Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Γιάννης Σμαραγδής «ζωντανεύει» τον Νίκο Καζαντζάκη

Ο Γιάννης Σμαραγδής «ζωντανεύει» τον Νίκο Καζαντζάκη

Τη ζωή του μεγάλου έλληνα συγγραφέα, του Νίκου Καζαντζάκη, θα μεταφέρει στον κινηματογράφο ο Γιάννης Σμαραγδής.

Μετά τις ταινίες «Ελ Γκρέκο» και «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», που αναφέρονταν στις ζωές του ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου και του ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη, ο σπουδαίος έλληνας σκηνοθέτης ετοιμάζει την καινούργια ταινία του που θα βασίζεται στο αυτοβιογραφικό έργο του κρητικού συγγραφέα, το «Αναφορά στον Γκρέκο».

Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε ο Γιάννης Σμαραγδής είπε πως «Στην Ευρώπη του σήμερα όπου υπάρχουν εντάσεις και διαφοροποιήσεις, η τέχνη πρέπει να παίξει το ρόλο της, δηλαδή να ενώνει τις ανθρώπους και να τους δίνει δύναμη. Εμείς, οι άνθρωποι του κινηματογράφου το αποδεικνύουμε έμπρακτα», ενώ τόνισε πως «Τέσσερες διαφορετικές χώρες της Ευρώπης Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια ταινία για τον Κρητικό Έλληνα, τον Ευρωπαίο και τον οικουμενικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη! Μέσα από την ταινία θέλουμε και πιστεύουμε ότι θα προβληθεί η μεγάλη αλλά και ελκυστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και οι τόποι που έζησε, αγάπησε και τον γοήτευσαν».

Τον Νίκο Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα υποδυθεί ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και τη σύζυγό του Ελένη Καζαντζάκη η Μαρίνα Καλογήρου. Επίσης ο Θοδωρής Αθερίδης θα είναι ο Γιώργης Ζορμπάς, ο Στάθης Ψάλτης ένας καλόγερος, ενώ η Ζέτα Δούκα θα «ζωντανέψει» τη Μελίνα Μερκούρη.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016 και θα γίνουν στην Ελλάδα (Κρήτη, Αθήνα, Αίγινα, και στις θάλασσες του Αιγαίου), στην Γαλλία (Παρίσι και Αντίπολη), στην Αυστρία (Βιέννη), στην Γερμανία (Βερολίνο), καθώς και στην Κίνα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε