Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Νέες στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρά η ΠΟΣΠΕΡΤ για αυτή τη βδομάδα.

Έτσι, εκτός από σήμερα που θα πραγματοποιηθεί στάση από τις 18:00 έως τις 00:00, η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε την Τετάρτη 2/11/2011 : 6ωρη στάση εργασίας από 12:00 έως 18:00, την Πέμπτη 3/11/2011 : 6ωρη στάση εργασίας από 12:00 έως 18:00 και την Παρασκευή 4/11/2011 : 6ωρη στάση εργασίας από 06:00 έως 12:00.

Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι
«Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. διαθέτει το αναγκαίο και νόμιμα καθορισθέν προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι είναι απεργοί και τοποθετούνται για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και την πρόβλεψη καταστροφών και ατυχημάτων κατά την διάρκεια της απεργίας, καθώς και για την αντιμετώπιση των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου σύμφωνα με τη Νομοθεσία και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα επιτρέψει στο προσωπικό ασφαλείας, εφ’ όσον της ζητηθεί, να εργαστεί για την κάλυψη σοβαρών θεμάτων επικαιρότητας και εκτάκτων γεγονότων.
Επισημαίνουμε ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς σε περίπτωση παραβίασης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων.
Το Διοικητικό μας Συμβούλιο έχει αποφασίσει, όπως και οι Σ.Σ.Ε. προβλέπουν ότι :
– Θα προβληθεί κάρτα με τα αιτήματα της απεργίας
– Δεν θα παρέχεται σε κανέναν υπό μορφή pool, πάσης φύσεως ειδησεογραφικό ή άλλου χαρακτήρα τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό υλικό.
– Κανένα ειδησεογραφικό γεγονός δεν θα καλύπτεται και δεν θα μεταδίδεται καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας των ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ».

Γρηγόρης Μελάς

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε