Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο Νίκος Κούνδουρος αποχαιρετά τον κινηματογράφο με το «Πλοίο» του

Ο Νίκος Κούνδουρος αποχαιρετά τον κινηματογράφο με το «Πλοίο» του

Είναι από τους σπουδαιότερους σύγχρονους έλληνες σκηνοθέτες, αποφάσισε να… κατεβάσει κάμερες! Ο Νίκος Κούνδουρος, έχοντας «ταξιδέψει» τους θεατές με σημαντικές ταινίες («Δράκος», «Μαγική πόλη», «Μικρές Αφροδίτες», «Μπορντέλο», «Οι φωτογράφοι» κ.α»), αποχαιρετά τον κινηματογράφο με την τελευταία του ταινία «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη».

 Υπογράφοντας τη σκηνοθεσία και το σενάριο, ο Νίκος Κούνδουρος αποτυπώνει στο κινηματογραφικό πανί μία ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που προέρχονται από διαφορετικούς λαούς που τους χωρίζουν πολλά. Η Εβραία Σάρα και ο Παλαιστίνιος Αμπντουλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να ζήσουν τη δική τους αγάπη, αφήνοντας πίσω τους όμως, όλα όσα τους χωρίζουν. Η σκηνοθετική ματιά του Νίκου Κούνδουρου διεισδύει και καταγράφει το αιώνιο μίσος μεταξύ των δύο λαών, ενώ στο σενάριό του δίνει ένα απρόσμενο τέλος για τους δύο ερωτευμένους, αλλά και για τους γύρω από αυτούς.

Η παραγωγή της ταινίας ανήκει στον Παντελή Καλατζή και την Showtime Productions, που χρησιμοποιώντας όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το ταλέντο του δυναμικού της, θα παραδώσει το «Πλοίο» στις κινηματογραφικές αίθουσες την άνοιξη του 2013.

Στο «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη» πρωταγωνιστούν 32 ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος Κοψιδάς, Θεοδόσης Ζάννης, Εύα Ψυλλάκη, Μανώλης Παπαδάκης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δέσποινα Μοίρου, Πηνελόπη Πλάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αγάπη Μανουρά.

59 χρόνια μετά την πρώτη του ταινία («Μαγική πόλη»-1954), ο Νίκος Κούνδουρος αποχαιρετά τον κινηματογράφο, καταθέτοντας την τελευταία του ταινία, «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη»! Κι είμαστε σίγουροι ότι όσοι επιβιβαστούμε σε αυτό, θα βιώσουμε ένα μοναδικό «ταξίδι», όπως όλα όσα μας έχει προσφέρει ο Νίκος Κούνδουρος μέσα από τις ταινίες του.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε