Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Νότη, καλύτερα να τραγουδάς παρά να…..

Νότη, καλύτερα να τραγουδάς παρά να…..

Τετάρτη βράδυ, μετά τα μεσάνυχτα και ο ΑΝΤ1 ξεκινά να προβάλλει το «Όλα τρέλα». Θεωρώ ότι θα είναι ευχάριστο κλείσιμο της μέρας να παρακολουθήσω και να γελάσω με αρκετά από τα video της εκπομπής.

Όλα καλά, έως τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο Νότης, ή Notis, όπως θέλει να… λανσάρεται, ευελπιστώντας ίσως σε… διεθνή καριέρα! Ο τραγουδιστής, αν και δεν είναι του γούστου μου, έχει πει κάποια ωραία τραγούδια και είναι αλήθεια πως έχει πάρα πολλούς θαυμαστές που τον ακολουθούν από πίστα σε πίστα. Ο Νότης (και συγνώμη αν του χαλάω τη διεθνή καριέρα) εμφανίστηκε στην εκπομπή με καπέλο που θέλοντας να το προφυλάξει ως φαίνεται από τη λάμψη των προβολέων του φόρεσε γυαλιά ηλίου.

Η στιλιστική του επιλογή όμως, ήταν το λιγότερο. Τα όσα είπε με έκαναν πολλές φορές να τεντώσω τα αυτιά μου και να απορήσω με την ψυχραιμία του Βαγγέλη Περρή. Όχι με του Θέμου Αναστασιάδη, αφού όπως ο ίδιος είπε «γνωρίζει τον Νότη καλύτερα και από τον ίδιο», οπότε δεν τον παρεξηγεί. Ο Περρής όμως, κρατιόταν με κόσμιο τρόπο, όπως όφειλε ως παρουσιαστής, αλλά με σωστά πολλές φορές επιχειρήματα την «έλεγε» στον καλεσμένο του. Όχι με αγένεια, αλλά ήταν σαφές ότι δεν σκόπευε να τον αφήσει να κάνει παιχνίδι μόνος του, λέγοντας ό,τι ήθελε. Έτσι, έχοντας αποστηθίσει κάποια γνωμικά (ένεκα να δείξουμε ότι είμαστε και μορφωμένοι και όχι απλά Νότης, αλλά Notis) υποστήριξε ότι «είμαι αντιεξουσιαστής»!

Ο Νότης τόνισε για ακόμα μία φορά ότι κάλεσε τον κόσμο «να πάει απέναντι από τους τυράννους μας» και βάσει αυτής της λογικής να πάει με τη «Χρυσή Αυγή», ενώ μάλιστα όταν ο Περρής του τόνισε ότι αυτό είναι το «πολύ κακό», αυτός διαφώνησε!

Σαφέστατα και εν καιρώ Δημοκρατίας είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του. Σαφέστατα και –κατά τη γνώμη μου- πρέπει να ακούγονται όλες οι φωνές, ιδιαίτερα κάποιες «επικίνδυνες» για τη Δημοκρατία, οι οποίες χωρίς επιχειρήματα καταλήγουν γραφικές και αστείες, ενώ ως λογοκριμένες και «φιμωμένες» μπορούν να προβληθούν και ως επαναστατικές και αντι-εξουσιαστικές! Κι όταν από κάποιον που θέλει να φέρει τον τίτλο του καλλιτέχνη, είτε λέγεται Νότης, είτε Notis, ακούς να μιλά για συναδέρφους του «εγώ διαλέγω με ποιους θα συνεργαστώ. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω», ο «καλλιτέχνης» έχει εκτεθεί!

Έτσι, πολλές φορές, την ώρα που μιλούσε ο Νότης σκεφτόμουν πόσο σωστή –και σωτήρια για αυτόν- θα ήταν η φράση «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς». Ωστόσο, αν και δεν σταμάτησε να μασά τσίχλα, ο Νότης εκσφενδόνισε τη μία… θανατερή ατάκα μετά την άλλη. Προσπάθησε ακόμα και να μας πείσει ότι οι εξωγήινοι έχτισαν την ακρόπολη, διαθέτοντας την τεχνογνωσία στους αρχαίους έλληνες!

Συμπέρασμα; Καλύτερα λοιπόν να τραγουδά, για όσους αρέσει και επίσης, αν διαθέτει και τις κατάλληλες γνωριμίες μετά την ενασχόλησή του με τους εξωγήινους, να πρέπει να αποταθεί σε αυτούς, μπας και του διαθέσουν και την τεχνογνωσία της συνέντευξης, την οποία σαφώς δεν διαθέτει. Αλλιώς, όταν δεν τραγουδά, καλύτερα να εκμεταλλεύεται την τσίχλα και να μην την έχει να περιφέρεται ασκόπως στο στόμα του! Γιατί αν, όπως έχει τραγουδήσει, «ο αητός πεθαίνει στον αέρα», χθες, στο «Όλα τρέλα» ο Νότης αποδείχτηκε ότι δεν είναι και τόσο… αητός και «αυτολαβώθηκε» πολλές φορές στον τηλεοπτικό αέρα.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε