Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο Καλυβάτσης και η άσεμνη χειρονομία στην τουρκική φρεγάτα

Ο Καλυβάτσης και η άσεμνη χειρονομία στην τουρκική φρεγάτα

Απαντά σε όλες τις ερωτήσεις, εκφράζοντας τις απόψεις του, έστω και αν ορισμένες από αυτές φέρουν… τον κόσμο ανάποδα!

Ο Σωτήρης Καλυβάτσης, καλεσμένος στην εκπομπή της Σοφίας Τσίπά στον ΣΚΑΪ μιλά για την περίοδο των ΑΜΑΝ, το θάνατο του συνεργάτη του Αντώνη Παραρά, ενώ αποκαλύπτει κι ένα άγνωστο περιστατικό που του συνέβη στο Αιγαίο με τούρκικη φρεγάτα.
Για το αν έχει καβαλήσει το καλάμι, ο Σωτήρης Καλυβάτσης λέει πως «Δεν νομίζω ότι θα ρωτήσεις κάποιον αν έχει καβαλήσει το καλάμι και θα σου πει ότι ναι είχα μια περίοδο που το είχα καβαλήσει, μετά το ξεκαβάλησα και τώρα πάλι το έχω παρκάρει απ’ έξω. Παρ’ όλα αυτά θα σου πω ότι έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στη ζωή μου και πριν τις τηλεοράσεις εκεί που εκπαιδεύτηκα σαν άνθρωπος και όλα αυτά που έχω μέσα μου, δεν μου έδωσαν τη δυνατότητα να πολυκαβαλήσω το καλάμι και να αισθανθώ ότι κάνω κάτι τόσο τρομερό και φοβερό.  Όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, δεν νομίζω ότι τα καταλαβαίνεις απόλυτα. Μετά, όταν τελειώνουν, τότε χωνεύεις αυτό που σου έχει συμβεί .Στο κάτω κάτω αν κοπεί το ρεύμα θα μείνουμε άνεργοι. Εγώ το ευχόμουν αυτό το πράγμα και σε μένα και σε κάποιους φίλους και συνεργάτες μου. Γιατί τις πιο πολλές φορές ξεχνιόμαστε».
Αναφερόμενος στην περίοδο των ΑΜΑΝ λέει μάλιστα πως «Για τη δουλειά από ένα σημείο και μετά ξεκαθαρίστηκε στον εγκέφαλό μου ότι είναι δουλειά, οπότε εντάξει τελειώνουμε και γυρνάμε σελίδες. Μ’ αρέσει αυτό πάρα πολύ να γυρίζω σελίδες στη ζωή μου», ενώ απαντώντας στο ερώτημα της δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν φιλίες στην τηλεόραση λέει ότι «Κοίταξε να δεις, όπου υπάρχει χρήμα, “δόξα” εντός εισαγωγικών και όλα τα υπόλοιπα, τα πρόσκαιρα που σου προσφέρει η τηλεόραση, οι άνθρωποι ξεχνιούνται πολύ εύκολα. Εδώ όλη η χώρα ξεχάστηκε και εσύ λες για την τηλεόραση;»!

Ποιο είναι όμως, το πιο «σκληρό» μάθημα που πήρε από την τηλεόραση; «Δόξα τον Θεό, το πήρα πολύ νωρίς και δεν είναι άλλο από το ότι από την συμπεριφορά των ανθρώπων της τηλεόρασης με αυτούς που νταραβεριζόμασταν τότε, όταν έχασε τη ζωή του, όταν πέθανε ό Αντώνης ο Παραράς. Δηλαδή σταμάτησαν να μας πληρώνουν, σταμάτησαν την εκπομπή και ήρθαν στην κηδεία οι κάμερες. Δεν μας απαντούσαν στα τηλέφωνα. «Ρε παιδιά, τι γίνεται, γιατί δεν μας πληρώνετε;»! Πάψαμε να υπάρχουμε, δηλαδή σταμάτησαν οι δημοσιογράφοι. Αφού δεν υπήρχε εκπομπή γιατί να με πάρουν τηλέφωνο; Έπαψαν να ασχολούνται ξαφνικά λοιπόν μαζί μας και μετά τους ξαναείδαμε στην κηδεία. Αυτό μου ήταν αρκετό για να απομυθοποιηθεί όλο αυτό το έργο».

Με αφορμή μάλιστα το θάνατο του στενού συνεργάτη του υποστηρίζει ότι «Ο θάνατος είναι αυτός που ορίζει τη ζωή μας. Συνήθως τον αποφεύγουμε λες και θα ζούμε για πάντα, μα αν δεν υπάρχει ο θάνατος δεν επιβεβαιώνεται η ζωή μας, οπότε αυτός μας λέει ότι “πού είσαι, να ζεις την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή”, όλα αυτά που λέμε. Να με φοβίζει κάτι το οποίο πετυχαίνει 100% στη ζωή; Δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνεις και να μην πεθάνεις, να συνέλθεις μετά, να έχεις αποτυχία στο θάνατό σου. Άμα συμβεί συνέβη, οπότε είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται να ανησυχείς γιατί όταν έρθει, ήρθε πάει και τελείωσε, για τα πριν έχεις ένα λόγο να είσαι ανήσυχος και έχεις και μια τεράστια υποχρέωση να ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτό, μπορεί να είναι και λόγω χιούμορ, τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Βέβαια θα έχουν παίξει ρόλο και τα θανατικά που ανέφερες (μπαμπάς, κολλητός), γιατί συνειδητοποίησα από πολύ μικρός ότι αυτό που συμβαίνει, δηλαδή μικρός νόμιζα ότι όντως εγώ το προκαλώ αυτό το πράγμα. Αλλά έτσι είναι αυτό το έργο, συμβαίνει, τι μπορείς να κάνεις; Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς, να ευχαριστηθείς γιατί πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για το θάνατό σου, γιατί μπορεί να συμβεί αυτή την ίδια στιγμή που μιλάμε».
 

 
Στην ερώτηση της Σοφίας Τσίπα για το αν θα έκανε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση ο Σωτήρης Καλυβάτσης λέει πως «Δεν μπορώ να κάνω πρωινό γιατί δεν είμαι παντρεμένος και δεν είναι η γυναίκα μου έγκυος κατά τη διάρκεια του πρωινού. Είναι δύσκολα αυτά, άλλη ερώτηση. Αυτό απλώνεται σιγά σιγά .Όλοι θα κάνουν ζευγαρωμένοι εκπομπή», ενώ τονίζει πως «πολλές φορές στην τηλεόραση κάνεις και πράγματα για τα οποία ντρέπεσαι. Να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα. Στην αρχή της σεζόν ας πούμε θυμάμαι καλά, όταν ξεκίνησαν τα πρωινά που προανέφερες, ο κύριος Λιάγκας είπε στη σύζυγό του “αγάπη μου ξεφτιλίσου για τα νούμερα λίγο ακόμα”. Καλά δεν θυμάμαι; Αυτό δεν της είχε πει; Συνειδητά λοιπόν οι άνθρωποι που είναι στην τηλεόραση κάνουν πράγματα που δεν συνάδουν με τον ίδιο τους τον εαυτό και με την ψυχούλα τους, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν κάτι το οποίο δεν το καταλαβαίνω, ο κόσμος λέει το θέλει. Άμα πάρουμε τι θέλει ο κόσμος θα έπρεπε στην τηλεόραση να είμαστε όλοι γυμνοί, ματωμένοι και κάτι ακόμα. Το τρίπτυχο είναι: αίμα, σπέρμα και δέρμα! Όπως επίσης και οι γέροι. Ένας τηλεοπτικάνθρωπος δηλαδή καθόταν σε καρέκλα και μου είπε «όσο δεν ασχολείσαι με αυτά, τρέχα στα θέατρα να παίρνεις μεροκάματα». Διευθυντικό στέλεχος της τηλεόρασης μου το είπε αυτό. Από αυτούς που κανονίζουν τί βλέπουμε! Σ’ αρέσει, δεν σ’ αρέσει. Τώρα όσο μπορεί ο καθένας να διατηρεί την αξιοπρέπειά του μέσα σ’ αυτό καλό είναι».

Όταν η συζήτηση «φεύγει» εκτός τηλεοπτικών «υδάτων» ο Σωτήρης Καλυβάτσης θυμάται ένα περιστατικό που του συνέβη στο Αιγαίο πέλαγος, αποκαλύπτοντας πως «Αρμένιζα ημίγυμνος ως ολόγυμνος στο ανατολικό μας Αιγαίο και λίγο πιο πάνω από τα Ίμια -είχα και πλάτη γυρισμένη- αισθάνθηκα κάτι να με κοιτάει. Πώς νιώθουμε όταν μας κοιτάνε και γυρνάς το κεφάλι σου; Γύρισα το κεφάλι μου και ήταν μια τουρκική φρεγάτα και με σημάδευαν όλοι μαζί. Φόρεσα το μαγιό μου και έκανα άσεμνες χειρονομίες προς τα άτομά τους».

Αύριο, Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 4 το μεσημέρι από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Σωτήρης Καλυβάτσης θα φέρει τον «Κόσμο ανάποδα» καλεσμένος της Σοφίας Τσίπα, απαντώντας στις ερωτήσεις της χωρίς να… στρογγυλεύει τα λόγια του.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε