Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο “Φασολάκης” πήγε Μαϊάμι

Ο “Φασολάκης” πήγε Μαϊάμι

Μέσα από τις ιστορίες του «ταξιδεύει» τα παιδιά. Ε, αυτή τη φορά ταξίδεψε ο ίδιος, αλλά για να ευχαριστήσει και πάλι τα μικρά παιδιά που τον έχουν αγαπήσει και ήθελαν να τον γνωρίσουν από κοντά… μέσα από τη δημιουργό του!

Ο λόγος για τον «Μάικ, τον Φασολάκη» που με αφορμή το Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε εκεί… συνόδευσε τη δημιουργό του, Μαρί Κυριακού, στην αμερικάνικη πόλη.

Όπως αναφέρει και το δελτίο Tύπου:
“Εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσέλκυσε η παρουσία της Μαρί Κυριακού στο Διεθνές Φεστιβάλ Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στο Μαΐάμι στις 18 Νοεμβρίου.
Η συγγραφέας υπέγραψε σε αναγνώστες τo βιβλίο της, «Tα Χριστούγεννα του Μάικ» στην αγγλική έκδοση, φέρνοντας «άρωμα» Ελλάδας και Χριστουγεννιάτικη μαγεία. Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού να συνομιλήσει, να φωτογραφηθεί και να γνωρίσει τα βιβλία της με τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη και η συζήτηση που είχε η Μαρί Κυριακού με Ιερείς που λειτουργούν στις εκκλησίες Αγία Σοφία και Άγιος Ανδρέας. Μάλιστα, της μετέφεραν ότι ήταν επιθυμία του ιδίου του Μητροπολίτη να την συναντήσουν και να της μεταφέρουν το ενδιαφέρον και την στήριξή τους. Η Μαρί Κυριακού είχε μια πολύ ζεστή συνομιλία μαζί τους καθώς και με μαθητές που έσπευσαν να την συναντήσουν.
Η παρουσία της και η προώθηση των βιβλίων της με τον ελληνικό ήρωα «Μάικ ο Φασολάκης» στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μαρί Κυριακού ήταν η μοναδική Ελληνίδα συγγραφέας που προσκλήθηκε και παραβρέθηκε σε αυτό το Παγκόσμιο Φεστιβάλ βιβλίου, που είχε χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο, αφού ο ήρωάς της, ο «Ο Μάικ ο Φασολάκης» έχει αγαπηθεί πολύ και στην αγγλική έκδοσή του.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε