Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ο υπουργός που έγινε καλλιεργητής τριαντάφυλλων!

Ο υπουργός που έγινε καλλιεργητής τριαντάφυλλων!

Ασχολήθηκε για πολλά χρόνια με τα κοινά, αλλά αποφάσισε να αφήσει τη… μυρωδιά της πολιτικής σκηνής και να ασχοληθεί με αυτή των τριαντάφυλλων.

Ο λόγος για το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργό Αθλητισμού και στη συνέχεια Δήμαρχο Πάτρας Ανδρέα Φούρα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο Μάνεσι, όπου τον συνάντησε ο Νίκος Μάνεσης. Ο δημοσιογράφος για τις ανάγκες της εκπομπής του «60’ Ελλάδα» βρέθηκε στα Καλάβρυτα και όπως μου είπε «Το ήξερα ότι υπήρχε χωριό  το οποίο λέγεται Μάνεσι και δεν αποκλείεται, στο βάθος των αιώνων, να είναι το δικό μου χωριό. Μπορεί εγώ να είμαι Ιόνιος αλλά οι Αρβανίτες πρόγονοί μου μπορεί ή να εγκαταστάθηκαν πρώτα εκεί ή ακόμα να ξεκίνησαν από εκεί για να πάνε στο Ιόνιο. Οι κάτοικοι του χωριού με ρώτησαν για την καταγωγή μου και τους εξήγησα από πού κατάγομαι ωστόσο έγινα κι εγώ πατριωτάκι τους».

Το μέρος λοιπόν επέλεξε ο πρώην υφυπουργός, αφού όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «Εκεί, στο Μάνεσι, συναντήσαμε τον Ανδρέα Φούρα, ο οποίος ήταν υπουργός Αθλητισμού όταν η Ελλάδα ανέλαβε του Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πρώην δήμαρχος της Πάτρας και νυν καλλιεργητής. Όπως καταλαβαίνεις βρήκε το αντίδοτο, όχι στην κρίση αλλά στην πολιτική! Ο Ανδρέας Φούρας, λοιπόν, είναι τώρα καλλιεργητής, καλλιεργεί τριαντάφυλλα, μια ειδική ποικιλία τριαντάφυλλων από το οποίο φτιάχνεται η ροδοζάχαρη. Μένει εκεί και έχει γίνει καλλιεργητής. Εμείς τον βρήκαμε αξύριστο και ατημέλητο να πίνει τσίπουρα σε ένα καφενεδάκι, μαζί με τους συναδέλφους του αγρότες. Τρομάξαμε να τον γνωρίσουμε. Φαινόταν, πάντως, ευτυχισμένος. Αυτό που μας είπε είναι ότι εκεί βρήκε την ηρεμία του, μας τόνισε ότι κάποια στιγμή όλα πρέπει να σταματάνε μέσα στο μυαλό σου, να τα ξεχνάς όλα, ακόμα και την πολιτική. Στην  ερώτηση εάν σκέφτεται να επιστρέψει στην πολιτική απάντησε ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει και ειδικά τώρα που τα πράγματα έχουν γίνει όπως έχουν γίνει. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος. Ενημερώνεται για όλα απλά δεν συμμετέχει ενεργά στην πολιτική».

Στο οδοιπορικό της εκπομπής στα Καλάβρυτα η κάμερα ταξίδεψε και με τον οδοντωτό και όπως μου είπε ο δημοσιογράφος «απολαύσαμε μια μαγική διαδρομή. Κατά τη διάρκεια αυτή της διαδρομής έμαθα και κάτι που δεν το ήξερα. Έβλεπα τον μηχανοδηγό να πατά με το πόδι του συνέχεια έναν μικρό μοχλό. Τον ρωτώ λοιπόν τι είναι αυτός ο μοχλός και μου απαντάει ότι αυτό που κάνει είναι η ασφάλεια του τραίνου, δηλαδή αυτό πρέπει να το πατάει ανά 30 δεύτερα γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνει σήμα στον εγκέφαλο του τραίνου ότι είναι καλά στην υγεία του, ότι δεν έχει πάθει εγκεφαλικό ή έμφραγμα! Αν δεν πατήσει τον μοχλό, το τραίνο νομίζει ότι κάτι συμβαίνει με τον μηχανοδηγό και φρενάρει σιγά – σιγά».
Εκτός όμως από τον οδοντωτό βρήκαν και τους… καμικάζι της περιοχής! «Κάνοντας τη βόλτα μας στο δάσος, είδαμε κάτι «τρελούς» να πετάνε με μηχανές. Εκτοξευόντουσαν στον αέρα, ήταν πραγματικά μια πολύ θεαματική εικόνα. Όπως κατάλαβες, είδαμε μια ομάδα cross που έκανε προπόνηση. Φαντάσου, μια ομάδα απλών ανθρώπων, ο ένας είναι εστιάτορας ο άλλος είναι βενζινάς, δηλαδή παιδιά της περιοχής που έχουν στήσει στο πουθενά μια εξέδρα και κάνουν την “τρέλα” τους με τον κίνδυνο να τσακιστούν πάνω στα δέντρα». 

Απόψε, στις 23:50, ο Νίκος Μάνεσης μέσα από τη συχνότητα του ALPHA, μας ταξιδεύει στα Καλάβρυτα και η εκπομπή «60’ Ελλάδα» καταγράφει όχι μόνο τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής, αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε