Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο ισχυρός άντρας του ALPHA αποκαλύπτει…

Ο ισχυρός άντρας του ALPHA αποκαλύπτει…
Συνάντηση με τους δημοσιογράφους πραγματοποίησε χθες ο Κριστόφ Μάινους, διευθύνων σύμβουλος του Alpha Media Group.
Ο λόγος της συνάντησης ήταν κυρίως για να τονίσει την άνοδο του Alpha τα τελευταία δύο χρόνια ενώ ήταν σαφής η προσπάθεια να υπενθυμίσει ότι στο τηλεοπτικό τοπίο παίζουν τρεις ισάξιοι αντίπαλοι: ο ALPHA, το MEGA και ο ΑΝΤ1. Η μείωση της διαφημιστικής πίττας έχει φέρει πολλές αλλαγές και όπως είναι λογικό ο ισχυρός άντρας του ALPHA θέλησε να δώσει το μήνυμα πως οι κύριοι διαχειριστές της είναι αυτοί οι τρεις και σε αυτούς πρέπει να μοιράζεται το μεγαλύτερο κομμάτι αφού, όπως τόνισε πολλές φορές, κερδίζουν και το 52% της συνολικής τηλεθέασης.
 
Τα νούμερα τηλεθέασης που παρουσίασε ο Κριστόφ Μάινους ήταν μόνο για το λεγόμενο «δυναμικό κοινό», δηλαδή τους τηλεθεατές ηλικίας 15 έως 44, αφού είναι τα μόνα στα οποία ο ALPHA δίνει σημασία! Στα στοιχεία τηλεθέασης που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος ήταν κι αυτά που παρουσίαζαν την άνοδο του ALPHA στο prime time και τα οποία ήταν από τις 8 έως τις 12. Σε ερώτηση μάλιστα του Newsit γιατί θέτουν ως prime time τη ζώνη 8 έως 12 ενώ στην Ελλάδα αναφερόμαστε στη ζώνη 9 έως 12, ο Κριστόφ Μάινους τόνισε ότι επειδή αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεών τους που ολοκληρώνεται στις 8 ξεκινά για αυτούς το prime time. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και στην καθιέρωση του οριζόντιου προγραμματισμού, δηλαδή το ίδιο πρόγραμμα καθημερινά την ίδια ώρα, όπως έκαναν με το Big Brother και κάνουν τώρα με τις «Οικογενειακές Ιστορίες».
 
Πέρα όμως από τους αριθμούς υπάρχουν και τα πρόσωπα. Τι γίνεται λοιπόν με τους παρουσιαστές του καναλιού;
 
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Κριστόφ Μάινους δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση που του κάναμε και να ανοίξει τα χαρτιά του. Αν και στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχαμε μαζί του δεν απέφυγε να απαντήσει σε όλες και για όλους.
 
Για το Λάκη Λαζόπουλο μας είπε ότι οι επαφές είναι σε πολύ καλό δρόμο και ότι την επόμενη χρονιά ο δημοφιλής καλλιτέχνης δεν θα κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό από το «Αλ Τσανίρι Νιους».
 
Για την Ελένη Μενεγάκη μας τόνισε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τις τηλεθεάσεις της εκπομπής της ενώ σε ερώτησή μας για το αν η παρουσιάστρια θα μετακομίσει και στη βραδινή ζώνη μας είπε ότι αν υπάρξει κάποια εκπομπή που θα θελήσει να παρουσιάσει, τότε αυτό θα είναι πολύ ευχάριστο για το κανάλι.
 
Για την Άννα Βίσση μας είπε ότι είναι ένα πολύ πρωτότυπο concept, ότι έχει παρακολουθήσει ήδη τα δύο πρώτα επεισόδια και ότι συνολικά θα προβληθούν 10 με 12 επεισόδια.
 
Σε ερώτηση μάλιστα του Newsit για τους υπόλοιπους παρουσιαστές και εκπομπές του καναλιού, μας είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές και ότι όλες οι εκπομπές θα συνεχίσουν κανονικά και την επόμενη σεζόν, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε πρόσωπα και προγράμματα…
 
Επίσης, ο Κριστόφ Μάινους μας είπε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν θα υπάρξει και δεύτερο Big Brother ενώ ο ALPHA θα εξακολουθήσει να ποντάρει σε real life προγράμματα. Μάλιστα, τόνισε ότι παρά τα πολλά αρνητικά σχόλια που υπήρξαν για το «Μεγάλο Αδερφό» το ριάλιτι πιστώθηκε ως επιτυχία για το κανάλι της Κάντζας.
 
Σε… πιεστικές μάλιστα ερωτήσεις μας για το αν την επόμενη χρονιά θα υπάρξει κάποια ελληνική σειρά, εισπράξαμε τελικά την αρνητική απάντησή του.
 
Ιδιαίτερη πάντως αναφορά έκανε για το έλλειμμα του ALPHA που πέρυσι, το 2010, ήταν 21 εκατομμύρια ευρώ, που μπορεί να είναι μεγάλο νούμερο αλλά δεδομένης της οικονομικής κρίσης και ότι το μείωσαν αρκετά από το προηγούμενο έτος, κρίνεται ως… ικανοποιητικό!
 
Συμπεράσματα; Πολλά! Κατ’ αρχάς, αυτό, που όπως είπαμε και στην αρχή, θέλησε να μας τονίσει ο ισχυρός άντρας του ALPHA, είναι ότι τα μεγάλα κανάλια στην Ελλάδα είναι τρία. Επίσης ότι επιδόσεις του καναλιού της Κάντζας βρίσκουν απόλυτα ικανοποιημένους τους ιθύνοντες αλλά και τα «μεγάλα αφεντικά» του RTL! Το κανάλι θα συνεχίσει να ποντάρει σε ριάλιτι και real life προγράμματα και ότι είναι ένα βήμα –όπως τόνισε πολλές φορές ο Κρίστοφ Μάινους- μπροστά από τους ανταγωνιστές τους, αφού είχαν πάρει τα μέτρα τους για την οικονομική κρίση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, την επόμενη σεζόν, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που θα βγάλουν λιγότερα προγράμματα, ο ALPHA θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή του. Ίδωμεν…
 
 
Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε