Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Καλλίδης μας ξεναγεί στις… γεύσεις της Αττικής

Ο Καλλίδης μας ξεναγεί στις… γεύσεις της Αττικής

Τίτλους τέλους ρίχνει για αυτή τη σεζόν η εκπομπή «Νόστιμη γη» του Βασίλη Καλλίδη. Βέβαια, για να μην αρχίζουν κάποιοι να λένε ότι η εκπομπή «κόβεται» να τους ενημερώσω ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκπομπών που είχε εγκριθεί αρχικά από τον ALPHA.

Τα στελέχη του σταθμού της Κάντζας μάλιστα δηλώνουν ευχαριστημένοι και από τις επιδόσεις της εκπομπής στους πίνακες τηλεθέασης, οπότε όλα δείχνουν θα έχουμε «Νόστιμη γη» και την επόμενη σεζόν.Για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν πάντως ο γνωστός σεφ θα συνεχίσει να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Στην τελευταία «Νόστιμη γη» της σεζόν λοιπόν ο Βασίλης αποφάσισε να μας ξεναγήσει στις τέσσερις μεριές της Αττικής. Όπως μου είπε «Αφιέρωσα το τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής στην πολυαγαπημένη μου Αττική, στη βάση μου. Από εδώ ξεκινάγαμε όλα μας τα ταξίδια. Από το Βορρά έως το Νότο και από την Ανατολή έως τη Δύση, η εμπειρία ήταν συναρπαστική! Προτείνω ιδέες σε όσους περάσουν το Πάσχα στην Αθήνα, αλλά και λιχουδιές για όσους νηστεύουν. Πού θα πάμε; Ξεκινάμε από το Βορρά, όπου επάνω στην Εθνική, απ’ όπου άρχιζαν σχεδόν όλα μας τα ταξίδια, “δούλεψα” σε μία καντίνα στη Λυκόβρυση και μοίρασα στον κόσμο σουβλάκια με μπιφτέκι που έφτιαξα εγώ, είδα πώς φτιάχνεται το νοστιμότερο αρνί στη γάστρα στη Ροδόπολη, η οποία έμοιαζε με μικρό χωριό, βγαλμένο από άλλη εποχή και τέλος, στο Μενίδι, δοκίμασα το καλύτερο σασλίκ που υπάρχει.

Στην Ανατολική Αττική βρεθήκαμε στην πιο γνωστή ταβέρνα στα Καλύβια, όπου φάγαμε με το συνεργείο μου το υπέροχο κοκορέτσι που τυλίγεται μέσα σε 10 λεπτά! Εννοείται ότι βοήθησα κι εγώ στο τύλιγμα και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που “έφτιαξα” κοκορέτσι. Ξεχωριστή εμπειρία! Το οδοιπορικό συνεχίζεται στη νότια πλευρά της Αττικής, όπου νιώθεις σαν να είσαι σε νησί! Περπάτησα στο Λαύριο, είδα πώς φτιάχνεται το γευστικότερο ιταλικό παγωτό και μαγείρεψα στην ψαραγορά ωραιότατες λιχουδιές, όπου μου χάλασε το γκάζι και παρ’ ολίγον να γίνουμε… μπουρλότο! Όλα καλά όμως και έτσι καταλήξαμε στη δυτική Αττική, ξεκινώντας από το Πέραμα όπου ήταν εξίσου συγκλονιστικά. Περπάτησα στις γειτονιές του Περάματος, ήπια το ουζάκι μου και απόλαυσα τους μεζέδες μου στο σουρεαλιστικό μπαλκόνι ενός μαγαζιού, ανάμεσα σε πλοία και κότερα, ενώ μπήκα στο καρνάγιο των Ναυπηγείων, όπου μου επέτρεψαν να δω τις εργασίες που κάνουν στα πλοία. Στην Ελευσίνα, αφού έκανα τις βόλτες μου στο λιμάνι, δοκίμασα νηστίσιμα γλυκά που ήταν όλα ένα κι ένα! Δεν θα ξεχάσω την έκπληξη που με περίμενε όταν πήγα στο σπίτι της φίλης μου Γιάννας στην Ελευσίνα για να μαγειρέψω. Τα παιδιά της είχαν καλέσει τους φίλους τους και μόλις ξεκίνησα να μαγειρεύω άρχισαν να έρχονται… και να έρχονται… και να έρχονται, μέχρι που μαζεύτηκαν καμιά τριανταριά άτομα! Δεν σου περιγράφω τι έγινε μετά! Καλύτερο φινάλε για το επεισόδιο δεν θα μπορούσαμε να έχουμε»!


Αυτή την Κυριακή 13 Απριλίου λοιπόν, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί μέσα από την εκπομπή του στον ALPHA για τελευταία φορά αυτή τη σεζόν στις ομορφιές της «Νόστιμης γης» της Αττικής.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε