Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Χρήστος Παναγόπουλος απαντά… με μηνύσεις

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τι υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ.

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντά ο Χρήστος Παναγόπουλος στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες.
Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα οι Επιθεωρητές Ελέγχου Δημόσιας Διοίκησης παρέδωσαν στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη τη δεύτερη έκθεσή τους για τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στην ΕΡΤ, .
Σε αυτήν την έκθεση λοιπόν, ο πρώην Πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης απαντά λέγοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη εναντίον του ενώ δηλώνει πως θα καταθέσει μηνύσεις.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, αναφέρει ότι:
«Με αφορμή τη δεύτερη κατά σειρά έκθεση των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου – Εντεταλμένου Συμβούλου, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω τα ακόλουθα :

-Όλες οι μικτές παραγωγές έγιναν αυστηρά σύμφωνα με το νόμο και τις προβλέψεις των κανονισμών της ΕΡΤ Α.Ε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνεχίζουν να γίνονται και σήμερα από τις νέες διοικήσεις της εταιρίας.
-Η σύμβαση της ΕΡΤ Α.Ε με ιδιωτική εταιρία για παραχώρηση διαφημιστικού χρόνου έναντι υπηρεσιών έγινε ακριβώς σύμφωνα με τα ισχύοντα στην αγορά.
-Ο έλεγχος διενεργήθηκε για το χρονικό διάστημα έως και το τέλος Ιουλίου 2010 , ωστόσο η σχετική έκθεση ουδέν αναφέρει για τα πεπραγμένα των νέων διοικήσεων και περιορίζεται στοχευμένα και κακόβουλα στην περίοδο της δικής μου προεδρίας.
-Καθίσταται σαφές από τα παραπάνω ότι το πόρισμα των ελεγκτών συνιστά πολιτική δίωξη και αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια κατασυκοφάντησης μου , που θα πέσει, όπως και οι προηγούμενες, στο κενό .
-Οι πρωταγωνιστές αυτής της νέας αθλιότητας – οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της θα κληθούν άμεσα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, καθώς εντός των προσεχών ημερών καταθέτω μηνυτήρια αναφορά. Και τότε θα αποδειχθεί ότι η υπηρεσιακή ανεπάρκεια και η πολιτική ανικανότητα ( εφ’ όσον το επιτρέψει το Κοινοβούλιο) δεν καλύπτονται με διώξεις εναντίον εντίμων δημόσιων λειτουργών, που άσκησαν τα καθήκοντά τους αυστηρά εντός του πλαισίου των νόμων.
Χρήστος Παναγόπουλος,
Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΣΚΑΪ»

Να είστε σίγουροι ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει νέα ανακοίνωση από την τωρινή διοίκηση της ΕΡΤ προς απάντηση των όσων δήλωσε ο κύριος Παναγόπουλος. Γιατί αυτή η κόντρα έχει πολύ… ψωμί!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε