Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Σάκης Ρουβάς… ψάχνει τους «Ήρωες»!

Ο Σάκης Ρουβάς… ψάχνει τους «Ήρωες»!

«Το δισάκι μου στον ώμο…», θα τραγουδήσει τους επόμενους μήνες ο Σάκης Ρουβάς, μόνο που αντί για δισάκι θα κρατά… κάμερα.

Βέβαια, για να ακριβολογώ, δεν θα κρατά ο ίδιος την κάμερα, αλλά θα είναι δίπλα της, όταν θα παρουσιάζει τους «Ήρωες»! Σας μπέρδεψα; Πάμε λοιπόν από την αρχή για να σας εξηγήσω και θα καταλάβετε…

Όπως σας είχα γράψει πριν από λίγες μέρες, ο ΑΝΤ1 πρόκειται να βγάλει στον αέρα την καινούργια εκπομπή «Ήρωες», που σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του σταθμού «Στην Ελλάδα, όπως σε όλες τις χώρες, υπάρχουν ανάμεσά μας, δίπλα μας, άνθρωποι που ζουν πιο πολύ με το «Εμείς» παρά με το «Εγώ». Που φροντίζουν μέσα από την καθημερινότητα και τις πράξεις τους να μας δίνουν ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Άνθρωποι που διαθέτουν το χρόνο, τους πόρους , το συναίσθημα και την ψυχή τους για να προσφέρουν, να βοηθήσουν, να ανακουφίσουν , να δώσουν, χωρίς να επιζητούν αντίκρισμα ή αναγνώριση. Που δεν διστάζουν ενίοτε να διακινδυνεύσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Που αφιερώνουν τη ζωή τους βοηθώντας αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη, ανθρώπους αποκλεισμένους από τη ζωή . Πρόσωπα δίπλα μας που ζουν με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και του ηρωισμού
Είναι οι «Ήρωες Ανάμεσά μας». Μια κοινωνική αποστολή του ΑΝΤ1, που ξεπερνά την τηλεόραση και που έχει σαν πρωταρχικό στόχο να αναδείξει όλους αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους.

Για να βρεθούν και να εντοπιστούν αυτοί οι Έλληνες Ήρωες σε όλη τη χώρα και όχι μόνο, θα ακολουθηθεί μία διαδικασία όπου για πρώτη φορά θα συμπράξουν μεγάλες εφημερίδες, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο, και οι μεγαλύτερες τοπικές εφημερίδες σε όλη την Ελλάδα. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.antenna.gr/irwes/form, βρίσκεται μια ειδική φόρμα όπου ο καθένας μας που γνωρίζει και επιθυμεί να προτείνει κάποιον Ήρωα ανάμεσά μας, πρέπει να καταθέσει πληροφορίες που αφορούν στην δράση και την προσωπικότητά του. Στην ουσία να περιγράψει τι είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει .Αυτή η φόρμα με ό,τι επιπλέον πληροφοριακό υλικό υπάρχει αποστέλλεται ηλεκτρονικά.
Παράλληλα εφημερίδες σε όλη την Ελλάδα γίνονται αρωγοί της συγκεκριμένης αποστολής και ζητούν από τους αναγνώστες τους να στείλουν τις δικές τους προτάσεις. Μετά από μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς η κάθε περίπτωση που έχει αποσταλεί, δημοσιοποιούνται οι ιστορίες των καθημερινών ηρώων, ξεδιπλώνοντας και αναδεικνύοντας λεπτομέρειες από τη ζωή και την δράση τους. Ταυτόχρονα, μέσα από τα Δελτία Ειδήσεων και τις εκπομπές του ΑΝΤ1 θα παρουσιάζονται εκτεταμένα ρεπορτάζ με τις ιστορίες, που θα ενισχύουν την κοινωνική αυτή αποστολή. Στη συνέχεια, αφού ολοκληρωθεί η συλλογή των προτάσεων, Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από επιφανείς, καταξιωμένες και εξέχουσες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, λαμπρούς επιστήμονες με διεθνή δράση και ακτινοβολία, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα επιλέξει τις 10 πιο ξεχωριστές περιπτώσεις.

Οι ιστορίες των 10 Ηρώων που θα ξεχωρίσουν από την συγκεκριμένη διαδικασία, θα οπτικοποιηθούν και θα παρουσιαστούν σε μια σειρά εβδομαδιαίων εκπομπών στον ΑΝΤ1. Σε κάθε μία από τις εκπομπές θα γίνεται γνωστή η ιστορία του ήρωα με προσωπική του μαρτυρία, θα παρουσιάζονται συνεντεύξεις αγαπημένων του προσώπων αλλά και ανθρώπων που σχετίζονται με το έργο του προκειμένου να αναδειχθεί με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο η προσωπικότητά του.
Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, θα επισφραγιστεί με μία μεγάλη κοινωνική εκδήλωση, κατά την οποία οι 10 «Ήρωες Ανάμεσά μας» θα τιμηθούν για την ψυχική τους γενναιοδωρία.»

Ο Σάκης Ρουβάς λοιπόν θα είναι αυτός που θα μας συστήσει τηλεοπτικά τους 10 «Ήρωες» που θα επιλεγούν και θα μας παρουσιάσει τις ιστορίες τους και κυρίως, το έργο τους. Για το λόγο αυτό μάλιστα και ο γνωστός τραγουδιστής, θα ταξιδέψει μέχρι τον τόπο διαμονής του κάθε «Ήρωα».

Σημαντικός όμως, είναι κι ο ρόλος που έχει αναλάβει στη συγκεκριμένη εκπομπή κι η Μαρία Χούκλη, καθώς μάλιστα, πριν από τις πέντε αυτές εκπομπές που θα παρουσιαστούν οι «Ήρωες», ο ΑΝΤ1 σκοπεύει να βγάλει στον αέρα ένα ντοκιμαντέρ που να περιγράφει τη σημασία της συγκεκριμένης εκπομπής, αλλά και το πόσο πετυχημένη είναι σε όποια χώρα κι αν έχει προβληθεί. Επίσης, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 θα είναι και η συντονίστρια της επιτροπής που θα αξιολογήσει τα πρόσωπα που θα προταθούν από τον κόσμο ως «ήρωες». Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από επτά περίπου μέλη, ένα εκ των οποίων θα είναι η Μαρία Χούκλη.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν να ακολουθήσουν το σουηδικό project των «Ηρώων», που είναι και το αρχικό κι όχι το αμερικάνικο, σύμφωνα με το οποίο επιλέγουν τον «Ήρωα των ηρώων»!
Οι προτάσεις για «Ήρωες» έχουν αρχίσει να καταφθάνουν ήδη στο Μαρούσι και αναμένεται να αξιολογηθούν στις αρχές Απριλίου. Αφού λοιπόν η επιτροπή τις αξιολογήσει και κρίνει ποιοι είναι οι δέκα, θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα με το Σάκη Ρουβά για να βγει στον αέρα μετά το Πάσχα.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε