Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Ηλίας Πανταζόπουλος μιλά για την επίθεση που δέχτηκε: «Νιώθω οργή»

Τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής ο Ηλίας Πανταζόπουλος και ο Αλέκος Συσσοβίτης είχαν βγει μαζί με μία φίλη τους βόλτα στο κέντρο της Αθήνας.

Ξαφνικά, τους ορμούν πέντε άντρες και προσπαθούν να πάρουν την τσάντα της κοπέλας. Ο παραγωγός –μάνατζερ και ο ηθοποιός αντιστέκονται αλλά τελικά, με την απειλή σπασμένων μπουκαλιών οι άγνωστοι άντρες καταφέρνουν να πάρουν την τσάντα και να το σκάσουν. Ο Ηλίας Πανταζόπουλος μιλά στην Espresso πρώτη φορά για την περιπέτειά του αυτή λέγοντας πως:

«Έχω χρόνια να πάω βραδινή βόλτα στο κέντρο και μιας και με τον Αλέκο Συσσοβίτη το συνηθίζαμε στο παρελθόν είπαμε να θυμηθούμε τα παλιά. Πήγαμε σε δύο τρία μπαράκια και μετά από μερικά ποτά και μαζί με μία φίλη προχωρούσαμε από την Ερμού προς την Αθηνάς, για να πάμε στο πάρκινγκ που είχα αφήσει το αυτοκίνητό μου. Ξαφνικά δύο άτομα όρμησαν στην κοπέλα της παρέας και προσπάθησαν να της πάρουν την τσάντα. Αμέσως εμπλακήκαμε και ξαφνικά οι δύο επιτιθέμενοι έγιναν πέντε. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία μας επιτέθηκαν με σπασμένα μπουκάλια, στοχεύοντας όχι στα χέρια ή στο κεφάλι αλλά στο λαιμό και στο λαρύγγι.

-Φοβήθηκες;

Ο φόβος έρχεται πριν αποφασίσεις να εμπλακείς. Από τη στιγμή που το αποφασίζεις και με τη βοήθεια της αδρεναλίνης όλα εκτυλίσσονται σαν σε αργή κίνηση και το ένστικτο αλλά και η πείρα αναλαμβάνουν. Λένε όλοι ότι ήταν λάθος που αντισταθήκαμε και το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δίνεις ό,τι έχεις. Δεν συμφωνώ. Δεν μιλάω για όλους και δεν θέλω να πάρω στο λαιμό μου μελλοντικά θύματα αλλά εγώ τις μάχες μου έχω μάθει να τις δίνω από μικρός. Παρ’ όλα αυτά, οι μάχες που είναι καλύτερα να αποφεύγονται είναι οι σίγουρα χαμένες. Η συγκεκριμένη δεν μου φάνηκε τέτοια. Και μαζί μας να μην ήταν η κοπέλα και να ήταν περαστική πάλι το ίδιο θα κάναμε κι εγώ και ο Αλέκος. Λεπτά αφού έφυγαν τρέχοντας με μηχανοκίνητη ομάδα να τους καταδιώκει καταλήξαμε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Μέσα από την αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα Espresso ο Ηλίας Πανταζόπουλος αποκαλύπτει μάλιστα πως συμμετέχει σε μία κίνηση πολιτών που με την ονομασία «Αντιστέκομαι» θα βοηθήσει τους πολίτες να εκπαιδευτούν και να αντισταθούν. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο γνωστός παραγωγός και μάνατζερ:

«συμμετέχω στην κίνηση «Αντιστέκομαι».Πρόκειται για μη κυβερνητική, αλλά ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει σκοπό να ενημερώσει κι εκπαιδεύσει όσους έχουν διάθεση να αντισταθούν στην εγκληματικότητα, με ειρηνικό όμως τρόπο! Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες θα προτείνουμε και όλες οι ενέργειες είναι αυτοχρηματοδοτούμενες, μιας και στο «Αντιστέκομαι» συμμετέχουν και προσφέρουν, άνθρωποι από τον χώρο της τηλεόρασης, επιχειρηματίες, δικηγόροι αλλά και απλοί πολίτες. Αν ο δήμαρχος δεχτεί τις προτάσεις μας και συνεργαστεί, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι θα προχωρήσουμε, γιατί οι ενέργειές μας είναι νόμιμες και δεν έχουν κομματικό χρώμα!»

-Τι συναισθήματα έχεις για τους αλλοδαπούς;

Έχω οργή αλά όχι για τους μετανάστες. Αυτοί έτσι ξέρουν, έτσι κάνουν. Εγκληματίες για μένα δεν είναι αυτοί, αλλά εκείνοι που συμφώνησαν και τους επέτρεψαν να έρθουν εδώ. Για αυτούς έχω οργή! Για αυτούς τους άχρηστους κι ανίκανους να προβλέψουν τη λαογραφική καταστροφή που έφεραν οι γαμ…νες υπογραφές που έβαλαν. Έχω οργή για τους πολιτικούς και τα κόμματα. Έχω οργή για τα δύο χρόνια που έχασα στον στρατό φυλάγοντας μία χώρα που μερικοί ηλίθιοι την παρέδωσαν αμαχητί. Έχω οργή για μένα που σαν μαλ…ας τόσα χρόνια βλέπω την πόλη μου να ζητά βοήθεια κι εγώ αδιαφορώ. Έχω οργή γιατί τώρα που την έχασα μου λείπει αλλά είναι πια αργά.»

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε