεί σαν σκανταλιάρικο παιδί, αλλά κανείς δεν της κρατά κακία.

Η Βάσω (Πηνελόπη Πιτσούλη) είναι ανοιχτόκαρδη, ευγενική, φιλική αλλά και αδιάκριτη. Γι’ αυτήν, η ζωή στο κάμπινγκ θυμίζει το χωριό που μεγάλωσε, όπου δεν υπήρχε προστασία της ιδιωτικής ζωής. Ξέρει όλα τα μυστικά των ενοίκων και είναι στιγμές που με τις πληροφορίες της, τους αφήνει όλους με ανοιχτό το στόμα. Με τον σύζυγό της, Κώστα, καταλαβαίνονται απόλυτα. Έχουν ζήσει μαζί μια ζωή και θα ζήσουν και την υπόλοιπη. Εκείνος έχει την εντύπωση ότι είναι το αφεντικό στο σπίτι, ενώ είναι σαφές ότι τον ουσιαστικό έλεγχο τον έχει η Βάσω.

Ο Γιώργος (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) είναι ένας πληγωμένος άντρας. Η γυναίκα που αγαπά, τον εγκατέλειψε λίγο πριν από το γάμο τους και από τότε είναι κολλημένος μαζί της και φαντασιώνεται την επιστροφή της. Έχει ξεμείνει από χρήματα και δουλειά και έχει γίνει ένας υποχόνδριος τύπος που καθαρίζει, ξεσκονίζει και μαγειρεύει, περιμένοντας τον συγκάτοικό του, Άγγελο, να γυρίσει από τη δουλειά, για να αρχίσει τη γκρίνια. Ο Γιώργος είναι ανίκανος να μείνει μόνος του και φοβάται ότι κάποια γυναίκα θα καταφέρει να πάρει τον Άγγελο από κοντά του.

Ο Άγγελος (Μάριος Αθανασίου) είναι γοητευτικός, ευγενικός και τέρας ψυχραιμίας που μόνο λίγα πρόσωπα μπορούν να φέρουν στα όριά του, με πρώτο τον συγκάτοικό του, Γιώργο. Είναι χωρισμένος και ένθερμος υποστηρικτής της εργένικης ζωής. Δουλεύει σε μεσιτικό γραφείο, αλλά είναι στριμωγμένος οικονομικά αφού δεν έχει καταφέρει να κλείσει συμβόλαιο για πολύ καιρό. Πληρώνει διατροφή στην πρώην γυναίκα του, τη δόση του σπιτιού που μένει εκείνη με τον γιο τους, καθώς και το νοίκι του σπιτιού που μένει με τον Γιώργο στο κάμπινγκ. Η σχέση του με τον Γιώργο έχει όλα τα στοιχεία μιας σχέσης ζευγαριού, αν εξαιρέσει κανείς το σεξ. Μισιούνται, βρίζονται, τσακώνονται αλλά αγαπιούνται και είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον.

Η Σάντρα (Ιζαμπέλλα Κογεβίνα) είναι μια αισιόδοξη, γοητευτική και δυναμική γυναίκα που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Είναι μητέρα δύο ανήλικων δίδυμων κοριτσιών, τα οποία μεγαλώνει μόνη. Ο σύζυγός της την εγκατέλειψε πριν από χρόνια, όμως τώρα διεκδικεί την επιμέλεια των παιδιών. Η Σάντρα είναι γιατρός αλλά έχει χάσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, κάτι που δεν θέλει να μάθει κανείς. Είναι το μεγάλο της μυστικό. Φτάνει στο κάμπινγκ άνεργη και άφραγκη και πιάνει δουλειά ως γιατρός. Προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες αλλά και να αντέξει τα καψόνια που συνηθίζουν να κάνουν οι κάτοικοι σε όλους τους καινούριους. Θέλει να κρατήσει το μυστικό της. Όταν, όμως, αποκαλυφθεί όλα θα αλλάξουν.

Η Αλίκη (Φωτεινή Τσακίρη), πρώην κομμώτρια σε καλό κομμωτήριο, τώρα χτενίζει στο κάμπινγκ και βγάζει, που και που, ένα μικρό μεροκάματο. Αγαπά πολύ τον Αντώνη και προσπαθεί να κρατήσει τη σχέση τους, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και όλα τα προβλήματα που προκύπτουν με τα παιδιά τους και όχι μόνο. Έχει έντονο χαρακτήρα με θυμούς, ζήλειες, εκρήξεις. Λατρεύει την κόρη της, Νατάσσα, αλλά τρελαίνεται όταν εκείνη ειρωνεύεται τον Αντώνη.

Ο Χρύσανθος (Ρένος Χαραλαμπίδης) μαζί με τη γυναίκα του Υβόννη είναι οι χρεοκοπημένοι «βαρόνοι» που κατέληξαν να ζουν στο κάμπινγκ όταν έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά και τους κατέσχεσαν το σπίτι. Είναι βέβαιος πως είναι θέμα χρόνου να κάνει το δυναμικό του come back στο χώρο των επιχειρήσεων και να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες, στην παλιά τους πλούσια ζωή. Στο μεταξύ, παριστάνει τον πλούσιο αστό και δεν διστάζει να κλέψει, να εκβιάσει και να εξαπατήσει όποιον βρεθεί στο δρόμο του.

Η Υβόννη (Νικολέτα Καρρά) είναι ένας άνθρωπος που δεν χρωστά να πει καλή κουβέντα για κανέναν. Θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από όλους τους υπόλοιπους ενοίκους του κάμπινγκ και αγανακτεί με την αγωγή τους και τη λαϊκή καταγωγή τους. Όλοι τους είναι χωριάτες και ενοχλητικοί. Η κακία της Υβόννης είναι πηγαία, δεν την ελέγχει.

Η Νέλλη (Μαρία Κωνσταντάκη) είναι αδερφή του Σεραφείμ με τον οποίο βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη. Στην πραγματικότητα περιμένει να πεθάνει ο αδερφός της, για να αναλάβει τη διεύθυνση του κάμπινγκ. Είναι υπεύθυνη για όλες τις τεχνικές εργασίες στο κάμπινγκ, βλάβες, ζημιές, επισκευές, με αποτέλεσμα να δουλεύει διαρκώς. Είναι κυνική, ρεαλίστρια και κατά του γάμου. Υποστηρίζει ότι οι άντρες είναι κατώτερα όντα, λιγότερο έξυπνοι και ζουν λιγότερο. Είναι σαφές για εκείνη ότι μια γυναίκα παντρεύεται για να έχει παρέα στον καναπέ και να πληρώνει κάποιος άλλος το στεγαστικό δάνειο. Αναπτύσσει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Σάντρα, παρόλο που είναι τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες και σύντομα θα γίνουν οι καλύτερες φίλες.

Ο Σεραφείμ (Γιάννης Στεφόπουλος) είναι ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, το σκληρό και άκαρδο αφεντικό και ο μεγάλος ανταγωνιστής του Αντώνη. Οι βασικές του έννοιες είναι να εισπράττει στην ώρα τους τα νοίκια, να κάνει οικονομία στο νερό, στο ρεύμα και να αποτρέπει τις φθορές, γιατί οι φθορές έχουν κόστος και το κόστος σημαίνει λεφτά. Είναι τσιγκούνης, άπληστος και άκαρδος. Είναι, όμως, και ένας άνθρωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας. Και φυσικά, όπως όλοι, έχει και ένα μεγάλο μυστικό…

Η Ειρήνη (Πηνελόπη Πλάκα) είναι η μεγάλη κόρη της Λίλας. Είναι ένα κορίτσι που ωρίμασε πρόωρα για να αναλάβει την ευθύνη της οικογένειας. Σκληρή και σαρκαστική, ευαίσθητη και ευάλωτη, έχει ένα κρυφό φόβο που μοιράζεται με τον αδελφό της: ότι η ασθένεια της μητέρας τους, η κατάθλιψη, είναι κληρονομική. Εργάζεται στο μίνι μάρκετ του κάμπινγκ και παράλληλα κάνει όλες τις δουλειές στο σπίτι. Ταυτόχρονα, συμμαζεύει το χάος που προκαλεί η μητέρα της, παραμένοντας ψύχραιμη και αισιόδοξη.

Ο Ζαν Πιερ (Φερνάν Ρομπλό) είναι ένας πολίτης του κόσμου. Έχει γεννηθεί στο Παρίσι αλλά έχει ζήσει σε πολλές χώρες: δέκα χρόνια στην Αυστραλία, έξι στο Πόρτλαντ, οκτώ στην Ισπανία… Ζει στο κάμπινγκ από άποψη και όχι από ανάγκη, αφού κατάγεται από πλούσια οικογένεια, κάτι που δεν γνωρίζει κανείς. Είναι θετικός άνθρωπος και βλέπει πάντα την καλή πλευρά των πραγμάτων. Είναι ερωτευμένος με την Ειρήνη και δεν χάνει ευκαιρία να της το δείχνει.

Η Νατάσσα (Μαίρη Νέγρη) είναι η κόρη της Αλίκης από μία προηγούμενη σχέση της. Είναι έφηβη και αρκετά μπερδεμένη, με εκρηκτική προσωπικότητα. Είναι θρασύς και αγενής και αποτελεί τον εφιάλτη του Αντώνη. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι η μητέρα της ζει με έναν καντινιέρη και ότι κατέληξαν να ζουν σε κάμπινγκ. Στόχος της ζωής της είναι να τους χωρίσει. Φυσικά, οι φίλοι της δεν γνωρίζουν πού ζει και ποιος είναι ο πατριός της.

Ο Τάκης (Αντρέας Λαμπρόπουλος) είναι ο γιος της Λίλας. Περνά δύσκολες στιγμές στην εφηβεία του, με τα όσα συμβαίνουν στην οικογένειά του. Θα γινόταν, βέβαια, ευτυχισμένος αν ανταποκρινόταν στον έρωτά του η Νατάσσα. Αλλά εκείνη παίζει μαζί του.

Η Γιούκι (Χιν Γιου Φονγκ) είναι η κόρη του Αντώνη από μια φευγαλέα σχέση με μια Κορεάτισσα, που εξαφανίστηκε αμέσως μετά από τη γέννα. Είναι εκ φύσεως επιθετική και μπλέκει συνέχεια σε μπελάδες και τσακωμούς. Πλακώνεται συστηματικά με τη Νατάσσα, την κόρη της Αλίκης. Κάποια στιγμή, όμως, τα δυο κορίτσια θα συνεργαστούν με ένα κοινό στόχο: να χωρίσουν τους γονείς τους.

Περισσότερα όμως, στις 10 και μισή το βράδυ, μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε