Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μόνο στο Newsit – Γαλλία, Αρμενία, Ισπανία και Ιταλία αρνήθηκαν στην ΕΡΤ

Αν και απομένουν λίγες μέρες μέχρι τις 2 Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί ο προκριματικός διαγωνισμός για τη Eurovision, τα προβλήματα συνεχίζονται για τους υπεύθυνους της ΕΡΤ που τρέχουν προσπαθώντας να τα προλάβουν όλα, τελευταία στιγμή.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο…

Πριν από λίγες μέρες η ΕΡΤ κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων και κάποιοι καλεσμένοι, εκπρόσωποι άλλων χωρών που πρόκειται να εμφανιστούν στον προκριματικό.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ καλεσμένοι θα ήταν οι εκπρόσωποι της Κύπρου, της Γαλλίας και της Αρμενίας, δηλαδή οι Χρίστος Μυλόρδος, Amaury Vassili και Emmy, αντίστοιχα. Από αυτούς τους τρεις λοιπόν… κρατήστε τον έναν που εξακολουθεί να ισχύει μέχρι αυτή τη στιγμή γιατί οι άλλοι δύο ακύρωσαν!

Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι της Γαλλίας και της Αρμενίας δεν πρόκειται να έρθουν τελικά στη χώρα μας αλλά και δεν είναι οι μόνοι. Στον αγώνα… δρόμου και προσκλήσεων που επιδόθηκαν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ εισέπραξαν αρνητική απάντηση και από εκπροσώπους άλλων χωρών, όπως από την Ισπανία και την Ιταλία.

Τελικά, μέχρι αυτή τη στιγμή (γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο!) προγραμματισμένο να εμφανιστούν είναι οι εκπρόσωποι της Κύπρου (Χρίστος Μυλόρδος), της Μάλτας (Glen Vella) και της Βουλγαρίας (Poli Genova) που θα είναι μάλιστα στη χώρα μας καλεσμένη από τον OGAE και οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ είπαν να το… εκμεταλλευθούν αφού κόντευαν να μείνουν χωρίς καλεσμένους.

Να τονίσουμε ότι βασική αιτία των προβλημάτων είναι η καθυστερημένη απόφαση ορισμένων στελεχών της κρατικής τηλεόρασης να αντιληφθούν το κέρδος από το φεστιβάλ της Eurovision που όταν επιτέλους το αντιλήφθηκαν… ήταν πολύ αργά με αποτέλεσμα να τρέχουν να σώσουν ό,τι καταφέρουν.

Άλλωστε, ακόμα κι ο Γιώργος Αλκαίος που προσκλήθηκε, όπως ήταν φυσικό να εμφανιστεί ως ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο περυσινό φεστιβάλ, ενημερώθηκε τελευταία στιγμή από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ και δεν μπόρεσε να αναβάλλει το προγραμματισμένο ταξίδι του στο εξωτερικό.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι παρά τα πολλά ονόματα που έχουν ακουστεί, ακόμα δεν έχει κλείσει οριστικά η κριτική επιτροπή που θα ψηφίσει κατά 50%, ενώ το μόνο έως τώρα σίγουρο όνομα είναι αυτό του Ανδρέα Πυλαρινού, διευθυντή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, αποφασίστηκε ποιος θα είναι αυτός που θα μεταδίδει τα όσα συμβαίνουν στο Green Room τη βραδιά του προκριματικού. Το ρόλο ανέλαβε ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ασχολείται με τον κινηματογράφο, έχοντας πάρει συνεντεύξεις από πολλούς stars της έβδομης Τέχνης.

Κι ενώ η ΕΡΤ εισπράττει το ένα «όχι» μετά το άλλο, κινδυνεύοντας για πρώτη φορά ο προκριματικός της Eurovision να μην σημειώσει τα συνηθισμένα υψηλά νούμερα τηλεθέασης, οι έξη υποψήφιοι συνεχίζουν τις πρόβες για να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους όσο καλύτερα μπορούν. Τουλάχιστον αυτοί… θα είναι αξιοπρεπείς!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε