Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Με ποιους έχουν γίνει… τούρκοι στον ΑΝΤ1

Πυρετός προετοιμασιών σε όλα τα κανάλια ενόψει της καινούργιας σεζόν. Σιγά σιγά όλα οι εκκρεμότητες κλείνουν και οι «μονομάχοι» είναι έτοιμοι να κατέβουν στην τηλεοπτική αρένα.

Έτσι λοιπόν στον ΑΝΤ1 μετά τις αποφάσεις που πήραν για την καινούργια τους πρωινή ζώνη προχωρούν στο «χτίσιμο» του υπόλοιπου προγράμματός τους. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες στο κανάλι του Αμαρουσίου τους έχει έρθει καινούργιος… πονοκέφαλος. Ο λόγος; Η όχι και τόσο πετυχημένη πορεία του «Πειρασμού» του τούρκικου σήριαλ που το έχουν μάλιστα κατεβάσει στη μάχη του prime time.
 
Από την πρεμιέρα του, τη Δευτέρα, ο «Πειρασμός» έκανε χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης σημειώνοντας τις τρεις πρώτες μέρες, 17,8-25,1 και 18,5 στο γενικό σύνολο ενώ στο δυναμικό κοινό (το οποίο ενδιαφέρει το κανάλι) έκανε αντίστοιχα 9,3-18 και 10,8. Αντίστοιχα, τις δύο μέρες προβολής της (καθώς την Τρίτη δεν προβλήθηκε), η τούρκικη σειρά «Έρωτας +τιμωρία» στο MEGA έκανε μέσο όρο 27,3 και 19,9 στο γενικό σύνολο και 25,4 και 19,2 στο δυναμικό κοινό. Κι είναι λογικό η ήττα αυτή του Αντενικού «Πειρασμού» από τον Megalicious «Έρωτα» να έχει κάνει τούρκους τα στελέχη του ΑΝΤ1 που προσπαθούν να βρουν τις αιτίες της.

Βέβαια, για να λέμε και των αντενικών το δίκαιο, ο «Πειρασμός» είναι μία καλογυρισμένη για το είδος της σειρά που λαμβανομένης μάλιστα υπόψη της επιτυχίας των προηγούμενων τούρκικων σειρών, ευελπιστούσαν ότι και αυτή θα σημείωνε υψηλές τηλεθεάσεις.
 

Ο πονοκέφαλός τους όμως, έχει να κάνει και με τον προγραμματισμό του «Πειρασμού» μετά την έναρξη του prime time. Εκεί που ευελπιστούσαν ότι η σειρά θα έχει επιτυχία και θα μεταφερθεί στις 7 το απόγευμα για να δίνει lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών τους, όλα είναι πάλι μετέωρα καθώς θα πρέπει να μελετήσουν προσεχτικά το πού θα την προγραμματίσουν. Αλλά μέχρι τότε, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου που προγραμματίζεται η επίσημη έναρξη του prime time στον ΑΝΤ1 η σειρά θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη της με τον «Έρωτα + τιμωρία» του MEGA. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να γίνει αν συνεχίσει τις χαμηλές πτήσεις στο δυναμικό κοινό! Τα πράγματα –και τα προγράμματα – φέτος είναι πολύ ρευστά…!
 

 

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε