Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο… πειρασμός με τα «ταλέντα του Οικονομίδη»

Ο… πειρασμός με τα «ταλέντα του Οικονομίδη»

Υπήρξε από τις εκπομπές του ραδιοφώνου που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, αφού χιλιάδες ακροατές περίμεναν να ακούσουν το σήμα της εκπομπής «Νέα ταλέντα» και τον παρουσιαστή της, τον Γιώργο Οικονομίδη, να λέει με τη χαρακτηριστική φωνή του «φίλοι μου αγαπημένοι, γεια σας και χαρά σας»!

Μέσα από αυτή τη ραδιοφωνική εκπομπή αναδείχτηκαν εκείνα τα χρόνια σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιάννης Βογιατζής, αλλά και ο Χάρρυ Κλυν. Ο Γιώργος Οικονομίδης έδινε το βήμα, ή μάλλον για να ακριβολογώ, το μικρόφωνο, σε αυτούς που θεωρούσε ότι είναι ταλέντα και τους σύστηνε μέσα από την εκπομπή του στους χιλιάδες ακροατές του. Με δεδομένο ότι εκείνη την εποχή το ραδιόφωνο ήταν στα περισσότερα σπίτια, καταλαβαίνετε τι γινόταν με την εκπομπή. Ο Γιώργος Οικονομίδης δε, αν κι είχε σπουδάσει νομικά, αποφάσισε να ασχοληθεί με την παρουσίαση και «σπούδασε» την τεχνική της στην περίφημη «Μάντρα» του Αττίκ, όπου έγινε ένας από τους σπουδαιότερους κονφερασιέ της εποχής. Στο… βαρύ και σημαντικό βιογραφικό του, εκτός από τη συγγραφή σεναρίων για κινηματογραφικές ταινίες, αξίζει να προσθέσουμε και του στίχους σε πασίγνωστα τραγούδια, όπως το «Κορόιδο Μουσολίνι» (πρωτότυπος τίτλος: «Στη Ρώμη») που εμψύχωνε τους έλληνες στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, αλλά και το «Είσαι παιδί μου πειρασμός, σεισμός» που είναι σίγουρο πως όλοι έχουμε τραγουδήσει… σε κάποιον πειρασμό!

Από τον ερχόμενο μήνα λοιπόν, όλα τα τραγούδια που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Οικονομίδη, αλλά και οι συνεργασίες του τόσο στο θέατρο, όσο και στο ραδιόφωνο θα αναβιώσουν στη σκηνή του θεάτρου ELIART που θα ανέβει η παράσταση «Είμαι παιδί μου… πειρασμός». Με επίκεντρο τη ζωή του πολύ γνωστού κονφερασιέ, στιχουργού, ηθοποιού, συγγραφέα και παρουσιαστή Γιώργου Οικονομίδη το κείμενο που έχει γράψει η Ρένα Ρίγγα σε ιδέα του Γιάννη Μιχαήλ, μας «ταξιδεύει» σε εκείνη την εποχή και η σκηνή του θεάτρου θα γεμίσει από το «άρωμα» και τους ήχους της. Το… σύμβολο της «γυναίκας πειρασμού» ερμηνεύοντας διαφορετικές γυναίκες που πέρασαν επαγγελματικά από τη ζωή του, αλλά και τη γυναίκα της ζωής του θα ερμηνεύσει η Ελένη Φιλίνη.


Τον Γιώργο Οικονομίδη θα «ζωντανέψει» ο Σπύρος Θεοδόσης, ενώ ο Νίκος Χρηστίδης θα ερμηνεύσει τον «άλλο εαυτό» του σημαντικού αυτού προσώπου. Στην παράσταση παίζει και η Φιλίτσα Καλογεράκου, αλλά και η πραγματική εγγονή του Οικονομίδη, η Λιάνα Καρριέρε Οικονομίδου, που βλέπει τη ζωή και την καριέρα του παππού και της γιαγιάς της μέσα από τη ματιά της μητέρας της!


Την παράσταση «Είμαι παιδί μου… πειρασμός!» σκηνοθετεί η Ρέινα Εσκενάζυ και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Γιάννης Μιχαήλ. Από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου λοιπόν και κάθε Δευτέρα στις 21:00, η σκηνή του ELIART θα πλημμυρίζει ήχους και αρώματα μιας άλλης εποχής και είναι σίγουρο πως όσοι θεατές «πιαστούν» σε αυτόν τον πειρασμό, θα περάσουν καλά!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε