Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο Τάκης Ζαχαράτος μιλά στο Newsit για το μαγικό ταξίδι, μακριά από τα μαύρα σύννεφα!

Ο Τάκης Ζαχαράτος μιλά στο Newsit για το μαγικό ταξίδι, μακριά από τα μαύρα σύννεφα!

Ο Τάκης είναι ένας και κάνει… πολλούς! Ο Τάκης είναι ένας και κάνει… για πολλούς! Και ο κόσμος περνά καλά, γεμίζοντας το θέατρο «Αλίκη». Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, περισσότεροι από 20 χιλιάδες θεατές έχουν παρακολουθήσει την παράσταση «I am what I am».

Όπως μάλιστα μου είπε ο Τάκης Ζαχαράτος, στη συνέντευξη που μου παραχώρησε για το Newsit πολλοί είναι αυτοί που έχουν πάει περισσότερες από μία φορές για να περάσουν –πάλι!- καλά, να γελάσουν, αλλά και να συγκινηθούν! Λογικό λοιπόν η κουβέντα μας, να ξεκινήσει με θέμα την καλλιτεχνική, αλλά και εμπορική επιτυχία:

-Είναι πολλά τα. θέατρα, Τάκη, αλλά, χτυπάω ξύλο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, περισσότεροι από 20 χιλιάδες θεατές έχουν έρθει στην παράστασή σου. Γιατί πιστεύεις ότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, που ο πολίτης προσέχει πού θα δώσει και το ευρώ, έχεις κόψει τόσες χιλιάδες εισιτήρια;

Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό αυτό που συμβαίνει φέτος στο θέατρο «Αλίκη» και ταυτόχρονα πολύ τιμητικό και ευχαριστώ πολύ όλον αυτόν τον υπέροχο κόσμο που μοιράζεται αυτή την εκδρομή μακριά από τα μαύρα σύννεφα! Είναι ένα μαγικό ταξίδι που είχα πολύ ανάγκη να το κάνω. Να ταξιδέψω στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Δούλεψα πολύ σκληρά με τους συνεργάτες μου, ίδρωσα τη φανέλα, όπως κάνω κάθε βράδυ. Δίνω όλο μου τον εαυτό, σαν να είναι η τελευταία παράσταση της ζωής μου. Πιστεύω ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πού υπάρχει μεράκι, πραγματική δουλειά με κόπο και αγάπη πολλή από πίσω, με σεβασμό στο θεατή. Θεωρώ μεγάλη τιμή να έρχεται κάποιος και να κάθεται δυόμιση ώρες να σε δει. Πρέπει κάτι να πάρει η ψυχή του φεύγοντας από το θέατρο. Να του ανταποδώσεις με το παραπάνω και επίσης να είναι προσιτές οι τιμές, να μπορεί ο κόσμος με χαμηλό εισιτήριο να έρθει να με δει. Υπάρχουν θεατές που έχουν έρθει 5 ή 6 φορές και θέλουν να ξανάρθουν. Είναι πολύ συγκινητικό.

– Τι σου λέει ο κόσμος που έρχεται μετά στα καμαρίνια;
Φέτος έχω ακούσει τις καλύτερες κριτικές που έχω ακούσει μέχρι τώρα. Άνθρωποι συγκινούνται, με αγκαλιάζουν σφιχτά, δακρύζουν, νιώθουν ευτυχισμένοι. Έρχονται από 5 μέχρι 95 ετών και είναι υπέροχοι, έτοιμοι να χαρούν, να ταξιδέψουν και βλέπω πολλά ματάκια να δακρύζουν όταν λέω το τραγούδι αφιέρωμα στην Αλίκη, τον «Αμπιγιέρ».

-Σου έχει πει κάποιος κάτι αρνητικό, να σου κάνει κάποια παρατήρηση και να σε κάνει να σκεφτείς πως ίσως και να έχει δίκιο;
Αρνητικό δεν έχω ακούσει. Σπουδαίες παρατηρήσεις μόνο, από ανθρώπους που εκτιμώ και τις χρησιμοποίησα αμέσως, προς όφελος της παράστασης.

-Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για τα τηλεοπτικά πράγματα, με τις ελληνικές παραγωγές να μειώνονται συνεχώς και τις τούρκικες να εισβάλουν η μία μετά την άλλη, στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο. Έχεις παρακολουθήσει κάποιες από αυτές;

Τα τούρκικα είναι καλογυρισμένα, με υπέροχη φωτογραφία και πλάνα μοναδικά, αλλά βαριέμαι πάρα πολύ τη ντεμοντέ κάψουλα των σεναρίων: πάντα ένας έρωτας με εμπόδια και ίντριγκες. Προτιμώ χίλιες φορές να δω παλιές μαυρόασπρες με Λευτέρη Ξανθόπουλο και Μάρθα Βούρτση!

-Το «Dancing with the stars» το παρακολουθείς;

Δεν το βλέπω γιατί παίζω στο θέατρο. Χαίρομαι όμως, που υπάρχει, γιατί δουλεύει πολύς κόσμος. Για αυτό και είναι σημαντικό να υπάρχουν θέσεις εργασίας αυτές τις δύσκολες στιγμές. Το 2013 πρέπει να είναι χρονιά ευκαιριών!

-Ο τίτλος της παράστασης είναι «I am what I am»! Αλήθεια, τι είναι ο Τάκης Ζαχαράτος όταν κλείσουν τα φώτα της σκηνής;

Είναι ένα επτάχρονο αγόρι που θέλει να δει τους φίλους του και να κάνει πλάκα, να τους πειράξει. Μου αρέσει να τους κάνω φάρσες χαχαχαχαχα Είμαι ένας τρελοπατρινός. Καμαρώνω που είμαι από την υπέροχη αυτή πόλη!

-Αν βάλεις απέναντί σου τον Τάκη Ζαχαράτο, τι θα του πεις;

Αν τον βάλω απέναντι, θα του πω να με προσέχει, για να τον προσέχω!

Αυτά μου είπε ο Τάκης Ζαχαράτος, αλλά αν θέλετε να προσέξετε κι εσείς τον εαυτό σας και να του χαρίσετε δυο ώρες ξεκούρασης και απόδρασης από τα προβλήματα της καθημερινότητας, πηγαίνετε στο θέατρο «Αλίκη», γιατί είναι σίγουρο πως θα περάσετε καλά! Ο Τάκης θα καταφέρει να σας πάρει μακριά από τα «μαύρα σύννεφα» και ίσως, το μόνο… πρόβλημα είναι ότι μπορεί να πονέσει η κοιλιά σας από τα γέλια!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε