Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ρήγας, το «Αμάρτημα» και το «Κόκκινο δωμάτιο»

Ο Ρήγας, το «Αμάρτημα» και το «Κόκκινο δωμάτιο»

Με το ένα πόδι εδώ και με το άλλο… στους απέναντι είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας. Ο γνωστός σεναριογράφος περιμένει τον ΑΝΤ1 να διευθετήσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το «Αμάρτημα της μητρός μου» και να γυριστούν τα τελευταία επεισόδια, ώστε να ολοκληρωθεί η σειρά.

Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα, καθώς πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ στελεχών του σταθμού με όλους σχεδόν τους συντελεστές και όλοι ήταν θετικοί στο να βρεθεί λύση.

Η οποία λύση, όπως σας έχω αναφέρει και παλαιότερα, είναι να καταφέρει ο ΑΝΤ1 να ξεπεράσει τα… νομικά και τεχνικά προβλήματα και να αναλάβει αυτός την παραγωγή των τελευταίων επεισοδίων. Το θέμα όμως, δεν είναι τόσο απλό και για αυτό στο Μαρούσι πριν αναλάβουν την παραγωγή, πρέπει να είναι σίγουροι πως δεν θα δημιουργηθούν άλλου είδους προβλήματα.

Έως την επόμενη βδομάδα όμως, αναμένεται πως όλα θα έχουν διευθετηθεί και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Άλλωστε, όλα θέλουν το χρόνο τους καθώς τίποτα δεν γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Και μιας και αναφερθήκαμε στη σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα για τον ΑΝΤ1 και τις… ζυμώσεις που πραγματοποιούνται στο παρασκήνιο, να αναφέρω και ένα άλλο… μαγείρεμα, το οποίο πραγματοποιείται εδώ και αρκετούς μήνες.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, μέσα από το Newsit, είχα γράψει κείμενο με τον τίτλο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το μυστικό ραντεβού με το αντίπαλο κανάλι!» και στο οποίο ανέφερα ότι

«Είναι από τα πιο γνωστά πρόσωπα στον καλλιτεχνικό χώρο και μάλιστα έχει υπογράψει πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Λογικό λοιπόν, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που οι δουλειές όσο πάνε και λιγοστεύουν, να είναι και… μήλο της έριδος και να τον θέλουν και οι «απέναντι», ευελπιστώντας σε μία ακόμα επιτυχία του.

Ο λόγος για πολύ γνωστό σεναριογράφο που ενώ έχει συναντηθεί αρκετές φορές με στελέχη του ΑΝΤ1 και μάλιστα έχει ξεκινήσει μεταξύ τους συνεργασία έχοντας φτάσει -ανεπίσημα- σε καταγραφή κοστολογίου, χθες, αργά το απόγευμα, έκανε ραντεβού με στελέχη του MEGA. Το ραντεβού δεν ήταν… κοινωνικού χαρακτήρα, όπως θα μπορούσε να πει κάποιος αφού ο σεναριογράφος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το κανάλι της Μεσογείων, αλλά για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα ο γνωστός σεναριογράφος, είχε μαζί του και κείμενα καινούργιας σειράς, τα οποία συζήτησε με τους υπεύθυνους του MEGA και που τα άφησε φεύγοντας εκεί, όχι γιατί τα… ξέχασε, αλλά για να τα μελετήσουν και να πραγματοποιηθεί κι άλλη συνάντηση.

Το ραντεβού μάλιστα πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα ώστε να υπάρχουν όσο γίνεται λιγότεροι… μάρτυρες σε αυτή τη συνάντηση. Δεν είναι τυχαίο που ο γνωστός σεναριογράφος πάρκαρε το αυτοκίνητό του στο γκαράζ και κατευθύνθηκε κατευθείαν στο γραφείο υψηλότατου στελέχους του σταθμού, προσπαθώντας να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητος. Αυτό που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και να πούμε με σιγουριά, είναι αν τα κείμενα που συζήτησε και παρέδωσε στο MEGA, είναι τα ίδια με αυτά που μελετούν στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα πάντως, με έγκυρες πληροφορίες, και οι δύο σταθμοί είναι πολύ ευχαριστημένοι από αυτά που έχουν στη διάθεσή τους, οπότε θα δούμε (αν πρόκειται για την ίδια δουλειά) ποιο από τα δύο κανάλια θα καταφέρει να την πάρει, ή, αν πρόκειται για διαφορετικό σήριαλ, μήπως τελικά έχουμε τον ίδιο σεναριογράφο να έχει δουλειές την επόμενη σεζόν και στους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς. Ίδωμεν…!»

Ε, τώρα λοιπόν, μετά από αρκετούς μήνες και έχοντας πραγματοποιηθεί κι άλλες επαφές, μπορώ να σας πω ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφερόμουν, είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας που την παραμονή της ονομαστικής εορτής είχε πάει στο MEGA και συνάντησε στελέχη του σταθμού. Από τότε ξεκίνησε σειρά επαφών και όπως φαίνεται ο Ρήγας θα κάνει σειρά για το κανάλι της Μεσογείων την επόμενη σεζόν. Η οποία δεν είναι άλλη από το «Κόκκινο δωμάτιο» τη σειρά που έκανε για το MEGA πριν από χρόνια και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Αύγουστο έως και τώρα, τα στελέχη του MEGA και ο σεναριογράφος αποφάσισαν την επιστροφή της σειράς στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά δεδομένα, αλλά το κανάλι της Μεσογείων θέλει να ποντάρει στα σίγουρα και το «Κόκκινο δωμάτιο» είναι ένα από αυτά που δικαιολογημένα θεωρούν ότι θα κερδίσει ξανά τους τηλεθεατές. Αν όλα λοιπόν πάνε καλά, την επόμενη σεζόν ο Ρήγας θα ανοίξει ξανά το «Κόκκινο δωμάτιο» μέσα από το MEGA. Προς το παρόν βέβαια, ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και σύντομα θα ολοκληρώσει το «Αμάρτημά» του και στον ΑΝΤ1 με την παραγωγή και προβολή των τεσσάρων τελευταίων επεισοδίων.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε