Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

MEGA – Η επόμενη μέρα από τη mega-λη απόφαση

MEGA – Η επόμενη μέρα από τη mega-λη απόφαση

Φως στο τούνελ για τους εκατοντάδες εργαζομένους του MEGA μετά την απόφαση των βασικών μετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και των τρίτων επενδυτών να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Λίγο πριν δρομολογηθούν δραματικές εξελίξεις για το σταθμό της Μεσογείων το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε την απόφαση των μετόχων, εκπληρώνοντας έτσι και την επιθυμία των πιστωτριών τραπεζών που ζητούσαν γραπτές εγγυήσεις.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση «εκδηλώθηκε η πρόθεση να κατατεθεί άμεσα προκαταβολή έναντι της εν λόγω αυξήσεως, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ» και «Το Δ.Σ. θα προχωρήσει άμεσα σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας και την άμεση απελευθέρωση των διαθεσίμων της».

Έτσι με την κατάθεση της προκαταβολής και με τη «γραπτή εγγύηση» της ΑΜΚ αναμένεται οι τράπεζες να αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς του MEGA που έχει πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ στο «ταμείο» του, ώστε να καλυφθούν άμεσα πάγιες ανάγκες. Εκτός όμως από τις μισθοδοσίες θα μπορέσει το κανάλι της Μεσογείων να πληρώσει και τις οφειλές του στη DIGEA ώστε να μην κινδυνεύει από το «μαύρο» για τη μη τήρηση της σύμβασης.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν θα συνεχιστούν οι επαφές των μετόχων με τις πιστώτριες τράπεζες για αναδιαμόρφωση του χρέους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, κάτι που είχε συμφωνηθεί και πριν από όσα συνέβησαν έχοντας όμως τον όρο για ΑΜΚ, κάτι που δεν είχε γίνει οδηγώντας έτσι τις τράπεζες σε «πάγωμα» των λογαριασμών.

Με την είσοδο όμως και των νέων επενδυτών και κατόπιν συμφωνίας με τους βασικούς μετόχους θα προχωρήσει η διαδικασία και η εταιρεία θα αποκτήσει πάλι οικονομική ρευστότητα. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι με την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ θα υπάρξουν αλλαγές και στην ηγετική πυραμίδα του, ενώ φαίνεται ότι η πρόταση αναδιοργάνωσης με σκοπό τη βιωσιμότητα του MEGA που κατέθεσε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος βρίσκει σύμφωνους τους μετόχους και έτσι αναμένεται ο επιχειρηματίας να αναλάβει δραστικό ρόλο στο σταθμό της Μεσογείων.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε