Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Γιώργος Χρανιώτης στο Newsit: «Οι τούρκικες σειρές με κάνουν να γελάω»!

Ο Γιώργος Χρανιώτης στο Newsit: «Οι τούρκικες σειρές με κάνουν να γελάω»!

Την ώρα που το τηλεοπτικό τοπίο γεμίζει ξένες σειρές και ιδιαίτερα οι τούρκικες πολλαπλασιάζονται συνεχώς, οι ηθοποιοί, αλλά ευτυχώς και οι θεατές, βρίσκουν διέξοδο σε καλές θεατρικές παραστάσεις.

Μία από αυτές είναι και η μαύρη κωμωδία «Η καύση» που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Στράτος Τζίτζης και έχει ανέβει στο θέατρο OLVIO, με πρωταγωνιστές τους Γωγώ Μπρέμπου, Γιώργο Χρανιώτη, Νίκο Γεωργάκη, Ιωάννα Μαυρέα και Βασιλική Τρουφάκου.

Το έργο επίκαιρο και αλληγορικό, επικεντρώνεται σε μία παρέα πέντε ατόμων που μαζεύεται σε ένα σπίτι, όπου έχει πεθάνει ένας δικός τους. Ενώ το κέντρο της πόλης «καίγεται» από ταραχές, αυτοί – κλεισμένοι στο σπίτι – δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τον τρόπο ταφής του. Το πτώμα σαπίζει, όμως αυτοί επιμένουν στις διαφωνίες τους. Η ανικανότητά τους να επικοινωνήσουν κορυφώνεται με απρόοπτα αποτελέσματα.

Παρακολούθησα την παράσταση και μετά βρήκα την ευκαιρία να κάνω μία σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Γιώργο Χρανιώτη, Η κουβέντα μας ξεκίνησε γύρω από αυτό που πρωτοανέφερα. Στο ότι δηλαδή, το εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο έχει γεμίσει με ξένες παραγωγές και ιδιαίτερα τούρκικες.

Στην ερώτησή μου, αν ο ηθοποιός ανησυχεί από αυτήν την κατάσταση, μου είπε πως

«Με ξεβολεύει αλλά χαίρομαι κυρίως για δύο λόγους, πρώτο γιατί βρήκα το χρόνο να κάνω άλλα πράγματα που ενδεχομένως να μη δοκίμαζα – μουσική για παράδειγμα – και δεύτερο, γιατί δεν πηγαίνω στο θέατρο τρέχοντας, το περπάτημα άλλωστε σε βοηθάει στην παρατήρηση. Οι τούρκικες σειρές – έχω δει αποσπασματικά στην μάνα μου – με κάνουν να γελάω, ειδικά στις μουσικές παύσεις και τις ερωτικές σκηνές.

-Από τις ελάχιστες ελληνικές παραγωγές φέτος είναι το «Dancing with the stars», στο οποίο είχες λάβει μέρος. Το παρακολουθείς φέτος;

Όχι, δεν το παρακολουθώ! Εκείνη την ώρα είμαι στο θέατρο, γιατί παίζουμε κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

-Θα σε ενδιέφερε να παρουσιάσεις κάποια εκπομπή; Βλέπουμε για παράδειγμα πολλές μαγειρικές εκπομπές. Θα σε ενδιέφερε να λάμβανες μέρος;

Όχι, μου φαίνεται ξένο. Μόνο το Μαμαλάκη παραδέχομαι και όταν τον βλέπω μου ανοίγει η όρεξη!

-Μπορεί να μην κάνεις τηλεόραση, αλλά παίζεις στο Θέατρο OLVIO. Να παρατηρήσω κάτι; Πολλά θέατρα! Πού θα πρωτοπάει ο κόσμος; Ή, για να το θέσω διαφορετικά, γιατί να έρθουν στη δική σας παράσταση;

Πολλά θέατρα, πολλές φωνές. Αυτό είναι κάτι. Ο Τζίτζης έγραψε ένα σύγχρονο έργο που επιχειρεί να μιλήσει για αυτό που συμβαίνει τώρα στην πόλη μας. Και είναι βαρύ και αστείο, γιατί είναι αληθινό. Πώς θα φερθούμε στους νεκρούς όταν δεν ξέρουμε πώς να φερθούμε στους ζωντανούς; Είμαι σίγουρος ότι παίζω σε μια παράσταση που δημιουργεί ερωτήματα. Και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό.

-Το έργο του Στράτου Τζίτζη είναι αλληγορικό και αναφέρεται στη σημερινή κρίση, όπως τη βιώνουν οι πέντε ήρωες του έργου. Ο Γιώργος Χρανιώτης πώς αντιμετωπίζει την κρίση, με αισιοδοξία ή λέει πως πρέπει όλα… να καούν και να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας;

Ο αισιόδοξος είναι ο καλά ενημερωμένος απαισιόδοξος, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε τέτοια διλήμματα. Υπάρχουν καταλληλότεροι για να απαντήσουν σ’ αυτήν την ερώτηση. Ωστόσο κάποια πράγματα πρέπει να γκρεμιστούν, άλλα να καούν και άλλα να μείνουν στη θέση τους. Εμείς θα μετακινηθούμε σίγουρα από το βόλεμά μας»!

Αυτά λοιπόν μου είπε ο Γιώργος Χρανιώτης και προς ενημέρωσή σας, οι παραστάσεις στο θέατρο OLVIO θα διαρκέσουν μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε