Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Melfie- Μετά τη φραπελιά ο… θεράπων Γονίδης!

Melfie- Μετά τη φραπελιά ο… θεράπων Γονίδης!

Το να ακούς από έναν γνωστό τραγουδιστή την άποψή του για το αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, ίσως και να έχει ενδιαφέρον. Άλλωστε κάτι παραπάνω θα ξέρει με τόσα… UFO που εμφανίζονται σε νυχτερινά κέντρα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανήκουν στον κλάδο των τραγουδιστών.

Το να ακούς κάποιον άλλον γνωστό τραγουδιστή να σου λέει τις απόψεις του για τους μετανάστες, ξετυλίγοντας τις… ανθρωπιστικές ευαισθησίες του, ίσως για κάποιους να έχει ενδιαφέρον.
Το να ακούς όμως κάποιον λαϊκό τραγουδιστή να σου λέει ότι ανακάλυψε κάποιο μουσικό μοτίβο που μπορεί να θεραπεύσει… καταντά επικίνδυνο. Όχι γιατί θα αρχίσουν κάποιοι να λιώνουν το μοτίβο και να το καταπίνουν ως νέα φραπελιά. Η μουσική δεν κάνει κακό και δεν βλάπτει την υγεία. Τέτοιες δηλώσεις όμως, τέτοιοι ισχυρισμοί, όπως αυτός του Σταμάτη Γονίδη είναι επίφοβοι γιατί δίνουν την ελπίδα σε όλους όσοι έχουν ανάγκη από κάποια θεραπεία για τους ίδιους, για κάποιον συγγενή τους, για κάποιον φίλο τους…!

Και θέλετε να είναι αλήθεια; Μακάρι να είναι. Αλλά γιατί τότε ο λαϊκός τραγουδιστής δεν γυρίζει με το μοτίβο του από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορεί; Μήπως θέλεις να το πουλήσει το μουσικό «φάρμακό» του; Ακόμα κι αυτό να το δεχτούμε, αν κι είναι μάλλον δύσκολο να πάρει έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων…! Τέτοιες απόψεις όμως θα έπρεπε να περνάνε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που έχοντας «παροπλιστεί» δίνει το δικαίωμα να εμφανίζεται στην τηλεόραση ο κάθε ένας και να δίνει την ελπίδα χωρίς να μπορεί όμως να δώσει κάτι περισσότερο, τουλάχιστον προς τον παρόν, γιατί ακόμα κι αν πράγματι ισχύει (ναι, είμαι καλόπιστος!) θα πάρει πολύ χρόνο ώστε το θεραπευτικό μοτίβο να δει το δρόμο της κυκλοφορίας.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο ίδιος ο Σταμάτης Γονίδης ισχυρίστηκε (και τον πιστεύουμε) ότι το μουσικό μοτίβο του έχει κάνει αρκετά καλά. Αυτή ήταν η αλήθεια του και δεν έχω καμία πρόθεση να την διαψεύσω, ελπίζοντας όμως ότι αυτός θα με διαψεύσει προσφέροντάς την εκεί που πρέπει, σε όλους αυτούς που πρέπει. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση και που για ακόμα μία φορά ακούστηκαν ψέματα σε τηλεοπτική εκπομπή κάποιος πρέπει να δώσει λόγο περιορίζοντας όλα αυτά τα «φάλτσα»! Γιατί ναι μεν η μουσική δεν βλάπτει, αλλά οι φραπελιές και οι ψεύτικες ελπίδες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον πόνο, κάνουν κακό…! Κι ίσως αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όσοι τις σκορπούν για να πουλήσουν… ό,τι θέλουν να πουλήσουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε