Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μόνο στο Newsit: Ο Γιάννης Λουκάκος, μας μιλά για το «Master Chef»!

Μόνο στο Newsit: Ο Γιάννης Λουκάκος, μας μιλά για το «Master Chef»!

Πρεμιέρα, μετά από αρκετά προβλήματα και αναβολές, κάνει απόψε στις 22:20 το «Master Chef». Με αφορμή λοιπόν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του ριάλιτι μαγειρικής, μίλησα με το Γιάννη Λουκάκο κι ο γνωστός σεφ, αλλά και μέλος της κριτικής επιτροπής του «Master Chef» απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μου, χωρίς να βάλει… περιττές σάλτσες, αλλά και χωρίς να αποφύγει καμία από τις ερωτήσεις που του έκανα.

Όπως είναι λογικό, η κουβέντα μας ξεκίνησε αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε το «Master Chef» για να βγει στον αέρα και για τα οποία ο Γιάννης Λουκάκος, μου είπε πως:

«Η καθυστέρηση που προέκυψε στην προβολή του «Master Chef» οφείλεται στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάμε. Το ότι τελικά θα κάνει πρεμιέρα, είναι κάτι θετικό πιστεύω για την ίδια την τηλεόραση και τους τηλεθεατές που στερούνται προγραμμάτων. Κατά τα άλλα, ανυπομονώ να δω επιτέλους το αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς που έχουμε κάνει. Ελπίζω να αγαπηθεί αυτός ο διαγωνισμός όσο ο προηγούμενος και να προσφέρει στο κοινό του εκτός από ψυχαγωγία, μαγειρικές ιδέες και ματιές από τον επαγγελματικό χώρο της μαγειρικής.

-Δεύτερος κύκλος του «Master Chef» και χωρίς να υπολογίζω το «Junior Master Chef». Γιατί οι τηλεθεατές να καθίσουν να δουν πάλι κάποιους να μαγειρεύουν; Τι καινούργιο θα δουν;

Δεν είναι απλά κάποιοι να μαγειρεύουν. Είναι άνθρωποι που αγαπούν την κουζίνα, έχουν πάθος με τη μαγειρική και θέλουν να εξελιχθούν σε αυτό που κάνουν. Ονειρεύονται να διακριθούν και μαθαίνουν πώς να τα καταφέρουν. Οι τηλεθεατές θα δουν ελπίζω πάλι το «Master Chef» γιατί πέρα από μαγειρικές ιδέες, συμβουλές και ωραία πιάτα, εισπράττουν τη συγκίνηση και τη δράση της κουζίνας, μέσα από ανθρώπους που δίνουν έναν προσωπικό αγώνα για το όνειρό τους.

-Οκ, θα δούμε λοιπόν διαφορετικούς διαγωνιζόμενους, καινούργια πρόσωπα, αλλά οι κριτές είναι οι ίδιοι. Τι περισσότερο και τι διαφορετικό έχετε να μας πείτε εσείς οι τρεις λοιπόν στο δεύτερο κύκλο;

Πολλά περισσότερα και διαφορετικά! Από τη στιγμή που όλα αλλάζουν, οι διαγωνιζόμενοι, οι δοκιμασίες, τα πιάτα, πώς θα μπορούσαμε να λέμε τα ίδια; Και εμείς με τη σειρά μας , ανταποκρινόμενοι στις νέες καταστάσεις του διαγωνισμού, έχουμε κάτι διαφορετικό να δώσουμε. Επιπλέον, σε αυτό το διαγωνισμό οι απαιτήσεις μας ξεκινάνε από εκεί που σταμάτησαν στον προηγούμενο! Δεν κάνουμε λοιπόν μια επανάληψη του πρώτου «Master Chef»… Συνεχίζουμε με ένα νέο, πιο δυνατό διαγωνισμό στον οποίο θέτουμε νέες μαγειρικές προκλήσεις.

-Με δεδομένο ότι στα γυρίσματα έχετε φτάσει πριν από τον τελικό, έχετε πλέον μία ολοκληρωμένη άποψη για την πορεία του. Σε ποιο ήταν λοιπόν καλύτεροι διαγωνιζόμενοι: στο πρώτο ή στο δεύτερο «Master Chef»;

Δεν μπορώ να τους συγκρίνω γιατί είναι διαφορετικό το πλαίσιο. Στο πρώτο «Master Chef» οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι ήταν ερασιτέχνες που βελτιώθηκαν απίστευτα μέσα από τις δοκιμασίες και τις κριτικές μας. Στο δεύτερο, το επίπεδο είναι πιο ανεβασμένο και συμμετέχουν μάγειρες πιο ικανοί και ψαγμένοι στην κουζίνα, εξ αρχής. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι καλύτεροι από τους πρώτους! Δεν μπορούν να συγκριθούν γιατί διαγωνίζονται σε άλλη βάση!

-Τώρα που έχει περάσει καιρός και μπορείτε να το δείτε πιο… ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα, θεωρείτε ότι έχετε κάνει λάθη σε κάποιες κριτικές σας ή βαθμολογίες που έχετε δώσει ή όχι;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Είμαι πάντα πολύ προσεκτικός και σίγουρος για κάθε βαθμολογία και σχόλιό μου. Μπορεί κάποιες κριτικές μου να θεωρούνται αυστηρές, αλλά είναι πάντα αληθινές. Δεν βρίσκω λόγο στο να καλύψω ή να ωραιοποιήσω μια μέτρια ή άσχημη επίδοση. Τι θα προσφέρει αυτό στο διαγωνιζόμενο που θέλει να βελτιωθεί; Η εξέλιξή του θα έλθει μόνο αν αντιμετωπίσει το μειονέκτημα του στην πραγματική του διάσταση, ώστε να το δουλέψει πραγματικά.

-Είστε από τις κριτικές επιτροπές που δεν έχει ακουστεί ότι μαλώσατε, ενώ και οι κριτικές σας δεν έχει τύχει να είναι εντελώς διαφορετικές και να διαφωνήσετε έντονα on air. Έχει τύχει μήπως σε αυτόν τον κύκλο να υπήρξε κάποια έντονη διαφωνία στις μεταξύ σας απόψεις;

Κρίνουμε τα πιάτα των διαγωνιζόμενων όχι βάσει προσωπικού γούστου, αλλά βάσει των αντικειμενικών προδιαγραφών που πρέπει να πληροί ένα πιάτο ώστε να θεωρηθεί μαγειρικά ωραίο και επιτυχημένο. Γι’ αυτό και δύσκολα προκύπτει σοβαρή διαφωνία μεταξύ μας. Τα μαγειρικά μας κριτήρια ως σεφ, στα πλαίσια του συγκεκριμένου διαγωνισμού για την αξιολόγηση μαγείρων, λίγο-πολύ συμπίπτουν.

-Μετά από τόσα γυρίσματα μπορούμε να πούμε ότι έχετε τηλεοπτική εμπειρία. Οπότε δεν μπορείτε να αποφύγετε την ερώτηση: με ποια από τις τρεις συνεργαστήκατε καλύτερα, με την Ευγενία Μανωλίδου, τη Μαρία Μπεκατώρου ή τη Μαίρη Συνατσάκη;

Δεν μπορώ να διακρίνω καμία! Και οι τρεις ήταν πάρα πολύ καλές στη δουλειά τους και έδειξαν επαγγελματισμό . Είχα με όλες μια πολύ καλή συνεργασία, χωρίς προβλήματα.

-Πώς κρίνετε τη Μαίρη Συνατσάκη ως παρουσιάστρια του «Master Chef»;

Φρέσκια, ευγενική και πολλά υποσχόμενη πιστεύω παρουσία στην ελληνική τηλεόραση.

-Και μία τελευταία λίγο πιο προσωπική ερώτηση: για ποιον έλληνα ή ξένο θα θέλατε να μαγειρέψετε και τι;

Σε επαγγελματικό επίπεδο αρέσκομαι να μαγειρεύω για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει την κουζίνα μου, γι’ αυτό άλλωστε και επέλεξα να γίνω σεφ. Σε προσωπικό επίπεδο δεν μου έχει δημιουργηθεί κάποια επιθυμία να μαγειρέψω για ένα γνωστό πρόσωπο. Μαγειρεύω με μεγάλη χαρά για τους αγαπημένους μου ανθρώπους και αυτό μου αρκεί.

Αυτά λοιπόν μου είπε ο Γιάννης Λουκάκος, με αφορμή την αποψινή πρεμιέρα του «Master Chef». Να αναφέρουμε λοιπόν ότι απόψε στις 22:20 το βράδυ, το MEGA ξεκινά να προβάλλει το δεύτερο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής, με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη και κριτική επιτροπή τους Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο. Την πρώτη βδομάδα μετάδοσης, δηλαδή από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία του boot camp. Από τις οντισιόν που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου οι υποψήφιοι σεφ προσπάθησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις των κριτών, μόνο 50 προκρίθηκαν στην φάση του boot camp, αλλά μόνο οι 25 από αυτούς κατάφεραν να πάρουν την ποδιά του «Master Chef» και να διαγωνιστούν για το ποιος θα κερδίσει το έπαθλο των 50 χιλιάδων ευρώ.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε